به گزارش ایرنا، ساکنان محله «باغ معروف» تبریز که ساکنان آن در تامین نیروی کار مورد نیاز بخش تولید این کلان شهر نقش مهمی دارند، به دلیل توسعه نامتوازن آن در سال های گذشته و نبود زیرساخت های بهداشتی و درمانی، رفاهی و تفریحی کافی در آن، نیاز مبرم به فعالیت های جهای برای رفع نیازمندی های خود دارند.
جمعیت هلال احمر شهرستان تبریز نیز با درک این مهم در فواصل زمانی مشخص و در مناسبت های مذهبی و ملی اقدام به راه اندازی کاروان های جهادی در این محله ۲۵ هزار نفری برای ارایه خدمات مختلف معیشتی، پزشکی و ... می کند.
در همین راستا محله «باغ معروف» تبریز دیروز میزبان جمعی از جوانان جهادی جمعیت هلال احمر شهرستان تبریز بود که با روی گشاده و باور قلبی برای کمک به همنوعان و هموطنان خود در این محله حاضر شده و از هیچ گونه کمک و ارایه خدمات به آنان کوتاهی نمی کردند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر آذربایجان شرقی نیز که در جمع کاروان سلامت این جمعیت در «باغ معروف» حضور داشت، در گفت و گو با ایرنا در تشریح خدمات کاروان سلامت این جمعیت گفت: بمناسبت دهه کرامت ، کاروان سلامت جمعیت هلال احمر استان آذربایجان شرقی امروز متشکل از ۶ نفر داندانپزشک با استقرار سامانه BHCU (واحد بهداشت و درمان اضطراری ) معاونت بهداشت درمان و توانبخشی جمعیت در مدرسه «آتا مهدی قلیپور» در محله «باغ معروف» تبریز ، اقدام به ارائه خدمات رایگان سلامتی و حمایتی و معیشتی از قبیل خدمات دندانپزشکی و فلورایدتراپی و کشیدن دندان و ویزیت رایگان دندان پزشکی و ارائه تخفیف در خدمات پیشرفته دندان پزشکی در بین افراد کم برخوردار کرد.
حمید منجم افزود: در این روز بیش از ۲۰۰ تن از دانش آموزان محله باغ معروف توسط دندانپزشکان داوطلب معاونت بهداشت درمان و توانبخشی هلال احمر استان ویزیت شدند که برای استحکام و جلوگیری از پوسیدگی دندان های انان، تعداد ۱۰۰ مورد فلورایدتراپی انجام شد و ۸۰ مورد نیز دندان های پوسیده به تشخیص دندانپزشکان کشیده شد.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر آذربایجان شرقی بیان کرد : برای کمک به سلامت دهان و دندان ساکنان این محله همچنین ۲۰۰ بسته خمیر دندان و مسواک و صابون در میان دانش آموزان، توزیع و روش درست مسواک زدن و کشیدن نخ دندان به دانش آموزان و همچنین نحوه مراقبت از دهان و دندان و بهداشت مربوطه به والدین دانش آموزان آموزش داده شد .
منجم اظهار کرد: با حضور کاروان سلامت جمعیت هلال احمر استان همچنین تعدادی از دانش آموزان که مراحل درمان شان نیازمند حضور در مراکز دندانپزشکی بود، به کلینیک تخصصی دندانپزشکی استاد شهریار هلال احمر استان معرفی شدند تا با انجام تخفیفات لازم مراحل درمان خود را پیگیری و انجام دهند .
منجم با تقدیر از زحمات دندانپزشکان داوطلب، داوطلبان و همکاران جمعیت هلال احمر شهرستان تبریز و معاونت بهداشت درمان و توانبخشی بیان کرد :خدمت به مردم عزیز را وظیفه خود می دانیم و به این خدمت افتخار می کنیم و از خیرین و نیکوکاران عزیز تقاضا می کنیم در این امر خطیر، هلال احمر را یاری کنند تا این جمعیت، به عنوان پلی بین توان توانمندان و نیاز نیازمندان ایفای نقش کند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر آذربایجان شرقی با بیان اینکه جمعیت هلال احمر به خاطر ماهیتی که دارد در طول سال آماده باش است به تشریح برنامه های دهه کرامت پرداخت و افزود: توزیع اقلام معیشتی در دهه کرامت توسط خانه های هلال مناطق مختلف، ارایه خدمات شبانه روزی کلینیک دندانپزشکی و مراکز درمانی در جهت حمایتی به صورت غیرانتفاعی در حوزه درمان در خدمت مردم هستیم و نیز تایید صلاحیت حجاج به دلیل اینکه نماینده پذیرش حجاج هستیم در این هفته انجام می پذیرد.
منجم گفت: از اقدامات شاخص جمعیت هلال احمر در حوزه سلامت فعال تر کردن BHCU (بهداشت و درمان اضطراری ) می باشد.
وی با بیان اینکه حضور جمعیت هلال احمر را در مناطق محروم بیشتر کرده ایم، افزود: داروخانه جمعیت هلال احمر که یکی از مهم ترین مراکز دارویی استان می باشد، در هفته هلال احمر شبانه روزی کرده ایم که قدم بزرگی برای استان مان است.
منجم اظهار کرد: پیگیر هستیم که به زودی خدمات شیمی درمانی را هم در هلال احمر فعال کنیم.
محمد یوسفی پور، رییس جمعیت هلال احمر شهرستان تبریز نیز در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه در سطح استان و حتی کشور طرح راه اندازی خانه های هلال در مناطق کم برخوردار شهری و روستایی را داریم، افزود: کاروان سلامت در هفته کرامت متشکل از ۲۲ نفر از ۸ صبح تا عصر روز چهارشنبه در محله کم برخوردار « باغ معروف» تبریز برپاست.
یوسفی پور اظهار داشت: هدف از راه اندازی خانه های هلال، استفاده از توان نیروهای بومی هر منطقه یا روستا در بحث حوادث غیرمترقبه می باشد.
وی با بیان اینکه خانه های هلال در زمینه های مختلف از جمله توزیع بسته های معیشتی، راه اندازی کاروان سلامت فعالیت دارند افزود: امروز کاروان سلامت جمعیت هلال احمر استان با کمک معاونت درمان، توانبخشی و بهداشت استان فلورایدتراپی دندان های دانش آموزان مدارس و کشیدن دندان های پوسیده مردم و معرفی با تخفیف به مرکز دندانپزشکی استاد شهریار در تبریز به فعالیت پرداخت.
رییس جمعیت هلال احمر شهرستان تبریز گفت: با شناسایی خیرین عزیز و کمک های جمعیت هلال احمر، آن دسته از اهالی منطقه را که نیازمند واقعی هستند، شناسایی کرده و با تشکیل پرونده این افراد را به نوعی تحت پوشش قرار می دهیم، و با کمک خانه هلال که قبل از عید افتتاح شده است، بسته های معیشتی در قالب کمک های مومنانه توزیع می کنیم.
یاسین توپچیان، دندانپزشک جهادی نیز در گفتگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب در جمع جهادگران مبنی بر اینکه «جوانان کشور به فکر جهاد و محرومیت زدایی باشند»، افزود: به اطاعت از رهبر و وظیفه اجتماعی مان در خدمت مردم هستیم.
عضو جامعه دندانپزشکی آذربایجان شرقی و دبیر کمیته دانشجویی استان گفت: من سابقه همکاری با تیم جهادی آستان قدس رضوی و تیم جهادی ثارالله را دارم و در مناطق محروم استان های کرمان و استان خودمان فعالیت داشته ام.
وی با بیان اینکه هزینه های دندانپزشکی برای مردم عادی هم زیاد است چه برسد به مردم مناطق محروم، گفت: با توجه به اینکه اوضاع اقتصادی مردم این روزها خوب نیست، باید دست در دست هم دهیم و به فکر همدیگر بوده و حال همدیگر را درک کنیم تا بتوانیم از این برهه رد شویم.
توپچیان بیان کرد: با حضور در مناطق محروم ورزقان و خاروانا علاوه بر محرومیت زدایی و خدمت به همنوع، حس و حال خودمان هم خوب می شود و با لبخندی که بیمار بعد از بهبودی می زند و تشکر و دعایی که می کند، حس خوبی به ما انتقال داده و خداوند را شاکرم که افتخار دارم در همچین اردوهایی شرکت کنم.
سودا فیاضی دبیر کانون جوانان شهرستان تبریز نیز که از سال ۹۷ با جمعیت هلال احمر همکاری می کند، به ایرنا گفت: من به عنوان عضو داوطلب در بخش جوانان فعالیت می کنم که به مناطق محروم و حاشیه نشین اعزام شده و در بخش بهداشت و درمان کمک رسانی می کنم.
وی با بیان اینکه در دوران کرونا با طرح آمران و ناظران سلامت در چندین نقاط شهر مستقر بوده و دربا توزیع ماسک و مواد ضدعفونی همکاری کرده است، افزود: در دوران پسا کرونا هم تیم حمایت روانی با نام «سحر» برای خانواده ها در بخش روانشناسی کمک کرده و به کودکان برای روحیه دهی و تامین وسایل تحریر و بازی کمک کرده ام.
فیاضی اظهار کرد: هفته گذشته در روستای «جوشین» شهرستان ورزقان علاوه بر برپایی بیمارستان صحرایی، خدمات بهداشتی- درمانی و دندانپزشکی و حمایت روانی ارایه دادیم.
اکرم فکری از ساکنان محله «باغ معروف» تبریز هم که برای چندمین بار از خدمات دندانپزشکی استفاده کرده است، به ایرنا گفت: امروز هم از خدمات کاروان سلامت جمعیت هلال احمر بهره مند شده ام و راضی هستم.
وی در پاسخ به این سوال که انتظارش از هلال احمر چیست، افزود: باغ معروف منطقه محرومی بوده و انتظار دارم این کاروان ها حداقل ۶ ماه یک بار به ما سر بزنند تا بتوانیم از این خدمات بهره من شویم.
فکری گفت: دختر من یک سال بود که دندان درد داشت و با توجه به اینکه همسرم مریض بوده و نمی توانم به تبریز بروم و به درمانش برسم، امروز دندانش را اینجا کشیدند و من از هلال احمر ممنون هستم.
گزارش از: سیده مریم یوسفی
نظر شما