انقلاب اسلامی عزت و کرامت و جایگاه و منزلت عشایر را به آنان بازگرداند

شهرکرد - ایرنا - نماینده ولی‌فقیه در چهارمحال و بختیاری و امام‌جمعه شهرکرد با بیان اینکه بازگرداندن عزت و کرامت و جایگاه و منزلت عشایر از برکات انقلاب اسلامی است، گفت: اگرچه خدمات ارائه شده به این قشر در مقایسه با دوران قبل، افزایش قابل‌توجه ای داشته است اما همچنان فاصله‌هایی تا حد مطلوب وجود دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت‌الاسلام و المسلمین محمدعلی نکونام در برنامه آغازین قرارگاه عملیاتی "فصل استقبال" در منطقه عشایری شیخ علیخان شهرستان کوهرنگ افزود: عشایر تقاضاهای به حقی دارند و ضرورت‌هایی را مطرح می‌کنند که باید به آن‌ها رسیدگی شود.

وی با بیان اینکه برپایی کنگره ۱۰ هزار شهید جامعه عشایری کشور به میزبانی چهارمحال و بختیاری فرصتی مغتنم برای شکل‌دهی خدمات ارزنده به عشایر است، تصریح کرد: امید است با اجرای برنامه‌های جهادی و ارائه خدمات مختلف، بخشی از مشکلات این قشر کاهش یابد.

نکونام از دولت سیزدهم به عنوان دولتی انقلابی و پای‌کار یاد کرد و اظهار داشت: با وجود محدودیت‌ها و کمبودها اما همت مسوولان این دولت بلند است و به زودی شاهد رفع بسیاری از مشکلات به ویژه در بخش عشایر و مناطق کمتر برخوردار خواهیم بود.

امام‌جمعه شهرکرد ادامه داد: عشایر علاوه بر آنکه نقش مهمی در ارائه خدمات تولیدی و اقتصادی کشور دارند، در راه صیانت از این مرز و بوم نیز همواره در صحنه ایستادگی و مقاومت حاضر شده‌اند و تقدیم ۱۰ هزار شهید، خود نشانگر ارادت آنان به انقلاب و نظام جمهوری اسلامی است.

وی با بیان اینکه این تعداد شهید در جامعه عشایری مایه بالندگی و افتخار است، گفت: این افتخار و عزت بدون شک مسوولان را بر آن خواهد داشت که نگاه ویژه‌تری به مجموعه عشایری کشور داشته باشند.

نکونام افزود: عشایر در گذشته مظلوم واقع شدند و به آنان توجه چندانی نمی‌شد، هر چه می‌توانستند این قشر را تحقیر می‌کردند و جایگاه آنان را تنزل می‌دادند، اما با شکل‌گیری انقلاب و به برکت آن، عزت و کرامت به عشایر برگردانده شد.

امام‌جمعه شهرکرد در بخش دیگری از سخنان خود به دهه کرامت و اصل پایه‌گذاری فرهنگ کرامت در جامعه اشاره و تصریح کرد: وقتی سخن از کرامت به میان می‌آید به معنای فرهنگی است که انسان را متحول کند و بر مبنای ارزش‌های والای اسلامی شکل دهد.

وی با بیان اینکه در کرامت، شخصیت، ایمان، تقوا، پاکی و عزت مطرح است، یادآور شد: در فرهنگ کرامت، انسانی باید تربیت شود که همچون امام راحل مصداق و نمونه بارز این فرهنگ باشد، امامی که کرامت وی در اخلاق، در جهاد مبارزه با ظلم، در براندازی طاغوت و در نجات محرومین به خوبی مشهود بود.

نکونام افزود: فرهنگ کرامت موجب تربیت انسان شهید گونه می‌شود، شهیدی چون حاج قاسم سلیمانی و ۱۰ هزار شهید جامعه عشایری که نمونه‌های آن در جای جای ایران وجود دارد.

وی زندگی عزت مندانه را نیز از اثرات ترویج فرهنگ کرامت دانست و گفت: این نوع زندگی بخشی از فرهنگ جامعه عشایری است که همواره کوشیده است، مستقل و با تکیه بر خود به زندگی ادامه دهد و در برابر ظلم ایستادگی کند.

نکونام، برپایی قرارگاه عملیاتی فصل استقبال را یک اقدام فرهنگی موثر بیان و تصریح کرد: مبلغان حاضر در این برنامه بکوشند همگان را با معارف امام رضا (ع) آشنا کنند چرا که این برنامه‌ها می‌تواند به کرامت سازی در جامعه نیز منجر شود.

امام‌جمعه موقت اهواز نیز در ادامه این برنامه با اشاره به رشادت‌های شیرعلی مردان خان از بزرگان قوم بختیاری در مبارزه با استبداد رضاخانی گفت: عشق و محبت به امیرالمومنین و خاندان ایشان موجب شده است تا عشایر این خطه با وجود مشکلات، در راه خود ثابت‌قدم باشند.

حجت‌الاسلام میر احمدرضا حاجتی افزود: بسیاری از عشایر به خوبی می‌دادند که استکبار چگونه ثروت این کشور را به غارت برد و با آن به سعادت رسید از این رو هیچ‌گاه مقابل این ظلم آشکار سر خم نمی‌کنند و از راه امام خمینی (ره) جدا نمی‌شوند.

به گزارش ایرنا، قرارگاه عملیاتی فصل استقبال با محوریت ارائه خدمات فرهنگی، قرآنی، عمرانی، پزشکی، دامپزشکی، کشاورزی و حقوقی با همکاری ادارات و ارگان‌های مختلف شکل گرفته است.

فعالیت گروه‌های جهادی حاضر در این قرارگاه تا ۲۱ خرداد در مناطق عشایری کوهرنگ ادامه خواهد داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha