به گزارش ایرنا از پایگاه خبری درجیستر (theregister)، این دستاورد ممکن است شبیه داستانهای علمی یا رویای یک مهندسی اپتیک باشد اما این دقیقا کاری است که محققان دانشکده مهندسی و علوم کاربردی دانشگاه پنسیلوانیا مدعی انجام آن هستند.
این تراشه (chip) تغذیه شونده با نور از طریق شبیهسازی عصبهای مغز و شناسایی الگوهای خاص به کار بررسی دادهها میپردازد. این برای کاربردهای مختلفی از جمله شناسایی اشیا، تشخیص چهره و نسخهبرداری صوتی سودمند است.
این دستاورد به طور سنتی با شبیهسازی عصب و با استفاده از تراشههای استاندارد سیلیکونی مانند GPU و سایر انواع ASIC انجام شده است. اما اکنون محققان میگویند که تراشه تولیدی آنها اولین نمونهای است که این کار را به شکل نوری (اپتیکال) و با استفاده از سیگنالهای نور انجام میدهد.
این محققان خاطرنشان کردند که این تراشه جدید مزایای زیادی از جمله مصرف کمتر انرژی، ورودی بالای داده و تنگناهای کمتر نسبت به فناوریهای موجود دارد.
همچنین به این علت که تمام محاسبات در درون تراشه انجام میشود هیچ حسگر (سنسور) تصویری مورد نیاز نیست.
این تراشه که اندازه آن ۹ میلیمتر مربع است از ۲ لایه تشکیل شده است. یک لایه آن بخش اپتیکال است که کار محاسباتی را انجام میدهد و لایه دیگر نوری-الکتریکی است که کار پردازش سیگنال را بر عهده دارد.
نظر شما