به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام غلامرضا حاجبی در خطبههای نماز جمعه این هفته قشم که با حفظ شیوه نامه های بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی در مصلی امام علی(ع) این شهرستان برگزار شد، با تبریک دوباره ایام دهه کرامت و موالید این دهه اظهار داشت: نامگذاری دهه اول ماه ذیالقعده که همزمان با ولادت حضرت معصومه(س) در اول ذیالقعده آغاز و با ولادت برادرش امام رضا(ع) در ۱۱ ذیالقعده (۲۱ خرداد امسال) به پایان می رسد به دهه کرامت نامیده شده و زیبا است.
وی ادامه داد: این خواهر و برادر از سلاله امامت از بیت امامت و خود امام همه این ها منشاء کرامت هستند و کریمانه زندگی کردن را به ما آموخته اند.
امام جمعه قشم با اشاره به چند روایت درباب زیست کریمانه و بزرگواری، افزود: خدای منان به انسان کرامت بخشیده است، این بنی آدم و این آدمیزاد یک کرامتی را دارد، اگر چه که این کرامت، کرامت ذاتی برای انسان است ولی کرامت اکتسابی و جمع کردن کرامت برای خودش این هم یک امر بزرگی است که چگونه زندگی کنیم، سخن بگویم، عمل کنیم و با دیگران و با خودمان رفتار کنیم.
حجت الاسلام حاجبی اضافه کرد: برای این کریمانه زندگی کردن حتی در مقابل دشمنان هم به ما دستور داده شده است که چگونه با دشمنان خودمان کریمانه رفتار کنیم، چگونه با انسان های لعین و رذل چگونه کریمانه رفتار کنیم، در همه حالت ها به ما یاد داده اند که کریمانه زندگی و کریمانه رفتار کنیم.
وی با اشاره به اینکه مشاهده کرده اید که بعضی از آدم های نو کیسه وقتی به یک مسوولیتی منصوب می شوند دیگر از آن قاعده و رفتار کریمانه خارج می شوند، گفت: گاهی خدا به انسان یک موهبت و یک نعمتی می دهد، اما انسان از آن قاعده کریمانه خارج می شود ولی انسان های کریم این طور نیستند از این رو بزرگواری در ادبیات و فرهنگ ایرانی و کرامت در فرهنگ اسلامی منشاء الهی دارد، که این منشاء الهی را باید در وجود خودمان تقویت کنیم.
امام جمعه قشم اظهار داشت: در یک روایتی پیغمبر خدا(ص) فرمودند بزرگواری انسان در دین او است، یعنی اگر کسی به بزرگواری رفتار کرد این نشانه دینداری آن است و دین انسان به همین این رفتار کریمانه است. این تعلیمات دین کجا به درد انسان می خورد مگر غیر از این است که در زندگی عادی باید بدرد بخورد.
وی با طرح این سوال که آیا این دعواها و بگو و مگوها و این پرونده های قضایی که گاهی تشکیل می شود مربوط به رفتار کریمانه یا رفتار غیر کریمانه است، افزود: در یک شهر وقتی چندین هزار پرونده قضایی باشد و گاهی دهها هزار پرونده قضایی مگر انسان چند سال زندگی می کند و این دعواهای قضایی که یک طرفه نیست و یک طرف دیگر هم دارد.
حجت الاسلام حاجبی گفت: اگر در یک شهر بیست هزار پرونده قضایی باشد این نشان دهند این است که در آن شهر ۴۰ یا ۵۰ هزار نفر درگیر این پرونده ها هستند یعنی یک جامعه ای را داریم که از قاعده کریمانه خارج شده و با همین دعواها و بگو و مگو ها در حال گذران ایام است که این ها عیب است.
وی افزود: از این رو فرمود اگر می خواهید دین کسی را بسنجید کریمانه زندگی کردن آن را مشاهده کنید، بزرگواری مرد به دینش است یا در پاسخ به یک سوالی که اهل کََرَم چه افرادی هستند و کَرَیمان کدامند حضرت فرمود: آنانی که رفت و آمد به مسجد دارند و اهل ذکر در مسجد هستند این معلوم می شود مسجد و رفت و آمد به آن کرامت به انسان می دهد، اگر می خواهیم در جامعه جرم زدایی بشود راهکار آن تقویت رفت و آمد مردم به مسجد است.
امام جمعه قشم با بیان اینکه آن چیزی که باعث تولید این سرمایه اجتماعی شده روحیه مردم داری امام رضا (ع) است گفت: امام هشتم شیعیان جهان با آن شان و عظمتش این نکته را فراموش نکرده و روحیه مردمی و روحیه خدمتگذاری کردن در نزد همه ائمه(ع) بوده است.
وی اظهار داشت: امام سجاد(ع) به سفر حج با کاروان نمی رفتند مگر اینکه می فرمودند من زمانی به مکه می روم که ناشناس حرکت کنم و خادم مردم باشم، آیا این ها برای ما درس نیست.
حجت الاسلام حاجبی افزود: ما باید در دهه کرامت، کریم بودن امام رضا (ع) را ببینم، مسوولین در حکومت دینی باید زیست مردمی داشته باشند و این نکته که مقام معظم رهبری و امام راحل بارها به آن تاکید داشته اند.
وی گفت: مقام معظم رهبری فرمودند مردمی بودن ارزشش بیشتر از انتخاب شدن از سوی مردم است، گاهی یک کسی به روال دموکراسی و انتخابات رای می آورد و مسوول می شود و مسوولیت می گیرد، این فرد با رای مردم به آنجا رسیده است، اما روحیه مردمی ندارد این مردمی بودن خیلی بالاتر از آن است که ما از مردم رای بگیریم.
امام جمعه قشم با اشاره به اینکه مردمی بودن البته با ادعا هم نیست، گفت: این که ما ادعا کنیم که ما مردمی هستیم ملاک نیست، بلکه باید این مردمی بودن ما برای آحاد مردم و کوچه و بازار ثابت شود که مسوولین نوکر و خدمتگذار هستند مردم بدانند، آنان اعتراف و اذعان کنند که مسوولان شان نوکر آنها هستند و راحت باشند و درد و دلشان را به آنها بگویند، تماس با مردم، اعتقاد به اراده مردم از نزدیک پای صحبت مردم نشستند خیلی مهم است راههای را برای صحبت با مردم و متن زندگی مردم باز کنید.
وی با بیان اینکه بزرگترین حمله ما به دشمن این است که خدمات صادقانه به مردم کنیم، اظهار داشت: آمریکا خودش اذعان و اعتراف کرده است که در فشار حداکثری به جمهوری اسلامی ایران ما شکست خورده ایم از این رو بین آمریکا، رژیم جعلی صهیونیستی و اروپاییها با میدان داری آژانس انرژی هسته ای تقسیم کار شده تا ایران را زیر فشار بگذارند.
حجت الاسلام حاجبی با اشاره به اینکه این دشمنی ها ادامه دارد و مختص امروز و فردا نیست افزود: هر کاری هم که ما انجام دهیم آنها کار خودشان را انجام می دهند و به دنبال بحث های سیاسی هستند، ما که نمیتوانیم تا ابد منتظر باشیم تا بیگانگان برای ما تصمیم بگیرند.
وی با بیان اینکه دشمن اگر خللی در اراده ما در رسیدگی به مردم پیدا کند کارش این است که از انقلاب هویت زدایی می کند، گفت: هویت انقلاب اسلامی بودن آن است این را می خواهد دشمن هویت زدایی کند و حقیقت امام و انقلاب را تحریف و واژگون نشان دهد.
امام جمعه قشم تاکید کرد: یکی از مهم ترین کارهای که ما باید انجام دهیم با بعضی از این گلایه های که وجود دارد این است که به فرموده مقام معظم رهبری ترویج فرهنگ قدرشناسی از مسوولان انقلابی و افرادی که عمل صالح دارند و کار خیر انجام می هند را انجام دهیم ما هم زبان قدر شناسی باید داشته باشیم و هم زبان نقد البته ما چیزی به نام نقد و انتقاد در اسلام به این معنا نداریم که بیاییم و آبروی افراد را به نام مطالبهگری ببریم، آنچه که در اسلام است خیر خواهی است و غیر از این چیزی نداریم.
وی یادآور شد، ما خیر خواهی در اسلام داریم و وقتی خیر خواهی شد عیوب را برای یکدیگر هدیه می برند و اگر اشکالات و نواقصی وجود دارد هدیه می برند از این رو فرهنگ خیر خواهی و قدرشناسی در جامعه و فعل انقلابی امیدها را زنده و تولید عمل صالح می کند اینکه ما از ابتدای صبح و زمانی که از خواب بر می خیزیم در این فضای مجازی تمام اشکالات و مطالبه گری های عجیب و غریب را انجام می دهیم بر روحیه مردم چه می آوریم.
حجت الاسلام حاجبی با بیان اینکه من به عنوان خطیب حق ندارم با سخنانم مردم را نا امید کنم، گفت: آقای مسوول، وزیر و وکیل شما حق ندارید با گفتار و یا عمل خودتان مردم را ناامید کنید و این حرام شرعی است، بلکه باید یک طوری عمل کنید که مردم بداند که مسوولی که انتخاب کرده اند با حرف و عملش در حال گره گشایی از کار آنان است.
وی با اشاره به اینکه توسعه در شهرستان قشم لازمه حیات مردم است، اضافه کرد: این رشد و تعالی باید متوازن باشد و به پیش برود و در اجرای آن نباید شرق و غرب جزیره با هم فرق داشته باشند اگر آب، جاده و تاسیسات باید هم به غرب و هم به شرق قشم برسد.
امام جمعه قشم با بیان اینکه حل مسئله آب به مردم قول داده شده افزود: ما نزد مردم آبروی خود را گرو گذاشتهایم از مسوولین از جمله وزیر و دولت انقلابی قدردانی کردیم ولی مشکل آب حل نشده و مردم گرفتار هستند امروز اگر پنج کیلومتر از قشم خارج شویم مردم مشکل آب دارند این دیگر چیزی نیست که با امروز و فردا گفتن ها باید حل شود، مسوولین سریع عمل کند می توانند و توانایی دارند.
وی گفت: توسعه غرب شهرستان قشم همان قدر اهمیت دارد که توسعه مرکز و خود شهر قشم اهمیت دارد و همه باید به این مهم توجه داشته باشند.
حجت الاسلام حاجبی گفت: آنچه که می خواهم در پایان عرض کنم این است که صاحبخانهها به مستاجران رحم کنند شما به این بندگان خدا رحم کنید تا خدا هم به شما رحم کند بعضی ها در شهر درگهان به ما گلایه می کنند که افاغنه را مدیریت کنید، گاهی گلایه های تندتری می کنند که من نمی توانم در این تریبون آنها را مطرح کنم، اما همان افراد مستاجران ایرانی را از بازار اخراج میکنند و مغازه های خود را به افاغنه با قیمتهای بالاتر اجاره میدهند.
وی افزود: این کجای انصاف است چگونه ما باید مدیریت کنیم، آن روزی که اشاره می کردیم که بودن این افراد بدون مدیریت، بدون شناسنامه و بدون مسائل قانونی ضرر است جلوی ما می ایستادید، امروز که خودشان از این موضوع می نالند باز با دست خودشان یک ضربه دیگر به خودشان می زنند البته آنها هم نادان هستند قطعا دادستان شهرستان آگاه است و اطلاع دادن با واسطه هم یک جرم است چون مسئله امنیت روانی مردم است.
امام جمعه قشم گفت: من منتظر هستم که بعضی از آقایان قاچاق را حرام اعلام کنند و این یک مطالبه دینی است تا مردم زیر چرخ شوتی ها(خودروهای حمل قاچاق) لِه نشوند.
نظر شما