حجت الاسلام احمد غلامی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: این جشن های فرخنده با انجام سخنرانی مذهبی با موضوع سیره عملی حضرت امام رضا (ع)، اجرای سرود، قرائت زیارت امین الله، مدیحه خوانی، برگزاری مسابقات حضوری فرهنگی، همخوانی و قرائت حدیث کسا در مساجد شهرها و روستاهای نگین خلیج فارس برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: جشن میلاد فرخنده هشتمین امام شیعیان جهان از شامگاه پنجشنبه ۱۹ خرداد با برگزاری مراسم محوری ولادت سلطان دین، ولی الله اعظم، ثامن الحجج، علی بن موسی الرضا - علیه و علی آبائه و ابنائه آلاف التحیه و الثناء در مسجد امام رضا(ع) سرزمین آب و آفتاب شهرستان قشم برگزار می شود.
رییس تبلیغات اسلامی قشم با اشاره به این حدیث شریف و مبارک از امام رضا علیه السّلام که فرمودند: «رَحِمَ اللّه ُ عَبْدا اَحیا اَمْرَنا، یَتَعَلَّمُ عُلومَنا وَ یُعَلِّمُهَا النّاسَ، فَاِنَّ النّاسَ لَوْ عَلِموا مَحاسِنَ کَلامِنا لاَتَّبَعونا»، افزود: وجود نازنین امام هشتم می فرمایند: رحمت خدا بر بنده ای را که امر ما را زنده کند. دانش های ما را فرا گیرد و به مردم بیاموزد. اگر مردم زیبایی های سخنان ما را می دانستند، از ما پیروی می کردند.
حجت الاسلام غلامی توضیح داد: کلام، حرکات و همه افعال امامان معصوم (ع) برای ما الگو است از این رو امام رضا علیه السلام فرمودند اگر زیبایی ها سخنان ما را می دانستند که این مهم و بازگو کردن سخنان اهل بیت (ع) وظیفه روحانیون مذهبی، رسانه های جمعی و آحاد افراد فرهیخته جامعه است که زیبایی های کلام ائمه اطهار سلام الله علیهم اجمعین را به جامعه منتقل کنند.
وی اضافه کرد: مردم با شنیدن این سخنان که کلام های انسانی است و کرامت انسانی را برای انسان ها به ارمغان می آورند، عاشق مکتب والای ائمه اطهار(ع) می شوند چرا که این سخنان بی بدیل و بی نظیر روحی است که در وجود آدمی دمیده می شود.
حجت الاسلام غلامی گفت: طبق برنامه ریزی های انجام شده قرار است با برپایی موکب ها و ایستگاه های صلواتی جشن میلاد امام رضا (ع) از سوی دوستداران، شیعیان و مسلمانان اهل سنت در سطح جزیره قشم و مساجد با توزیع شیرینی، شربت در میان قشموندان و شیرین کردن کام مردم، شیرینی ولادت آن حضرت را دو چندان کنند.
امام رضا(ع) در سال ۱۴۸ هجری قمری یعنی هزار ۲۹۵ سال پیش در شهر مدینه به دنیا آمدند. پدر ایشان حضرت امام موسی بن جعفر(ع)، امام هفتم شیعیان و مادرشان بانویی بزرگوار و خردمند به نام نجمه بود. امام رضا(ع) در همان سالی زاده شد که پدربزرگ ایشان، حضرت امام جعفر صادق(ع)، به شهادت رسید.
نام ایشان (علی) است، ولی بر اساس شیوه ای که در میان اعراب مرسوم است، به وی (ابوالحسن) می گفتند. این گونه اسم ها را (کنیه) می نامند.
علاوه بر نام و کنیه، گاه عنوان دیگری نیز به افراد می دهند که آن را (لقب) می گویند. امام هشتم دارای لقب های متعددی است. از جمله معروف ترین این القاب، (رضا)، (عالم آل محمد)، (غریب الغرباء)، (شمس الشموس) و (معین الضعفاء) است.
نامیدن هر فرد به این نام ها، یعنی اسم، کنیه و لقب دلیل خاصی دارد. گفته اند که وی را به این جهت (رضا) لقب داده اند که خدا از او راضی است.
دوران کودکی و نوجوانی و جوانی این امام همام در مدینه گذشت. اخلاق نیکو، دانش فراوان، ایمان و عبادت بسیار از ویژگس یهایی بود که امام را مشخص می ساخت.
از خوش اخلاقی امام علیه السلام سخن بسیار گفته اند. هشتمین خورشید آسمان امامت و ولایت حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) در برخورد با مردم همیشه به نکات ریزی دقّت می کرده که از آن جمله می توان به این موارد اشاره کرد: هیچ گاه با سخن خود، دیگران را آزار نداد، سخن هیچ کسی را قطع نکرد، به نیازمندان بسیار کمک می کرد و با خدمتگزاران خود بر سر یک سفره می نشست و غذا می خورد.
وجود نازنین امام رضا علیه السلام همیشه چهره ای خندان داشت، هرگز با صدای بلند و با قهقهه نمی خندید، هنگام نشستن، هرگز پای خود را در حضور دیگران دراز نمی کرد، در حضور دیگران هرگز به دیوار تکیه نمی زد، به عیادت بیماران می رفت، در تشییع جنازه ها شرکت می جست.
عالم آل محمد(ص) و هشتمین امام شیعیان جهان از مهمانان خود، شخصا پذیرایی می کرد، وقتی بر سر سفره ای می رسید، اجازه نمی داد تا به احترام او از جای برخیزند، به پاکیزگی بدن، موی سر و پوشاک خود بسیار توجه داشت و بردبار و شکیبا بود.
به گزارش ایرنا، در آستانه میلاد فرخنده هشتمین امام شیعیان جهان حضرت امام رضا(ع) شهر قشم غرق در نور و شادی شده و خیابان ها، معابر، میادین، سر در ادارات و مغازه ها با پرچم و چراغ های رنگین تزیین شده است.
قرار است به میمینت این ایام فرخنده، چندین زوج جوان قشمی نیز زندگی مشترک خود را طی امشب و فردا آغاز کنند.
محبت اهل بیت پیامبر (ص) تنها به شیعیان جزیره قشم خلاصه نمی شود و امامان معصوم (ع)، به عنوان فرزندان رسول مکرم اسلام در دل و جان مسلمانان اهل سنت سرزمین آب و آفتاب نیز جایگاهی ویژه و والا دارند و از آن میان توجه و علاقه قشموندان سنی مذهب به امام رئوف حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام خود حکایتی دگر است.
دهه کرامت دهه اول ماه ذیالقعده است که همزمان با ولادت حضرت معصومه(س) در اول ذیالقعده آغاز و با ولادت برادرش امام رضا(ع) در ۱۱ ذیالقعده (۲۱ خرداد امسال) به پایان می رسد.
در دهه کرامت برنامههای جشن و شادی در ایران برگزار میشود و در تقویم جمهوری اسلامی ایران، روزهای اول ماه ذیالقعده سالروز ولات حضرت معصومه(س) به عنوان روز دختران، پنجم ذیالقعده روز تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرک، ۶ ذیالقعده روز بزرگداشت احمد بن موسی بن جعفر معروف به شاهچراغ و ۹ ذی القعده روز عفاف و حجاب نامگذاری شده است.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر داز توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما