۱۸ خرداد ۱۴۰۱، ۱۲:۰۰
کد خبرنگار: 2330
کد خبر: 84781239
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

محاصره بنادر اوکراین، بحران غذایی را به فاجعه تبدیل می کند

تهران - ایرنا - تارنمای اسکای نیوز روز چهارشنبه نوشت: بحران غذایی ناشی از محاصره بنادر در اوکراین، می تواند بحران غذایی را برای میلیون ها نفر در سراسر جهان که به غلات این کشور وابسته هستند، به فاجعه تبدیل کند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، اسکای نیوز افزود: صادارت غلات اوکراین سال گذشته آذوقه ۴۰۰ میلیون نفر را در سراسر جهان تامین کرد.

موسسه های خیریه می گویند حمله روسیه به اوکراین و محاصره بنادر این کشور تاثیر مستقیم بر بحران های غذایی در سراسر جهان داشته است. 

برنامه جهانی غذایی به ویژه بر تاثیر این بحران در سومالی تاکید کرده است. پتروک ویلتون سخنگوی این سازمان به اسکای نیوز گفت جنگ اوکراین وضعیت وخیم را وخیم تر کرده است. قیمت های غذایی اکنون واقعا بالا رفته است. نگرانی ما اکنون این است که جنگ اوکراین وضعیت را بدتر کند. بحران اوکراین علاوه بر هزینه های سوخت هوایی، بر هزینه های کشتیرانی در سطح بین المللی تاثیر گذاشته است.  

این گزارش با هشدار درباره بروز نشانه های قحطی نوشت: در سومالی حدود ۷.۱ میلیون نفر با ناامنی شدیدی غذایی در چندماه آتی مواجه هستند که شامل بیش از ۲۰۰ هزار نفر از افرادی است که با سطح فاجعه بار ناامنی غذایی مواجه اند. 

اسکای نیوز مدعی شد: روسیه نه تنها بنادر اوکراین را محاصره کرده بلکه متهم به دزدی غلات این کشور نیز هست. تصاویر ماهواره ای نشان می دهد که روسیه در بنادر اشغال شده اوکراین غلات را بار کشتی های خود می کند.
غلات به طور غیرقانونی از کشورهایی مانند کنیا که با خشکسالی و گرسنگی مواجه است، به مقاصد دیگری ارسال می شود.

در سراسر جهان قیمت غلات  رو به افزایش است و البته قیمت سوخت انتقال آن به کشورهای نیازمند را دشوارتر کرده است. 

روسیه متهم است که از عرضه غلات اوکراین به عنوان سلاح استفاده می کند. با این حال این کشور تحت فشارهای فزاینده بین المللی مقاومت کرده است. 

همچنین تلاش های دیپلماتیکی تحت هدایت ترکیه درجریان است که هدف از آن باز کردن کریدورهای انتقال غلات از طریق دریای سیاه است. 

در صورتی که پیشرفتی دراین زمینه حاصل نشود مشکلات گسترده ناشی از جنگ اوکراین به خارج از مرزهای این کشور منتقل خواهد شد. 

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت و سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. 

این جنگ همچنان ادامه دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha