محمدحسین صالحی روز شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در وضعیت استاندارد جهانی، برای هر یکهزار هکتار عرصه، یک محیط بان به کار گرفته می شود اما در این استان هر محیط بان کار نظارت بر سه برابر این وسعت را بر عهده دارد.
وی خاطرنشان کرد: ۷۰ نفر محیط بان استان کار نظارت و حفاظت از حدود ۲۰۰ هزار هکتار عرصه تحت مدیریت حفاظت محیط زیست را بر عهده دارند که علاوه بر آن سطح ۱۱۵ هزار هکتار مناطق شکار ممنوع استان هم به وسیله محیط بانان نظارت می شود.
نیمی از محیط بانی ها غیرفعال است
فرمانده یگان حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی با بیان اینکه پارسال سهم استان از جذب نیروی محیط بان به کارگیری ۹ نفر بود که هفت نفر از این تعداد جذب و مشغول به کار شدند گفت: امسال هم قرار است ۳۰۰ نفر محیط بان در سطح کشور استخدام شوند اما هنوز سهمیه استان در این باره مشخص نیست.
صالحی با بیان اینکه کمبود محیط بان در استان سبب شده تا بسیاری از محیط بانی ها نیمه تعطیل و یا تعطیل باشند افزود: ۱۹ محیط بانی در استان وجود دارد که نیمی از آن به علت کمبود محیط بان فعال نیست، البته حفاظت و نظارت از عرصه های تحت مدیریت تاکنون تحت الشعاع کمبود نیرو قرار نگرفته و مستمر انجام می شود.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی با اشاره به اینکه کمبود محیط بان فشار کاری مضاعفی به این نیروها تحمیل کرده است اظهار داشت: هر محیط بان در استان پنج شبانه روز خدمت و پنج شبانه روز استراحت دارد و این میزان ساعت کاری سبب شده تا شرایط برای این افراد سخت باشد.
اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و پارک های ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را که محل زیست پلنگ ها می باشد، با گستره حدود ۲۰۰ هزار هکتار مدیریت می کند.
حدود ۲۳ درصد از یکهزار و ۱۳۴ گونه جانوری کشور در خراسان شمالی زیست می کنند که این گونه ها شامل ۱۴۱ گونه پرنده، ۵۲ نوع خزنده، ۵۱ پستاندار، هشت گونه آبزی و چهار نوع دوزیست می شود.
از وسعت ۲۸ هزار و ۳۰۰ کیلومتر مربعی خراسان شمالی حدود ۷ درصد در قالب چهار منطقه حفاظت شده سالوک، ساریگل، قرخود و گلول و سرانی، سه پارک ملی ضامن آهو، سالوک و ساریگل، یک پناهگاه حیات وحش میاندشت و آثار طبیعی ملی ارس سرانی، صنوبر نظرعلی و سروهای قره باغ زیر پوشش مدیریت حفاظت محیط زیست است.
نظر شما