به گزارش ایرنا از خبرگزاری "آناتولی"، باربارا لیف تصریح کرد که آمریکا تلاش خواهد کرد که آنکارا را از عملیات نظامی احتمالی در شمال سوریه منصرف کند، هرچند ترکیه هرگز از موضع خود عقب نخواهد نشست.
وی که در جلسه کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا درباره بررسی شرایط انسانی در سوریه و عملیات احتمالی ترکیه برای ایجاد یک منطقه امن سخن می گفت، با ابراز نگرانی از عملیات احتمالی ترکیه در سوریه اضافه کرد که ایالات متده دست به مذاکره با ترکیه برای جلوگیری از این عملیات نظامی خواهد زد.
این مقام آمریکایی گفت که عملیات احتمالی ترکیه، مأموریت ایالات متحده در سوریه را با خطر روبرو خواهد کرد و واشنگتن تلاش خواهد کرد که دولت آنکارا را از این عملیات نظامی منصرف کند.
وی در پاسخ به سؤال یکی از اعضای کمیته روابط خارجی سنا درخصوص امکان انصراف ترکیه از عملیات نظامی در شمال سوریه نیز گفت: ما ترس و هراس خود را از این اقدام بیان می کنیم، اما بگذارید با یکدیگر رک باشیم، آنها (ترکها) عقب نشینی نخواهند کرد.
از سوی دیگر، دانا استرول معاون مشاور سیاستهای خاورمیانه در وزارت دفاع آمریکا نیز با ابراز نگرانی از عملیات احتمالی ترکیه، اضافه کرد که ایالت متحده نگرانی های امنیتی مشروع ترکیه را تایید می کند و به همه طرفها اطلاع داده است که تنش زایی باید متوقف شود.
استرول گفت که هرگونه حمله جدید احتمال این که ثبات منطقهای را تضعیف کند و نیروهای آمریکایی و ائتلاف ضد داعش را با خطر روبرو خواهد کرد.
رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه ۹ خردادماه حمله ترکیه به شمال سوریه را اجتناب ناپذیر دانست.
رییس جمهوری ترکیه پیش از این نیز اعلام کرد: به زودی اقدامات مربوط به بخش باقی مانده برای ایجاد مناطق امن در ۳۰ کیلومتری مرز ترکیه با سوریه را آغاز خواهیم کرد.
ارتش ترکیه از سال ٢٠١۶ در ۲ عملیات سپر فرات (۳ شهریور ۹۵ تا ۹ فروردین ۹۶) و عملیات شاخه زیتون (۳۰ دی ماه ۹۶ تا ۴ فروردین ۹۷)، چهار هزار کیلومتر از خاک سوریه از جمله عفرین و شهرهای الباب، اعزاز و جرابلس را تصرف کرده است.
از سوی دیگر، آنکارا در ۲۵ مهرماه ۹۸ برای عقب راندن شبه نظامیان کرد موسوم به «نیروهای دمکراتیک سوری» از مناطق مرزی الرقه والحسکه، عملیات نظامی موسوم به «چشمه صلح» را در شمال سوریه آغاز کرد که این عملیات یک هفتهای، پس از توافق آتش بس میان آنکارا و واشنگتن متوقف شد و ترکیه به شبه نظامیان کُرد پنج روز مهلت داد تا عمق ۳۲ کیلومتری از مرز ترکیه عقب نشینی کنند.
نظر شما