به گزارش روز سه شنبه ایرنا از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، اکبرفتحی در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ مصطفی باقری بنابی امام جمعه شهرستان بناب اظهار کرد: وقوع اتفاقاتی مانند کاهش مصرف محصولات تولیدی پس از اجرای طرح اصلاح نظام یارانه ای تا حدودی پیش بینی شده بود و در مورد محصول مرغ نیز اتفاق افتاد که البته با گذر زمان میزان مصرف در حال بازگشت به میزان سابق می باشد.
وی افزود: آمادگی لازم برای خرید محصول مازاد فراهم شده است و در حال حاضر نیز مازاد هر محصولی اعم از مرغ، تخم مرغ و شیر به قیمت بازار توسط شرکت های پشتیبان از جمله شرکت پشتیبانی امور دام یا شرکت تعاونی روستایی خریداری می شود.
وی گفت: در واقع سازمان جهادکشاورزی متعهد به خرید محصول مازادی است که در دست تولید کننده باقی مانده است و حتی در مواردی مکلف به پیش خرید است، برای مثال اگر امروز واحدی جوجه ریزی می کند اما احتمال می رود در آینده محصول نهایی بازار فروش نداشته باشد با وی قرارداد پیش خرید به قیمت روز منعقد می شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی ادامه داد: بخشی از خریدهای صورت گرفته ذخیره استراتژیک بوده و حفظ آن ضروری است و بخشی از آن صادر می شود که در حال حاضر مازاد محصولات مرغ و تخم مرغ به کشور های عراق، افغانستان و پاکستان صادر می شود.
فتحی با بیان اینکه در گذشته تولید کنندگان از یارانه ای استفاده می کردند و به دلیل پایین تر بودن قیمت تمام شده، توان رقابت با محصولات خارجی را داشتند، گفت: در حال حاضر این مزیت از بین رفته است و در راستای حل این مسئله نیز مقرر شده دولت مشوق های صادراتی برای این امر لحاظ کند.
وی اظهار کرد: از محل منابع آزادسازی نرخ ارز، مشوق های صادراتی برای واحدهای تولیدی در نظر گرفته شده و پس از فراهم شدن سازوکارهای آن پرداخت خواهد شد.
گفت: میزان بارندگی های امسال در مقایسه با مدت مشابه سنوات گذشته در دراز مدت پایین است و پراکنش بارندگی امسال نیز مناسب نبوده و بارندگی ها در زمان مناسب اتفاق نیفتاده است و در دیمزارها همان مشکلات گذشته حاکم می باشد.
وی خاطرنشان کرد: در گذشته نهاده های مورد نیاز واحدهای دام و طیور با ارز ترجیحی و اکنون با ارز نیمایی تامین می شود و این امر باعث می شود سرمایه در گردش مورد نیاز این واحدها به شدت افزایش یابد.
فتحی با بیان اینکه واحدهای تولیدی اگر در گذشته با ۲ میلیون تومان نهاده مورد نیاز خود را تامین می کردند امروز همان میزان نهاده را با ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان تامین می کنند، گفت: بر این اساس بین وزارت جهادکشاورزی و بانک مرکزی هماهنگی هایی صورت گرفته است تا از طریق بانک کشاورزی تسهیلات سرمایه در گردش با سهل ترین شرایط به دامداران و مرغداران تخصیص داده شود.
فتحی با اعلام اینکه نهاده دام و طیور هم اکنون با ارز نیمایی در سامانه بازارگاه بارگذاری شده و قابل خریداری است، اظهار کرد: اگر در گذشته نهاده های خریداری شده طی یک تا یک ماه و نیم فرستاده می شد اکنون با ارز نیمایی و واریز هزینه، حمل نهاده در عرض ۲ روز اتفاق می افتد.
نظر شما