جعفر قادری روز پنجشنبه در آیین روز جهانی صنایع دستی افزود: بحث ایجاد شهرکهای گردشگری و صنایع دستی در کنار شهرکهای صنعتی پیش بینی و در کمیته اقتصادی مطرح شده است و طی هفته آینده در دستور کار کمیسیون برنامه و بودجه قرار میگیرد.
وی اظهار داشت: برای حمایت از حوزه صنایع دستی و گردشگری سه قانون اصلی تدوین شده که قانون حمایت از بافتهای تاریخی و فرهنگی، قانون حمایت از هنرمندان و استادکاران صنایع دستی و قانون حمایت از بافتهای فرسوده از جمله قوانین تدوین شده در این حوزه به شمار میرود.
نماینده مردم شهرستانهای شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در حال حاضر بخشی از قوانین در بحث حمایت از استادکاران صنایع دستی در دست اصلاح است و اگر این امر محقق شود دغدغههای فعالان این حوزه برای بیمه و تأمین مسائل مالی برطرف میشود.
وی با اشاره به طرح پیش بینی نهادههای تضمین گفت: واجدین شرایط دریافت تسهیلات در این طرح در صورت وجود مشکل میتوانند همه داراییهای مادی و غیر مادی مانند زمین و املاک را به عنوان تضمین وثیقه ارائه دهند تا تسهیلات را براساس میزان ارزشگذاری آثار خود دریافت کنند.
قادری اضافه کرد: صندوقهای تضمین با مشارکت میراث فرهنگی از دیگر طرحها برای رتبه بندی هنرمندان است که در آن ۴۹ درصد را میراث تقبل میکند.
او در رابطه با تسهیل صدور مجوزها برای کسب و کار گفت: در این زمینه تمامی کسب و کارها در دو گروه مجوز محور و اعلام محور تقسیم شدهاند که کسب و کارها در گروه اعلام محور نیازی به مجوز ندارند.
وی اضافه کرد: افرادی که بخواهند در حوزه میراث فرهنگی فعالیت کنند میتوانند از طریق پایگاه اطلاعرسانی میراث فرهنگی برای اعلام کردن مشخصات خود اقدام کنند.
قادری بیان کرد: در حوزههایی که نیاز به دریافت مجوز است دستگاههای اجرایی ذیربط مکلف هستند تا ظرف مدت سه ماه نسبت به صدور مجوزها اقدام کنند.
نماینده مردم شیراز و زرقان افزود: بر این باور هستیم که با بهرهگیری از توانمندی و ظرفیتهایی که استان فارس و شهر شیراز دارد بتوانیم این استان را در حوزههای گردشگری و صنایع دستی به عنوان وجه قالب اشتغال و درآمد در کنار دیگر حوزهها مطرح کنیم تا شاهد نقش کلیدی استان فارس در زمینه جذب توریست و کسب درآمد باشیم.
نماینده مردم شیراز اظهار کرد: باتوجه به اینکه محور پیرامونی مرکز اسناد و کتابخانه ملی یک محور گردشگری است میتوان این مکان را با بهره گیری از فضای ورزشگاه حافظیه و احیای سالنها و تالارهای آن به یک محدوده کاملاً فرهنگی و گردشگری تبدیل کرد تا فرصت و امکاناتی برای فعالیت هنرمندان و صنعتگران عرصه صنایع دستی و گردشگری در این مکان مهیا شود.
۱۰ ژوئن روز جهانی صنایع دستی است که در سال ۱۴۰۱ با بیستم خرداد ماه برابر است و با تأسیس شورای جهانی صنایع دستی نامگذاری شد.
نظر شما