محافظت ۸۵ درصدی افرادی که از سال ۱۳۵۳ به قبل واکسن آبله تزریق کردند در برابر آبله میمونی

مشهد- ایرنا- معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کسانی که از سال ۱۳۵۳ به قبل در ایران واکسن آبله زده‌اند ۸۵ درصد دربرابر آبله میمونی محافظت شده هستند و دچار مشکل خاصی نخواهند شد و اگر به این بیماری مبتلا شوند ابتلای ضعیفی خواهد بود.

دکتر سید جواد حسینی روز چهارشنبه در نشست خبری با موضوع بیماری‌های نوظهور در جمع خبرنگاران با بیان این که جوندگانی شامل سنجاب سنجاب درختی می‌توانند منشا و منبع بیماری آبله میمونی باشند، افزود: بیماری آبله میمونی در نمونه حیوانی اولین بار در سال ۱۹۵۸ در آفریقا و در نمونه انسانی در سال ۱۹۷۰ در کنگو مشاهده شد.

وی ادامه داد: دوره کمون این بیماری معمولا از زمان مواجهه تا شروع بیماری ۳ تا ۱۳ روز است که می‌تواند بین ۵ تا ۲۱ روز هم طول بکشد. این بیماری خود محدودشونده است و بین ۲ تا چهار هفته بعد بهبودی حاصل می شود و کشندگی این بیماری بین ۱ تا ۱۰ درصد گزارش شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: علایم بیماری آبله میمونی، تب و بثورات جلدی است که معمولا یک تا سه روز بعد ظاهر شدن تب این بثورات نیز در صورت و کف دست ها و پاها و کمتر در تنه ظاهر می‌شود.

وی افزود: از دیگر علائم بیماری آبله میمونی، بزرگ شدن غدد لنفاوی در نواحی زیر بغل، کشاله ران و گردن است که وجه تفاوت آن با آبله معمولی همین التهاب غدد لنفاوی است.

دکتر حسینی ادامه داد: راه های انتقال بیماری آبله میمونی، تماس مستقیم با حیوان و انسان آلوده، تماس غیر مستقیم با لباس و وسایل شخص بیمار، گاز گرفتن توسط حیوان، تماس با توسط قطرات تنفسی فرد بیمار است که این نشان دهنده آن است که در آبله میمونی نیز بحث تنفسی در انتقال بیماری اثرگذار است لذا همان گونه که در ایام پاندمی کرونا استفاده از ماسک سبب کاهش ابتلا به ویروس کرونا و نیز سبب کاهش ابتلا به ویروس آنفلوآنزا و سرماخوردگی شد استفاده از ماسک در پیشگیری از ابتلا به آبله میمونی بسیار موثر و مورد تاکید است.

وی با بیان اینکه استفاده از ماسک، دریافت واکسن، فاصله گرفتن از فرد بیمار و شستشوی دست ها از نکات پیشگیری این بیماری است، اضافه کرد: جلوگیری از تماس نزدیک انسان با حیوان آلوده، کنترل عفونت در مراکز و استفاده از ماسک از جمله راه‌های پیشگیری از ابتلا به این بیماری است .

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: تماس با گوشت، خون  یا مایعات و ترشحات بدن حیوانات آلوده و زندگی در مناطق جنگلی دارای حیواناتی سنجاب و میمون از جمله مواردی است که می تواند ابتلا به این بیماری را افزایش دهد.

وی اضافه کرد: بر اساس آمار رسمی اعلام شده تا ۱۵ خردادماه امسال، هم اکنون در ۲۱ کشور جهان شامل اتریش، بلژیک، دانمارک، فرانسه، جمهوری چک، آلمان، ایتالیا، پرتقال، هلند، اسپانیا، سوئد، استرالیا، آرژانتین، کانادا، رژیم صهیونیستی، بریتانیا، آمریکا، سوئیس، امارات و مراکش حدود ۲۱۹ مورد ابتلا به بیماری آبله میمونی ثبت شده است.

دکتر حسینی ادامه داد: در کشورهای منطقه خاورمیانه نیز به جز کشور امارات که یک مورد ابتلا به این بیماری در آنجا مشاهده شده بود در سایر کشورهای منطقه مواردی از ابتلا به این بیماری ثبت و گزارش نشده است.

وی بیان کرد: از جمله اقدامات دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مبادی ورودی و مرزها برای پیشگیری از ورود و شیوع این بیماری به کشور، بحث مراقبت سندرومیک در حال اجرا است به این معنا که تمامی افرادی که از طریق مرزها و مبادی ورودی به کشور وارد می‌شوند مورد تب سنجی قرار می‌گیرند و علائم بیماری در آنان نیز شناسایی می شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان گفت: هم اکنون آزمایشات تشخیص این بیماری کاری در انستیتو پاستور تهران در حال انجام است که امکان انجام این کار نیز در دانشگاه علوم پزشکی مشهد مهیا شده است که به خاطر این که تاکنون مورد مثبتی از آبله میمونی در خراسان رضوی نداشتیم و قرار است آزمایشات تشخیصی به صورت ملی در انستیتو پاستور به روش نمونه‌گیری و تست پی سی آر همانند تست کرونا انجام شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha