از تاکید گروسی بر امکان تفاهم در برنامه هسته ای تا هراس تل آویو بعد از هشدار نصرالله

تهران- ایرنا-تاکید گروسی بر امکان امکان تفاهم در برنامه هسته ای ایران، نگرانی تل آویو از حملات از شمال و نوار غزه و آغاز عملیات آزمایشی حمل کالا از کریدور شمال-جنوب از سوی ایران مهمترین عناوین خبری بین الملل ایرنا در چند ساعت گذشته بوده است.

**گروسی: همواره امکان تفاهم وجود دارد

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در اظهاراتی درباره موضوع هسته‌ای ایران، با تاکید بر اینکه همواره امکان تفاهم وجود دارد، از سرگیری مذاکرات وین برای احیای توافق هسته‌ای ایران را معقول‌ترین گزینه دانست.

از تاکید گروسی بر امکان تفاهم در برنامه هسته ای تا هراس تل آویو بعد از هشدار نصرالله

«رافائل گروسی» در گفت وگو با بخش عربی شبکه تلویزیونی الجزیره تصریح کرد که از سرگیری مذاکرات وین برای احیای توافق هسته‌ای ایران، به عنوان معقول‌ترین گزینه بسیار ضروری است.

وی افزود تنشی بین ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی وجود دارد اما همواره جایی برای تفاهم هست و امیدوارم که در نزدیکترین فرصت به ایران سفر کنم.

گروسی در عین حال بدون توجه به سیاسی کاری آژانس بین المللی انرژی اتمی در قبال پرونده صلح آمیز هسته ای ایران و تن دادن خود به فضاسازی های صهیونیستها درباره آنچه تبعات اقدامات اخیر ایران بر روند این مذاکرات خواند، هشدار داد.

گروسی اقدام ایران در متوقف کردن کار برخی دوربین های نظارتی آژانس بین المللی انرژی اتمی را "منفی" خواند و ادعا کرد: این امر "اقدامی منفی است زیرا کاهش شفافیت ابدا ایده خوبی نیست."

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در ادامه ادعای خود افزود: گام های اخیر ایران تاثیر منفی بر فرصت های احیای توافق هسته ای امضا شده در سال ۲۰۱۵ میلادی می گذارد.

گروسی افزود که به مسئولان ایرانی پیشنهاد حضور بر سر میز گفت وگو و تمرکز برای دستیابی به راه حل ها را داده است.

irna.ir/xjJG۹۶

**هشدار سید حسن نصرالله هراس در دل صهیونیستها افکند/ نگرانی تل آویو از حملات از شمال و نوار غزه

هشدار دبیرکل حزب الله لبنان به رژیم صهیونیستی درباره دست اندازی این رژیم به حریم آبی و ثروت گازی لبنان در مرز با فلسطین اشغالی هراس شدیدی در دل صهیونیستها افکنده و سران تل آویو از حملات ناگهانی از شمال فلسطین اشغالی و نوار غزه نگران هستند.

از تاکید گروسی بر امکان تفاهم در برنامه هسته ای تا هراس تل آویو بعد از هشدار نصرالله

روزنامه «الاخبار» لبنان امروز در گزارشی به واکنش صهیونیست ها به هشدار اخیر دبیرکل حزب الله لبنان پرداخت و نوشت:  در پی سخنرانی و واکنش سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله به دست اندازی رژیم صهیونیستی به منابع انرژی در محدوده دریایی، رژیم صهیونیستی تحرکاتی را آغاز کرده که به وضوح، نشانگر نگرانی این رژیم از پیامدهای هشدار دبیرکل حزب الله لبنان است.

این روزنامه نوشت: تا پیش از سخنرانی سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله در شامگاه پنجشنبه، سردمداران رژیم صهیونیستی در سطح امنیتی و سیاسی واکنشی به موضع گیری های مقامات لبنانی درباره ورود کشتی یونانی "انرجین" برای استخراج گاز در محدوده آبی جنوب لبنان و شمال فلسطین اشغالی نشان ندادند اما به محض پایان سخنرانی دبیرکل حزب الله، صحنه تغییر کرد و با افزایش هشدارها درباره جدی بودن تهدیدات حزب‌الله، ارتش دشمن صهیونیستی برای آمادگی مقابله با حمله ناگهانی از شمال فلسطین اشغالی و نوار غزه به اقدامات احتیاطی متوسل شد.

برپایه این گزارش، مفسران، تحلیلگران و کارشناسان صهیونیست بر این باورند که تهدیدات حزب الله باید جدی گرفته شود و مشخص ترین واکنش در این زمینه، واکنش "تامیر هیمن" رئیس سابق بخش اطلاعات نظامی (امان) و رییس موسسه تحقیقات امنیت رژیم صهیونیستی است که تاکید کرد که باید تهدیدات نیروی مقاومت لبنان را "جدی" گرفت.

کانال خبری "کان" رژیم صهیونیستی نیز فاش کرد که سیستم امنیتی این رژیم " نگران رویارویی نظامی با لبنان در پی بحران در قضیه تعیین مرزهاست."

این کانال صهیونیستی نوشت که تهدیدهای سید حسن نصرالله اوضاع را تشدید می کند و به نظر می رسد بحران با لبنان در موضوع مرزهای دریایی پس از ورود دکل به میدان گازی "کاریش" ممکن است به یک رویارویی نظامی ختم شود.

سایت صهیونیستی "والا" نیز در این زمینه تایید کرد: ارتش اسرائیل در پی سخنرانی دبیرکل حزب الله به ویژه در موضوع حفاری در بخش متعلق به لبنان، به حالت آماده باش درآمده است .

این سایت خبری نوشت: به رغم هشدارهای گسترده، انتقادها در داخل ارتش اسرائیل درباره میزان آمادگی نیروی دریایی برای سناریوهای احتمالی برای برخورد نظامی افزایش یافته است.

به نوشته الاخبار، گزارشهای میدانی از منطقه نیز حاکی است که ارتش رژیم صهیونیستی همزمان با تهدیدات دبیرکل حزب الله، چند سامانه پدافند هوایی را در تل آویو و حیفا در شمال فلسطین اشغالی مستقر کرده است.

در همین راستا، مرکز "یروشالمی" رژیم صهیونیستی نیز که در حوزه امور عمومی و دولتی فعالیت دارد، طی مقاله ای به انعکاس ترس و نگرانی رژیم صهیونیستی از هدف قرار گرفتن تأسیسات استخراج گاز طبیعی و نفت در دریای مدیترانه پرداخت.

دبیرکل جنبش حزب الله لبنان پنجشنبه شب در سخنانی گفت که اقدام رژیم صهیونیستی در اعزام کشتی استخراج گاز به میدان گازی کاریش نقض حاکمیت لبنان است.

سید حسن نصرالله تصریح کرد: اسرائیل قادر به محافظت از سکوی شناور استخراج نفت میدان کاریش نخواهد بود و لبنان حق و قدرت ارتش و مقاومت برای جلوگیری از استخراج نفت و گاز اسرائیل از میدان کاریش را دارد.

وی افزود: دشمن اسرائیلی و سرانش می‌دانند، زمانی که تهدید به جنگ می‌کنند، آنچه از دست خواهند داد، بزرگتر از چیزی است که شاید لبنان از دست بدهد. 

دبیرکل حزب‌الله لبنان اضافه کرد: ما دست بسته نخواهیم بود و همه گزینه‌ها روی میز است. ما دنبال جنگ نیستیم بلکه دنبال این هستیم که نفت و گاز لبنان، در اختیار لبنان باقی بماند.

سید حسن نصرالله گفت: ما در مقابل دشمنی هستیم که قطعنامه‌های بین‌المللی را به رسمیت نمی‌شناسد و تنها منطقی که از آن تبعیت می‌کند منطق زور و استیلا است.  تجربه نشان داده که دشمن به هیچ قطعنامه بین‌المللی پاسخ نمی‌دهد و تنها به فشار و مقاومت پاسخ می‌دهد و با زور هم از نوار غزه خارج شد.

به تازگی شرکت یونانی "انرژین" مجوز اکتشاف گاز در میدان «کاریش» واقع در منطقه مورد مناقشه را از تل‌آویو گرفته و در این چارچوب رژیم صهیونیستی از ورود یک کشتی حفاری به این منطقه به منظور آماده سازی برای شروع اکتشاف نخستین چاه گاز در آن خبر داده است؛ امری که با واکنش شدید و هشدار طرف‌های لبنانی روبرو شده است.

براساس گزارشها، این کشتی برای استخراج گاز طبیعی مایع وارد میدان گازی کاریش شده و از خط ترسیمی ۲۹ عبور کرده و در ۵ کیلومتری خط ترسیمی ۲۳ در منطقه مورد مناقشه با لبنان قرار گرفته است.

لبنان در جریان مذاکرات قبلی بر حق خود برای گسترش دسترسی به آبهای مدیترانه به سمت جنوب و افزایش این دسترسی از ۸۶۰ کیلومتر مربع به ۲ هزار و ۳۰۰ کیلومتر مربع تاکید کرده است.

پیش‌تر نیز «موریس سلیم» وزیر دفاع دولت پیشبرد امور لبنان تحرکات رژیم صهیونیستی در مناطق مورد مناقشه را تحریک‌آمیز خواند و گفت: تحرکات اسرائیل در منطقه مورد مناقشه در جنوب لبنان چالشی و تحریک آمیز است و نقض آشکار ثباتی است که منطقه جنوب لبنان از آن برخوردار است.

irna.ir/xjJG۸r

**ادعای انگلیس درباره عدم برخورداری روسیه از موشک‌های مدرن دقیق

رکن اطلاعات وزارت دفاع انگلیس درباره آخرین تحولات جنگ در اوکراین مدعی شد که روسیه از موشک‌های مدرن دقیق برخوردار نیست.

از تاکید گروسی بر امکان تفاهم در برنامه هسته ای تا هراس تل آویو بعد از هشدار نصرالله

در بیانیه روز شنبه وزارت دفاع انگلیس که یک نسخه آن در تارنمای دولت منتشر شد آمده است: تا ۱۰ ژوئن، نیروهای روسی در اطراف سیورودونتسک به سمت جنوب شهر پیشروی نکرده اند. درگیری های شدید خیابان به خیابان ادامه دارد و احتمالاً هر دو طرف تلفات زیادی متحمل شده اند.

این بیانیه ادعایی می‌افزاید: روسیه با توانایی های توپخانه ای و هوایی خود، در تلاش برای غلبه بر نیروهای دفاعی اوکراین، آتش‌باران می کند. بمب‌افکن‌های متوسط ‌روسی احتمالاً از آوریل، ده‌ها موشک ضد کشتی سنگین Kh-۲۲ (نام ناتو، AS-۴ KITCHEN) در دهه ۱۹۶۰ را علیه اهداف زمینی پرتاب کرده‌اند.

طبق ارزیابی وزارت دفاع انگلیس، این موشک های ۵.۵ تنی عمدتاً برای انهدام ناوهای هواپیمابر با استفاده از کلاهک هسته ای طراحی شده بودند. آن‌ها هنگامی که در نقش حمله زمینی با یک کلاهک معمولی به کار می روند، دقیق عمل نمی‌کنند و بنابراین می توانند خسارات جانبی قابل توجهی و تلفات غیرنظامی ایجاد کنند.

براساس بیانیه ادعایی وزارت دفاع انگلیس، «روسیه احتمالاً به چنین سامانه های تسلیحاتی ناکارآمد متوسل می‌شود، زیرا موشک‌های مدرن دقیق‌تری ندارد، این درحالیست که پدافند هوایی اوکراین هنوز هواپیماهای تاکتیکی آن را از انجام حملات در بیشتر مناطق کشور بازمی‌دارد.»

از ابتدای جنگ در اوکراین وزارت دفاع انگلیس آخرین ارزیابی های خود را از تحولات در این کشور به صورت روزانه گزارش می‌دهد. در واقع انگلیس از زمان آغاز جنگ اوکراین، به بازیگر فعالی در عرصه این نبرد تبدیل شده و با اتخاذ مواضع ضد روسی، ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی و اعمال تحریم‌ علیه روسیه به تنش‌ و درگیری‌ها دامن زده است. این کشور تقریبا هفته‌ای یک بار تحریم‌های جدیدی را علیه روسیه وضع می‌کند.

این درحالیست که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی روسیه که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.

irna.ir/xjJGbL

**آمریکا چین را به رفتار تهدید آمیز متهم کرد

وزیر دفاع آمریکا ادعا کرد، با وجود این که اقدامات چین خشونت آمیزتر و تهدیدکننده تر می شود، آمریکا سهم خود را برای کنترل تنش ها و جلوگیری از درگیری انجام خواهد داد.

از تاکید گروسی بر امکان تفاهم در برنامه هسته ای تا هراس تل آویو بعد از هشدار نصرالله

«لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا مدعی شد این کشور برای کنترل تنش ها و جلوگیری از نزاع احتمالی با چین و باوجود افزایش اقدامات تهدیدآمیز پکن در آسیا به ویژه نزدیک تایوان، اقدامات لازم را انجام خواهد داد.

روابط میان آمریکا و چین طی ماه های اخیر به بالاترین سطح تنش از مسائل مربوط به تایوان تا موضوعات مرتبط با گزارش های حقوق بشری چین و فعالیت های نظامی در دریای چین جنوبی رسیده است.

در جلسه ای که روز گذشته میان لوید آستین و «وی فنگ» وزیر دفاع چین برگزار شد، هر دو طرف تاکید کردند به رغم اینکه هیچ نشانه ای در حل و فصل تفاوت دیدگاه ها  و مشکلات دیده نمی شود اما خواستار مدیریت بهتر روابط می باشند.

وزیر دفاع آمریکا با خطاب قرار دادن «شانگری لا دیالوگ» نخستین گردهمایی امنیتی آسیا اعلام کرد، آمریکا به حمایت از متحدانش از جمله تایوان ادامه می دهد. وی همچنین افزود در این مدت هشداری درباره افزایش تعداد رویارویی های ناامن و غیرحرفه ای میان هواپیماها و شناورهای چینی با کشورهای دیگر دیده شده است. از جمله جنگنده چینی که در ماه مه برفراز آب های دریای چین جنوبی به شکلی خطرناک به هواپیمای نظارتی ارتش استرالیا نزدیک شد و ارتش کانادا که هواپیماهای جنگی چین را به تعرض به هواپیماهای گشتزنی اش در خلال ماموریت رصدکردن کره شمالی متهم کرد.

تایوان سالهاست که درباره ماموریت های هوایی چین در منطقه شناسایی دفاع هوایی اش که  البته جزیی از حریم هوایی محسوب نمی شود اما منطقه وسیع تری را برای رصدکردن تهدیدها و خطرات پوشش می دهد،شکایت می کند. این ماموریت ها در ماه های اخیر نیز افزایش قابل توجهی داشته است. 

چین حق مالکیت تایوان را از آن خود می داند و پیش از این اعلام کرده است در صورت نیاز از زور و اجبار برای حفظ و تمامیت ارضی خود استفاده می کند. 

در پایان این گزارش آمده است، لوید آستین بار دیگر گفت سیاست آمریکا در قبال تایوان مانند قبل و مخالف هرگونه تغییر یکجانبه شرایط موجود به قوت خود باقی می ماند. او همچنین افزود، حفظ صبات و امنیت در تنگه تایوان تنها خواست آمریکا نیست بلکه نگرانی بین المللی است. 

ماه گذشته «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا گفت اگر چین به تایوان حمله کند، آمریکا نیز جواب نظامی به این اقدام می دهد. با وجود اینکه دولت آمریکا پس از آن اعلام کرد سیاستش درباره مسایل تایوان تغییر نکرده است. 

واشنگتن همواره سیاست استراتژیک مبهم طولانی را درباره تایوان پیش برده که مشخص نیست آیا از تایوان به شکل نظامی دفاع خواهد کرد یا نه. جلسه وزیران امور خارجه دو کشور آمریکا و چین با تمرکز بر مسئله تایوان برگزار شد.

irna.ir/xjJFS۶

**گمانه‌زنی‌ها درباره وضعیت جسمانی پاپ فرانسیس با لغو سفر به آفریقا

لغو سفر پاپ فرانسیس به دو کشور آفریقایی جمهوری دموکراتیک کنگو و سودان جنوبی که قرار بود اوایل ماه ژوئیه انجام شود، گمانه زنی ها درباره سلامت رهبر ۸۵ ساله کاتولیک های جهان را برانگیخته است.

از تاکید گروسی بر امکان تفاهم در برنامه هسته ای تا هراس تل آویو بعد از هشدار نصرالله

روزنامه گاردین به نقل از ماتئو برونی سخنگوی واتیکان نوشت: دیدار برنامه ریزی شده پاپ از این دو کشور به دلیل درخواست پزشکان و به منظور جلوگیری از به خطر انداختن نتایج درمان زانو درد او لغو شده است و این سفر برای تاریخ دیگر برنامه ریزی خواهد شد.  

پاپ فرانسیس که اوایل ماه مه (اردیبهشت) برای اولین بار با ویلچر در انظار عمومی حاضر شد به دلیل عمل جراحی برای درمان درد زانو، چندین دیدار را لغو کرده است.

واتیکان از بیان این که دقیقا مشکل فیزیکی او چیست خودداری می کند اما پاپ ماه گذشته به  روزنامه ایتالیایی کوریردِلا سِرا گفته بود که به دلیل کشیدگی رباط زانو نیاز به درمان تزریقی دارد.

پاپ برای سفری ۶ روزه به کانادا از ۲۴ ژوئیه (۲ مرداد) برنامه ریزی کرده و همچنین در ماه سپتامبر (شهریور) به قزاقستان سفر خواهد کرد.

شایعاتی رواج یافته که بیان می کند فرانسیس ممکن است به پیروی از پاپ بندیکت شانزدهم استعفا دهد. این شایعات زمانی تشدید شد که پاپ فرانسیس اعلام کرد اواخر ماه آگوست به شهر «اکویلا» در منطقه آبروزتو در ایتالیا سفر می کند تا در جشنی که به ابتکار پاپ قرن سیزدهم برگزار می شود شرکت کند. پاپ قرن سیزدهم خود پس از تنها پنج ماه از پست خود استعفا داد.

این گمانه زنی ها همچنین در جریان نشست محرمانه پاپ با اسقف ها در ماه مه آغاز شد که ظاهرا پاپ به شوخی گفته بود بهتر است استعفا دهد تا زیر بار عمل زانو برود.

پاپ فرانسیس تابستان گذشته تحت عمل جراحی روده قرار گرفت. گفته می شود که او از سیاتیک رنج می‌برد، اما تا به حال هرگز سفر رسمی خود را به دلیل وضعیت نامناسب لغو نکرده است.

پاپ همچنین سال گذشته در مصاحبه‌ با نلسون کاسترو، روزنامه‌نگار آرژانتینی، گفته بود که هرگز مجبور نبوده چیزی را لغو یا محدود کند و هرگز با خستگی یا تنگی نفس دست و پنجه نرم نکرده است.

رهبر کاتولیک های جهان در آغاز دوره خدمت خود در سال ۲۰۱۳ گفته بود که مایل است استعفای  پاپ عادی شود و در سال ۲۰۱۵ گفته بود که احساس می کند دوران خدمت او به عنوان پاپ او کوتاه خواهد بود.

 وی همچنین تصمیم بندیکت برای استعفا را «شجاعانه» توصیف کرد. با این حال، اکثر مفسران بر این باورند که بعید است فرانسیس تا زمانی که بندیکت زنده است استعفا دهد.

پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان به تازگی  درپیام هایی در شبکه اجتماعی توئیتر وضعیت کنونی جهان را به مثابه «جهانی شعله ور از مرگ و ویرانی» توصیف کرد و با دادن فراخوانی از رهبران ممالک جهان خواستار آن شد تا از نابودی بشریت جلوگیری کنند.

irna.ir/xjJG۸G

**ایران عملیات آزمایشی حمل کالا از کریدور شمال-جنوب را آغاز کرد

شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران برای نخستین بار با اولین محموله ترانزیت چندوجهی از روسیه به هند، مسیر خود را از طریق کریدور شمال-جنوب موسوم به INSTC آغاز کرده است.

از تاکید گروسی بر امکان تفاهم در برنامه هسته ای تا هراس تل آویو بعد از هشدار نصرالله

 رئیس بندر ایرانی - روسی سالیانکا در بندر آستراخان روز شنبه با اعلام این مطلب به ایرنا خاطر نشان کرد، این محموله ها در گذشته بصورت موردی و مقطعی  شکل گرفته بود ولی با تلاشهای تیم کشتیرانی موفق شدیم بصورت سراسری و البته پایلوت سازوکاری را ایجاد کنیم که کانتینرها از روسیه به هند و یا آسیای دور فقط با یک بارنامه سراسری حمل شود که این مهم دقیقا هدف و روح اصلی راهگذر شمال – جنوب خواهد بود.
جمالی کاهش هزینه های حمل شامل هزینه بنادر و گمرک،  کاهش مدت زمان ماندگاری کانتینرها،  سرعت در تحویل کالا،  حذف خطر صاحبان کالا در حمل داخلی کانتینر پر و خالی،  سند حمل معتبر جهت مسائل حقوقی  و جبران خسارت احتمالی،  تسریع در عملیات بانکی و افزایش اعتبار تجاری را ازمزایای بارنامه سراسری اعلام کرد.

رئیس بندر ایرانی - روسی سالیانکا افزود: محموله ذکر شده شامل دو کانتینر ۴۰ فوتی محموله لمینیت چوب با  وزن ۴۱ تن، بصورت آزمایشی از مبدا سنپترزبورگ واقع در روسیه به راه افتاده و پس از انتقال به بندر آستاراخان از طریق دریای خزر وارد ایران می شود.

داریوش جمالی خاطر نشان کرد، عملیات ترانزیتی ذکر شده توسط دفتر منطقه ای نمایندگی کشتیرانی  جمهوری اسلامی ایران در کشور روسیه (شرکت حمل و نقل بین المللی ITS )  با همکاری شرکتهای لجستیکی زیر مجموعه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در هند، در حال انجام است.

وی گفت: کانتینرهای یاد شده تحت یک بارنامه سراسری وارد منطقه آزاد انزلی می شوند و سپس توسط حمل زمینی بوسیله کامیون به بندر عباس انتقال می یابند و از آنجا توسط کشتی های کانتینر بر به  بندر ناواشیوا هند که مقصد نهایی می باشد انتقال پیدا می کنند. پیش بینی زمانی که برای ترانزیت این محموله در نظر گرفته شده، کمتر از ۲۵ روز است.

او افزود: با توجه به توافقات صورت گرفته در مورد حمل حجم زیادی از محمولات از سمت روسیه و بلاروس به هند از طریق بنادر آستاراخان، این محموله آغاز رونق ترانزیت خارجی در مسیر کریدور شمال - جنوب تلقی می شود و در آینده نزدیک شاهد شکوفایی درحوزه ترانزیت کالا و درآمدزایی برای دولتهای روسیه و ایران  و هند خواهیم بود.

بندر ایرانی سالیانکا در بین ۱۵ بندر واقع در منطقه اقتصادی آستراخان روسیه طی چند سال اخیر بیشترین فعالیت و تردد حمل بار را به خود اختصاص داده است بطوری که از آن به عنوان قطب راهبردی تجارت دریایی بین ایران و روسیه نام برده می شود.

 بیش از ۵۳ درصد سهام بندر سالیانکا در اختیار کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران است.

irna.ir/xjJG۲۶

**آتش سوزی در فلسطین اشغالی؛ این بار در شهر «صفد»

منابع خبری رژیم صهیونیستی از آتش سوزی گسترده در پایانه اصلی اتوبوس های شهر «صفد» در فلسطین اشغالی خبر دادند.

از تاکید گروسی بر امکان تفاهم در برنامه هسته ای تا هراس تل آویو بعد از هشدار نصرالله

رسانه های رژیم صهیونیستی امروز شنبه اعلام کردند: آتش سوزی گسترده در پایانه اصلی شهر صفد ۱۸ اتوبوس را به آتش کشید.

براساس اعلام این رسانه ها، علت این آتش سوزی هنوز مشخص نشده است.

اراضی اشغالی فلسطین طی روزهای اخیر شاهد آتش سوزی های گسترده بوده است. در آخرین مورد، منطقه «عرعره» در اطراف شهر حیفا در فلسطین اشغالی بامداد چهارشنبه شاهد آتش سوزی گسترده در یک کارخانه چوب بود که باعث بسته شدن برخی از خیابان های این منطقه شد و نیروهای آتش نشانی رژیم صهیونیستی به خاطر گسترده بودن حجم آتش سوزی، برخی از منازل اطراف حادثه را تخلیه کردند.

نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی نیز با برپایی پست های ایست و بازرسی خیابان های اطراف محل آتش سوزی را مسدود کرده و از رانندگان خواستند به منطقه نزدیک نشوند.

پیشتر نیز برخی منابع خبری اعلام کرده بودند که شامگاه سه‌شنبه گذشته یک غذاخوری متعلق به ارتش رژیم صهیونیستی دچار حریق شد.

هفته گذشته نیز موارد آتش سوزی در اتوبوس های شهرهای منطقه الجلیل در فلسطین اشغالی روی داده بود.

irna.ir/xjJG۴R

**بایدن:زلنسکی به هشدار آمریکا درباره حمله روسیه توجه نمی‌کرد

جو بایدن رییس جمهوری آمریکا گفت که ولودیمیر زلنسکی همتای اوکراینی او نمی‌خواست به اطلاعات واشنگتن درباره حمله روسیه توجه کند.

از تاکید گروسی بر امکان تفاهم در برنامه هسته ای تا هراس تل آویو بعد از هشدار نصرالله

بایدن روز جمعه به وقت محلی در محل جمع آوری کمک های مالی حزب دموکرات با اشاره به جنگ اوکراین گفت: هیچ چیزی شبیه به این از زمان جنگ دوم جهانی اتفاق نیفتاده است. می دانم بسیاری فکر می کردند که من شاید اغراق می کردم.

رییس جمهوری آمریکا افزود که واشنگتن اطلاعاتی در مورد اینکه ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه قرار است به داخل مرزهای اوکراین برود، در اختیار داشت.

وی مدعی شد: هیچ شکی وجود نداشت و زلنسکی نمی‌خواست به آن گوش کند.

در اواخر ماه ژانویه، پس از اینکه مقامات آمریکایی اعلام کردند که پوتین احتمالا به زودی حمله را انجام می دهد، یک مقام اوکراینی به شبکه خبری سی ان ان گفت که زلنسکی به بایدن گفته فضا را برای اطلاع رسانی در مورد این حمله به علت احتمال ایجاد رعب و وحشت، آرام کند.

 irna.ir/xjJG۴G

**کره شمالی برای نخستین بار یک زن را به سمت وزیر امورخارجه منصوب کرد

کره شمالی برای نخستین بار یک بانوی سیاستمدار کهنه کار این کشور «چوئی سون هوئی» را به عنوان وزیر امورخارجه منصوب کرد.

از تاکید گروسی بر امکان تفاهم در برنامه هسته ای تا هراس تل آویو بعد از هشدار نصرالله

«چوئی سون هوئی»که پیش از این به عنوان معاون وزیرامور خارجه کره شمالی خدمت می کرد برای هدایت این وزارتخانه در جلسه حزب حاکم تحت نظارت و به رهبری «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی به عنوان وزیر امور خارجه منصوب شد.

قرار است او جایگزین «ری سون گوون» مقام ارتشی پیشین افراطی شود که مذاکرات با کره جنوبی را هدایت می کرد.

«چوئی سون هوئی» که دیپلماتی مسلط به زبان انگلیسی است، سابقا و در طول مذاکرات هسته ای میان آمریکا و کره شمالی به عنوان دستیاری نزدیک به «کیم جونگ اون» کمک می کرد.

در شب جلسه رهبران دو کشور آمریکا و کره جنوبی در اجلاس «هانویی» که منجر به شکست مذاکرات بدون دستیابی به توافقی میان دو کشور در فوریه ۲۰۱۹ شد، وی جلسه پرسش و پاسخ نادری با حضور خبرنگاران برگزار کرد و آمریکا را برای شکست این مذاکرات سرزنش کرد. 

او در سخنانش گفت: «من معتقدم آمریکا با رد پیشنهادهای ما فرصت طلایی را از دست داد.» 

از آن زمان دیپلماسی میان پیونگ یانگ و اشنگتن متوقف شده و حکومت «کیم جونگ اون» در ماه های اخیر آزمایش های موشکی و سلاح های خود را به شکل قابل توجهی افزایش داده و به تلاش های مکرر آمریکا برای بازگشت به میز مذاکره و گفتگو پاسخی نداده است. 

آمریکا و کره جنوبی نیز درباره آمادگی پیونگ یانگ برای انجام آزمایش هسته ای هشدار دادند. «وندی شرمن» معاون وزیر امورخارجه آمریکا نیز چندی پیش اعلام کرد آمریکا در برابر اقدامات کره شمالی پاسخی کوبنده نشان خواهد داد.

irna.ir/xjJG۵W

**کانادا چین را به رفتار «بسیارنگران کننده» در جنجال هوایی دوکشور متهم کرد

آنیتا آناند وزیر دفاع کانادا امروز (شنبه) گفت: کانادا بر این باور است که چین در رهگیری هواپیمای گشت زنی این کشور در نزدیکی کره شمالی رفتارهای «بسیار نگران کننده و غیر حرفه ای» ازخود نشان داد.  

از تاکید گروسی بر امکان تفاهم در برنامه هسته ای تا هراس تل آویو بعد از هشدار نصرالله

خبرگزاری رویترز نوشت: این مقام کانادایی از اظهارنظر درباره این که آیا این موضوع را با همتای چینی خود در میان گذاشته یا نه، خودداری کرد.

وزیر دفاع کانادا در حاشیه نشست «شانگری لا» در سنگاپور که نشست امنیتی آسیا محسوب می شود، گفت: این مساله از طریق کانال های دیپلماتیک مطرح شده است.

وقتی از این مقام کانادایی سوال شد که آیا با «وِی فِنگ هی» وزیر دفاع چین-که او نیز در این نشست حضور دارد- در این زمینه صحبت کرده است،  وی پاسخ داد: من در زمان حضور خود دراین نشست با تعدادی از همتایان خود گفت و گو خواهم کرد.

ارتش کانادا درماه جاری هواپیماهای چین را متهم کرد هواپیماهای گشت زنی کانادا را که مشغول نظارت بر جلوگیری از نقض تحریم های کره شمالی بودند، رهگیری کرده است و این امر باعث شده که هواپیماهای کانادایی  تغییر مسیر دهند.

وزارت دفاع چین اعلام کرد که جت‌های نظامی کانادا به بهانه اجرای قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل، عملیات شناسایی و «تحریک‌ آمیز» علیه چین را تشدید کرده‌اند و امنیت ملی چین را به خطر انداخته‌اند.

آناند گفت: رهگیری هواپیماهای ما توسط چینی ‌ها بسیار نگران‌ کننده و غیرحرفه ‌ای است و ما باید اطمینان حاصل کنیم که ایمنی و امنیت خلبانان ما به خطر نمی‌افتد، به ویژه زمانی که آنها فقط بر اساس ماموریتی که سازمان ملل برای نظارت بر تحریم ها اعطا کرده در حال انجام عملیات هستند.

لوید آستین وزیر دفاع آمریکا در این نشست گفته است که تعداد رویارویی های ناایمن و غیرحرفه ای بین هواپیماهای و کشتی های چین با دیگر کشورها «هشدار دهنده» است.  

آناند بار دیگر بر تعهد کانادا برای حمایت از اوکراین و تامین نیازهای اوکراین به کمک های اقتصادی و انسان دوستانه تاکید کرد.

وزیر دفاع کانادا همچنین از اظهارنظر درباره گزارش هایی که بیان می کنند کانادا از کره جنوبی خواسته گلوله های توپخانه ای این کشور را برای کمک تسلیحاتی به اوکراین تامین کند، خودداری کرد.

سخنگوی وزارت دفاع کره جنوبی پیشتر تایید کرده بود که اوتاوا چنین درخواستی را مطرح کرده اما نمی تواند جزییات بیشتری را مطرح کند.

وی گفت: هیچ روند قانونی در زمینه این درخواست کانادا در دست بررسی نیست.

irna.ir/xjJG۵v

**پیمان آکوس؛ غرامت ۵۵۵ میلیون یورویی استرالیا به فرانسه

نخست وزیر استرالیا روز شنبه اعلام کرد شرکت فرانسوی سازنده زیردریایی، مبلغ ۵۵۵ میلیون یورو را بعنوان غرامت فسخ یکجانبه معاهده ۵۶ میلیارد یورویی آکوس از جانب کانبرا ، پذیرفته است.

از تاکید گروسی بر امکان تفاهم در برنامه هسته ای تا هراس تل آویو بعد از هشدار نصرالله

«آنتونی آلبانز» نخست وزیر جدید استرالیا امروز شنبه این خبر را که به اختلاف مالی و تیرگی روابط حدود یک سال گذشته پاریس- کانبرا پایان می‌دهد، اعلام کرد. لغو این قرارداد عظیم از سوی استرالیا در پاییز گذشته بحران دیپلماتیک را میان این کشور و فرانسه ایجاد کرده بود.

وزیر دفاع نیروهای مسلح فرانسه نیز امروز با استقبال از تصمیم دولت استرالیا، این توافق را «بسیار مهم» و مقدمه ای «برای گشوده شدن صفحه ای جدید در روابط دو جانبه و نیز نگاه به آینده» خواند.
«سباستین لوکورنو» در حاشیه نشست امنیتی در سنگاپور به خبرنگاران گفت: تنها به این دلیل که دولتی در گذشته روی حرف خود نایستاده است نباید روابط راهبردی خود را (با استرالیا) فراموش کنیم.
وی افزود: دولت جدیدی در استرالیا در قدرت است و ما خرسندیم که می‌توانیم با آنها کار کنیم.

«اسکات موریسون» نخست وزیر وقت استرالیا در سپتامبر سال ۲۰۲۱، به شکل ناگهانی به قرارداد فرانسوی خرید زیردریایی که از ده سال پیش در حال آماده سازی بود، پایان داد. وی همچنین خبر داد که کشورش تصمیم دارد از آمریکا و انگلیس زیردریایی هسته‌ای بخرد. این تغییر رویکرد ناگهانی از سوی استرالیا که کشوری قوی در حوزه هسته ای محسوب نمی‌شود تعجب برانگیز بود. موریسون همچنین در اظهاراتی «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه را به فریبکاری متهم کرد و خشم او را برانگیخت. پاریس سفیر استرالیا را برای بیان اعتراضش به این رفتار احضار کرد.

از آن زمان دو کشور روابط سردی را تجربه کردند تا آنکه در ماه مه (اردیبهشت) آنتونی آلبانز از احزاب میانه چپ استرالیا به نخست وزیری رسید. وی از زمان به قدرت رسیدن برای اصلاح روابط تیره‌شده با فرانسه، نیوزلند و کشورهای جزیره‌ای اقیانوس آرام تلاش کرده است. این کشورها دولت محافظه‌کار قبلی را به دلیل سرعت کندش در اقدامات مرتبط با تغییرات آب و هوایی سرزنش می کردند.

آلبینز در اظهاراتی با بیان اینکه مشتاقانه منتظر است تا مکرون از وی برای سفر به پاریس دعوت کند، گفت: ما در حال احیای روابط بهتری میان استرالیا و فرانسه هستیم.
وی افزود: فسخ قرارداد زیردریایی‌های فرانسوی در مجموع ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار برای برای مالیات دهندگان استرالیایی هزینه خواهد داشت، بدون اینکه هیچ سودی از آن برده باشند.

بر پایه این گزارش، قرارداد خرید زیردریایی نقشی محوری در راهبرد دفاعی استرالیا در برابر نفوذ فزاینده چین ایفا می کند. زیردریایی‌هایی با نیروی پیشرانه هسته‌ای می‌توانند به استرالیا اجازه دهند مخفیانه‌تر و بازدارنده‌تر از چین عملیاتی را صورت دهند.

این گزارش به تردیدهای جدی در مورد سرنوشت قرارداد خرید زیردریایی اتمی استرالیا با امریکا و انگلیس اشاره کرد و افزود: نخستین مورد این زیردریایی‌ها نمی تواند زودتر از چند دهه به کار گرفته شود و به این ترتیب خلا ناوگان فعلی و فرسوده استرالیا را پر نخواهد کرد. با این حال انتخاب کشور تامین کننده زیردریایی جدا از تاثیر اقتصادی قابل توجه به معنای نزدیکی و روابط تنگاتنگ راهبردی نیروی دریایی استرالیا با کشور فروشنده زیردریایی است.

«پیتر داتون» وزیر سابق دفاع استرالیا و رهبر گروه اپوزیسیون فعلی هفته گذشته اعلام کرد که تصمیم گرفته شده تا آمریکا زیردریایی‌ها را تامین کند. این اظهارنظر غیرمعمول از حساسیت مذاکرات در جریان خبر می دهد. با این حال دولت فعلی استرالیا اعلام کرده که هنوز تصمیمی در این باره اتخاذ نشده است.

انعقاد پیمان امنیتی «آکوس» (AUKUS) میان انگلیس، آمریکا و استرالیا در سال گذشته میلادی بود که فرانسه را از قرارداد عظیم فروش زیردریایی به کانبرا محروم کرد. این پیمان در سکوت خبری و بدون هماهنگی با اتحادیه اروپا منعقد شد. بر پایه این پیمان، آمریکا و انگلیس به استرالیا برای توسعه و استقرار زیردریایی‌های هسته‌ای کمک خواهند کرد و بر حضور نظامی غرب در منطقه اقیانوس آرام می‌افزایند. هر چند در بیانیه رسمی نخست وزیر وقت استرالیا در خبری کردن این پیمان نامی از هیچ کشوری برده نشد اما منابعی در کاخ سفید هدف آن را مقابله با نفوذ چین خوانده اند. ین توافقنامه جانشین پیمان آنزوس میان استرالیا، نیوزلند و آمریکا شده است. گفته می شود که نیوزلند به دلیل ممنوعیت استفاده از انرژی هسته ای از این پیمان کنار گذاشته شده است.

irna.ir/xjJG۵w

**دونالد ترامپ شهادت دختر خود را رد کرد

در ادامه بررسی های کمیته تحقیق شورش ۶ ژانویه و پس از پخش کلیپی کوتاه از سخنان ایوانکا ترامپ در خصوص عدم بروز تقلب در نتیجه انتخابات، دونالد ترامپ شهادت وی را رد کرد.

از تاکید گروسی بر امکان تفاهم در برنامه هسته ای تا هراس تل آویو بعد از هشدار نصرالله

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا دیروز جمعه شهادت دخترش «ایوانکا ترامپ» را در کمیته منتخب مجلس نمایندگان که شورش ۶ ژانویه را مورد بررسی قرار می دهد، رد کرد.

ترامپ در پلتفرم رسانه اجتماعی خود موسوم به "تروث سوشال" (Truth Social) نوشت: ایوانکا ترامپ در بررسی یا مطالعه نتایج انتخابات دخالتی نداشت. به نظر من ایوانکا فقط سعی می کرد به «بیل بار» و موقعیت او به عنوان دادستان کل احترام بگذارد.

این پست تنها چند ساعت پس از آن منتشر شد که «لیز چنی» عضو کمیته تحقیق و بررسی شورش ۶ ژانویه بخش کوچکی از شهادت ایوانکا ترامپ را برای قانونگذاران و عموم مردمی که جلسه استماع را تماشا می کردند پخش کرد.

چنی گفت: «بسیاری از کارمندان ترامپ در کاخ سفید هم متوجه شده بودند که شواهد موجود، ادعاهای رئیس جمهوری را تایید نمی کند. این دختر رئیس‌جمهور است که درباره اظهارات بیل بار مبنی بر اینکه وزارت دادگستری هیچ تقلبی برای لغو نتیجه انتخابات ندیده است، اظهار نظر می‌کند.

در این کلیپ نشان داده می شود که مصاحبه‌کنندگان از ایوانکا ترامپ می‌پرسند که اظهارات بار چگونه  دیدگاه وی را در مورد انتخابات تحت الشعاع قرار می دهد. دختر ترامپ هم در پاسخ گفت: «این سخنان روی نظر من تاثیر گذاشت. من به دادستان کل احترام می گذارم، بنابراین حرف های او را می پذیرم».

انتظار می‌رود در هفته‌های آینده، کلیپ‌های دیگری از شهادت ایوانکا ترامپ در سایر جلسات کمیته منتشر شود.

بار در دسامبر سال ۲۰۲۰ (آذر ۹۹) گفت که وزارت دادگستری «تقلب را در مقیاسی ندیده که بتواند بر نتیجه متفاوتی در انتخابات تأثیر بگذارد. در ماه مارس سال جاری (اسفند ۱۴۰۰) نیز دادستان کل پیشین فاش کرد که ترامپ از این نتیجه خشمگین است و اظهارات وی را مزخرف دانسته و بار را هم بزدل خوانده است.

ترامپ دیروز جمعه دست از انتقاد از بار برنداشت و وی را "ضعیف و ترسو" خواند.

ترامپ نوشت: «بیل بار یک دادستان کل ضعیف و ترسو بود که همیشه از سوی دموکرات‌ها به بازی گرفته و تهدید می‌شد و از استیضاح شدن می‌ترسید».

تکاپوی ترامپ و اصرارش بر بروز تقلب در نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ در حالی است که روز گذشته «بنی تامپسون» رئیس کمیته بررسی شورش ۶ ژانویه با توجه به شواهد موجود، ترامپ را به تلاش برای کودتا متهم کرد.

irna.ir/xjJG۴S

**سفیر روسیه در مکزیک: آمریکای لاتین می‌تواند به یکی از ارکان نظم نوین جهانی تبدیل شود

«ویکتور کورونلی» سفیر روسیه در مکزیک گفت به رغم تلاش آمریکا برای دیکته کردن سیاست‌های خود مطابق دکترین مونرو، آمریکای لاتین می‌تواند به یکی از ستون‌های نظم نوین جهانی تبدیل شود.

از تاکید گروسی بر امکان تفاهم در برنامه هسته ای تا هراس تل آویو بعد از هشدار نصرالله

«ویکتور کورونلی» سفیر روسیه در مکزیک تاکید کرد با وجود این واقعیت که ایالات متحده تلاش می‌کند تا مطابق با دکترین قدیمی مونرو به آمریکای لاتین دیکته کند که کدام مسیر را دنبال کند، جهان در حال حاضر به طور فزاینده‌ای چند قطبی شده است.

وی تصریح کرد: در این زمینه، آمریکای لاتین این فرصت را دارد که خود را به عنوان یکی از ارکان نظم جهانی آینده و قدرتی که صدای آن در عرصه بین‌المللی شنیده می‌شود، تثبیت کند.

این دیپلمات روس بر اهمیت جایگاه مکزیک در سیاست خارجی روسیه در منطقه آمریکای لاتین تاکید کرد و گفت: ما مدت زیادی است که با هم دوست هستیم و دوستی ما امتحان خود را پس داده است.

رئیس‌جمهوری مکزیک علنا اعلام کرده است کشورش هیچ تحریم اقتصادی را علیه روسیه به دلیل حمله مسکو به اوکراین اعمال نخواهد کرد.

«آنخل گِررا کابررا» تحلیلگر کوبایی نیز به اسپوتنیک گفت: جهان حاضر جهانی چندقطبی است و آمریکا تمایلی برای پذیرش این واقعیت ندارد. ما به ویژه در آمریکای لاتین شاهد یک وضعیت شورش استقلال‌طلبانه در برابر آمریکا هستیم.

وی افزود: به عنوان نمونه، اگر رفتار اروپایی‌ها به شکل تسلیم شدن در قبال آمریکا علیه روسیه را مقایسه کنید، متوجه می‌شوید که در آمریکای لاتین و کارائیب اینطور نیست.

کورونلی در مراسمی به مناسبت گرامیداشت روز روسیه (۱۲ ژوئن/ ۲۲ خرداد) در توضیح دلایل «عملیات نظامی ویژه» مسکو در اوکراین گفت توسل به این اقدام برای دولت روسیه تصمیم سختی بود، اما با توجه به شرایط و پس از چندین بار تلاش روسیه برای حل دیپلماتیک اوضاع، این امر ضروری است.  

وی تاکید کرد: کشور ما و مردم ما هرگز در برابر فشارهای خارجی سر فرود نمی‌آورند. ما هیچ جایگزینی برای این تصمیم اجباری اما ضروری نداشته‌ایم.  

روسیه ای که جهان امروز می شناسد در ۱۲ ژوئن ۱۹۹۰ متولد شد، روزی که نخستین کنگره نمایندگان مردمی جمهوری سوسیالیستی شوروی، بیانیه استقلال دولتی روسیه را تصویب کرد و پس از یک سال، انتخابات مردمی برگزار شد که در آن «بوریس یلتسین» به پیروزی رسید و نخستین رئیس‌جمهوری روسیه پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی شد. از سال ۱۹۹۲ به دستور بوریس یلتسین، این روز در تقویم ملی روس‌ها به عنوان روز ملی روسیه و تعطیل رسمی اعلام شد.

تارنمای شبکه تلویزیونی تله‌سور در گزارشی نوشت: هیچ کشوری در آمریکای لاتین بدون قید و شرط، خود را با مواضع روسیه در مورد عملیات ویژه نظامی این کشور در اوکراین همسو نکرد و واکنش‌ها از سوی کشورهایی چون ونزوئلا و کوبا و نیکاراگوئه تا مکزیک و کلمبیا و شیلی و برزیل بیانگر دفاع این منطقه به صورت کلی از حقوق بین‌الملل، منشور سازمان ملل، تفاهم دیپلماتیک از طریق راه‌های مسالمت‌آمیز و همچنین مذاکرات موثر در راستای تضمین امنیت، حاکمیت و صلح و ثبات منطقه‌ای و بین‌المللی بوده است.

آمریکا با چشم‌پوشی از حق طبیعی کشورهای آمریکای لاتین در تعیین سرنوشت خود اگر چه همچنان خود را قیم این منطقه می‌داند اما آمریکای لاتین خود را به عنوان منطقه صلح تعریف کرده است.

به نوشته نشریه کُنترالینِئا، در دنیایی که تغییر کرده و در حال ورود به عصر چندقطبی و علاوه بر آن چندفرهنگی است، آمریکای لاتین خود را منطقه صلح تعریف کرده است و هیچ دخالتی در مناقشات بر سر هژمونی بین قدرت‌های بزرگ ندارد. این منطقه می‌تواند استراتژی‌های امنیتی و توسعه‌ای خود را بر اساس حق حاکمیت و استقلال و بی‌اعتنا به دیدگاه قدیمی جنگ سرد و مونروئیسم سنتی بسازد.  

irna.ir/xjJG۳B

**سازمان ملل از عربستان خواست تا بستگان مقام ارشد سابق اطلاعاتی سعودی را آزاد کند

گروه ویژه بررسی بازداشت های خودسرانه سازمان ملل متحد از عربستان خواست که فوری دو پسر و داماد «سعد الجبری» از مقامات ارشد سابق اطلاعاتی این کشور را که در کانادا در تبعید به سر می برد و مقامات سعودی قصد کشتن او را نظیر جمال خاشقچی روزنامه نگار منتقد عربستانی داشته اند، آزاد کند.

از تاکید گروسی بر امکان تفاهم در برنامه هسته ای تا هراس تل آویو بعد از هشدار نصرالله

پایگاه خبری «العربی الجدید» با اعلام این خبر به نقل از رویترز نوشت: در سال ۲۰۲۰ میلادی، دادگاهی در عربستان، عمر و سارا الجبری دو فرزند خانواده الجبری را به اتهام پولشویی و برنامه ریزی برای خروج غیرقانونی از کشور به زندان محکوم کرد؛ در حالی که هر دوی این افراد ، اتهامات وارده را رد کردند.

این دو نفر در ریاض دستگیر شدند. سالم المزینی داماد الجبری نیز در دبی دستگیر و به عربستان منتقل شد.

براساس این گزارش، دولت های عربستان و امارات تاکنون واکنشی درباره این خبر نشان نداده اند.

به نوشته «وال استریت ژورنال»، الجبری سالها در وزارت کشور همراه «محمد بن نایف» وزیر کشور و ولیعهد سابق عربستان بود و به او کمک می­ کرد و مقامات پیشین آمریکا او را به دلیل کمک به جلوگیری از حملات به اهداف غربی حمایت می­ کردند.

الجبری که زمانی رئیس دستگاه اطلاعاتی عربستان بود و اکنون در کانادا در تبعید بسر می‌برد، چند ماه پیش با ارائه شکایتی به یک دادگاه آمریکا گفت: «محمدبن سلمان» ولیعهد عربستان در سال ۲۰۱۸ میلادی تیمی را برای ترور او (به کانادا) اعزام کرد اما این طرح از سوی مقامات کانادایی خنثی شد.

الجبری به دادگاه آمریکا اعلام کرد که ماموران سعودی با روادید گردشگری و با همراه داشتن ابزارآلات ارّه کردن جسد و کشتن او وارد کانادا شدند.

بن سلمان بعد از کنار زدن «محمد بن نایف» ولیعهد پیشین و نشستن بر روی کرسی ولایتعهدی درصدد کسب مشروعیت برای خود و کنار زدن و حذف مخالفان از صحنه سیاسی عربستان برآمد اما قتل فجیع «جمال خاشقچی» روزنامه نگار منتقد حکومت سعودی در کنسولگری عربستان در شهر استانبول ترکیه ضربه شدیدی به تلاش های او برای کسب مشروعیت در سطح داخلی و بین المللی وارد کرد. این درحالی است برخی گزارش های رسانه ای قضیه الجبری را متفاوت از خاشقچی می دانند زیرا الجبری همچون خود بن سلمان رابطه خوبی با برخی مسئولان آمریکایی دارد و از حمایت آنها برخوردار است، موضوعی که خاشقچی از آن برخوردار نبود.

irna.ir/xjJFBM

**نفتکش ایتالیایی برای بارگیری نفت در آبهای ونزوئلا مستقر شد

براساس سندی از سوی شرکت نفتی ایتالیایی "انی"، یک نفتکش اجاره شده توسط این شرکت برای حمل ۶۵۰ هزار بشکه نفت خام ارائه شده توسط شرکت نفتی دولتی ونزوئلا وارد آب‌های این کشور منطقه آمریکای لاتین شده است.

از تاکید گروسی بر امکان تفاهم در برنامه هسته ای تا هراس تل آویو بعد از هشدار نصرالله

این اولین بار است که شرکت ایتالیایی "اِنی"  به دنبال مجوز صادر شده از سوی آمریکا در ماه گذشته مبنی ازسرگیری اجرای توافقنامه نفت در برابر بدهی که توسط دولت ترامپ در سال ۲۰۲۰ متوقف شده بود، این اقدام را انجام می دهد.

گفته شده مجوز مشابهی از سوی وزارت خارجه آمریکا برای شرکت اسپانیایی رپسوبل نیز صادر شده اما براساس برنامه‌های ارائه شده از سوی شرکت نفتی دولتی ونزوئلا، پنجره بارگیری اختصاص داده شده برای این شرکت نفتی اسپانیا هنوز تعیین نشده است

در این گزارش آمده است که واشنگتن هنوز برای شرکت نفتی آمریکایی "شورون" و دو شرکت نفتی هند و فرانسه   برای اجرایی شدن توافقنامه نفت در برابر بدهی با ونزوئلا مجوز صادر نکرده است.

شرکت شورون همچنین به دنبال مجوز برای تجارت نفت ونزوئلا و گسترش فعالیتها در این کشور بوده اما وزارت خزانه داری آمریکا  در ماه مه فقط به این شرکت مجوز حفظ دارایی‌هایش در ونزوئلا تا ماه نوامبر را داد.

پیش از این گزارش شده بود که آمریکا در میانه تحریم واردات نفت روسیه از جانب اتحادیه اروپا، اجازه صدور نفت ونزوئلا به قاره اروپا را داده است.

منابع آگاه به خبرگزاری رویترز گفته بودند که شرکت نفت ایتالیایی «اِنی» و شرکت اسپانیایی «رپسول» می توانند از ماه آینده برای جایگزین کردن واردات نفت روسیه، ارسال نفت ونزوئلا به اروپا را آغاز کنند. 

 این مساله باعث شد تا ارائه نفت ونزوئلا در قبال بدهی که دو سال پیش به علت تشدید تحریم های آمریکا متوقف شده بود، دوباره از سر گرفته شود.

irna.ir/xjJG۴۶

**بازگشایی پل مرزی میان روسیه و چین

روسیه و چین پل مرزی جدیدی را در شرقی ترین منطقه مرزی با یکدیگر برای تقویت تجارت و تحکیم روابط بازگشایی کردند.

از تاکید گروسی بر امکان تفاهم در برنامه هسته ای تا هراس تل آویو بعد از هشدار نصرالله

پل جدید مرزی میان چین و روسیه که با هدف افزایش تجارت و تقویت روابط بازگشایی شد، شهر «بلاگوشچنسک» روسیه را به شهر «هئیه»چین در کنار رودخانه آمور می پیوندد. مسافت این پل حدود یک کیلومتر است و ۱۹ میلیارد روبل معادل ۳۴۲ میلیون دلار هزینه ساخت آن بوده است. 

بدین ترتیب کامیون های نقل و انتقال کالاها در این پل دو طرفه تردد می کنند.

مقام‌های روسی اعلام کردند این پل پکن و مسکو را با تقویت تجارت به یکدیگر نزدیک تر می کند. در ماه فوریه کمی پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین دو کشور چین و روسیه اعلام کردند "تجارت بدون حد و مرز" با یکدیگر خواهند داشت. 

از سوی دیگر «یوری ترونتنوف» نماینده کرملین در امور روسیه در خاور دور طی مصاحبه با خبرنگاران گفت: «در دنیای پاره پاره، مجزا و تقسیم بندی شده امروز این پل معنای نمادین ویژه ای دارد.» 

«هو چونهوآ» معاون نخست وزیر چین نیز در مراسم رونمایی و بازگشایی گفت، چین خواستار همکاری عملی عمیق با روسیه در همه زمینه ها است. 

«ویتالی ساولیوف» وزیر راه و ترابری روسیه نیز تصدیق کرد این پل به تقویت تجارت دوجانبه سالانه تا انتقال بیش از یک میلیون تُن کالا کمک خواهد کرد.

شرکت «بی تی اس-موست» از طرف روسیه در این پروژه گزارش داد، این پل از سال ۲۰۱۶ در حال ساخت بوده و در ماه مه ۲۰۲۰ تکمیل شد اما بازگشایی آن به دلیل همه گیری ویروس کرونا و محدودیت های کرونایی تا امروز به تعویق افتاد.

روسیه گفت انتظار دارد جریان تجارت کالاها میان دو کشور افزایش پیدا کند و تا سال ۲۰۲۴ رشد تجاری با پکن به ۲۰۰ میلیارد دلار برسد. چین اصلی ترین خریدار منابع طبیعی و محصولات کشاورزی روسیه است. علاوه بر این در حمله نظامی روسیه به اوکراین از محکوم کردن اقدامات روسیه نیز اجتناب  و از غرب به خاطر اعمال تحریم ها علیه روسیه نیز انتقاد کرد.  

irna.ir/xjJG۳P

**چین: آمریکا ثروت مردم سوریه را غارت می کند

سخنگوی وزارت امورخارجه چین گفت، با توجه به گزارش های اخیر از سوریه، آمریکا سرمایه های مردم این کشور را همانند افغانستان پس از تهاجم به این دو کشور غارت کرده است.

از تاکید گروسی بر امکان تفاهم در برنامه هسته ای تا هراس تل آویو بعد از هشدار نصرالله

«ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت امور خارجه چین در کنفرانس خبری در پاسخ به خبرنگاری که درباره استقرار غیرقانونی سربازان آمریکایی در سوریه و غارت منابع نفتی از میدان های نفتی اشغال شده توسط آمریکائیان و فروش نفت و بهره برداری از آن سوال کرده بود، گفت گزارش های «بسام تومه» وزیر نفت و منابع معدنی سوریه را که آمریکا را برای انجام " اقداماتی همچون دزدها " محکوم کرده، خوانده است. 

وی در ادامه سخنانش افزود: «این گزارش ها مرا به یاد ضبط ۷ میلیارد دلار از سرمایه ها و ثروت مردم افغانستان درست ۲۰ سال پس از حمله به این کشور توسط آمریکا می اندازد.» 

این مقام سیاسی چین تاکید کرد، امروز بیش از یک دهه از آغاز بحران سوریه می گذرد و هیچ پایانی برای مداخله نظامی و اقتصادی آمریکا در این کشور متصور نیست. براساس آمار از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹ شمارکشته شدگان غیرنظامی در این کشور جنگزده ۳۳ هزار و ۵۸۴ نفر گزارش شده است. 

این درحالی است که در سال ۲۰۱۷ سربازان آمریکایی از اجرای دقیق ترین پویش هوایی در تاریخ در رقه نام بردند که در آن هزار و ۶۰۰ غیرنظامی کشته شد. در فوریه ۲۰۲۲ در حمله هوایی نیروهای آمریکایی به ادلب دستکم ۱۳ نفر از جمله ۶ کودک و ۴ زن کشته شدند. 

سخنگوی وزارت امور خارجه چین در پایان خاطرنشان کرد، متاسفانه دولت آمریکا به جای آن که متوجه جنایت های جنگی که در سوریه  مرتکب شده باشد و مسئولیت هایش را بپذیرد، تنها به چپاول منابع ملی این کشور مشغول است که منجر به فاجعه انسانی می شود.

براساس آخرین آمار و داده ها بیش از ۹۰ درصد مردم سوریه زیر خط فقر به سر می برند و دو سوم جمعیت این کشور به کمک های بشردوستانه نیازمندند. ۵۵ درصد مردم نیز با ناامنی غذایی مواجه شدند.

درحالی که آمریکا مشغول غارت ثروت های سوریه است، تحریم های وضع شده علیه سوریه از توسعه و پیشرفت این کشور جلوگیری می کند.

irna.ir/xjJG۷۳

**روسیه از سازمان جهانی گردشگری خارج شد

روسیه روز جمعه رسما از سازمان جهانی گردشگری خارج شد؛ عضویت مسکو در این نهاد پیشتر به دلیل جنگ اوکراین به حالت تعلیق درآمده بود.

از تاکید گروسی بر امکان تفاهم در برنامه هسته ای تا هراس تل آویو بعد از هشدار نصرالله

دیروز (جمعه) در فرمانی به امضای «میخائیل میشوستین» نخست وزیر روسیه اعلام شد که دولت پیشنهاد وزیر امور خارجه  مبنی بر خروج فدراسیون روسیه از سازمان جهانی گردشگری را می‌پذیرد.

پیشتر این سازمان بین‌المللی در ۲۷ آوریل (۷ اردیبهشت)، اقدام نظامی روسیه علیه اوکراین و به راه انداختن جنگ در این کشور را مغایر با «ارزش‌های» این نهاد خوانده و عضویت مسکو را به حالت تعلیق درآورده بود.

سازمان جهانی گردشگری با هدف ترویج و توسعه گردشگری در سال ۱۹۷۶ تشکیل شد و مقر آن در مادرید است. خروج روسیه از این نهاد در حالی صورت می گیرد که این کشور پیشتر نیز شورای حقوق بشر سازمان ملل و نیز دادگاه حقوق بشر اروپا را ترک کرده است.

پیشتر عضویت مسکو که با تحریم‌های اقتصادی قابل توجه غرب مواجه شده است در این نهادها به حالت تعلیق درآمده بود.

ولادمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.  

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.  

با گذشت بیش از یکصد روز از آغاز جنگ در اوکراین، هر روز خبری تازه از تبعات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی این درگیری در رسانه‌ها منتشر می‌شود.

irna.ir/xjJFYP

**اتحادیه اروپا از سلطه نهاد اسرائیلی بر املاک یک کلیسا در قدس ابراز نگرانی کرد

رؤسای هیأت‌های اروپایی در قدس روز جمعه نگرانی خود را از تصمیم دیوان عالی رژیم صهیونیستی برای تحکیم سلطه سازمان اسرائیلی بر املاک متعلق به یک کلیسای ارتودکس اعلام کردند.

از تاکید گروسی بر امکان تفاهم در برنامه هسته ای تا هراس تل آویو بعد از هشدار نصرالله

رؤسای هیأت های نمایندگی اعضای اتحادیه اروپا در قدس و رام و الله و نماینده اتحادیه اروپا در خاک فلسطین در بیانیه‌ای مکتوب تأکید کردند که میراث و سنت جامعه مسیحی قدس در معرض خطر قرار دارد.

دیپلمات‌های اروپایی در بیانیه مشترک خود اعلام کردند: دیوان عالی اسرائیل در تاریخ ۸ ژوئن درخواست تجدید نظر کلیسای ارتدکس یونان را علیه سلطه سازمان شهرک‌سازی "عطیریت کوهانیم" بر املاک اتدوکس یونان در دروازه الخلیل را رد کرده است.

این بیانیه تأکید دارد که صدور حکم دیوان عالی اسرائیل موجب فشار بر حضور مسیحیان در قدس شده، این درحالی است که این اقدام همچنین با تهدید شهرکنشینان صهیونیست علیه جامعه مسیحی و املاک آنان در قدس صورت گرفته است.

دیپلمات‌های اروپایی اعلام کردند: باید تلاش شهرک نشینان یهودی برای سلطه بر املاک مسیحی در شهرک قدیم قدس متوقف شود، چرا که این اقدام میراث و سنت جامعه مسیحی فلسطین را با خطر روبرو خواهد کرد و تهدیدی برای زندگی مسالمت آمیز میان ادیان آسمانی سه گانه در قدس و همچنین توازن  دینی در قدس خواهد شد.

اتحادیه اروپا خواستار پایبندی رژیم صهیونیستی به شروط لازم کنونی و حفظ آزادی ادیان در شهر قدس شد.

اسقف قدس در طول ۱۷ سال گذشته ادعای سازمان عطیریت کوهانیم برای خرید املاک این منطقه از اسقف سابق را رد کرده است.

irna.ir/xjJFWJ

**سازمان ملل: سال گذشته بیش از سه هزار پناهجو جان خود را در دریا از دست دادند

سازمان ملل متحد اعلام کرد سال گذشته بیش از سه هزار پناهجو جان خود را در دریا از دست دادند.

از تاکید گروسی بر امکان تفاهم در برنامه هسته ای تا هراس تل آویو بعد از هشدار نصرالله

 سخنگوی سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی در بیانیه ای اعلام کرد  که بر اساس داده های جدید آژانس پناهندگان سازمان ملل، در حالی که تعداد گزارش شده پناهجویان و مهاجرانی که از دریای مدیترانه به سمت اروپا عبور می کنند کمتر از سال ۲۰۱۵ است، اما این سفرها مرگبارتر شده اند.

استفان دوجاریک افزود: بر اساس گزارش کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، در سال گذشته، سه هزار و ۲۳۱ نفر از پناهجویان و مهاجران در دریای مدیترانه و شمال غربی اقیانوس اطلس در دریا جان خود را از دست داده یا مفقود شده اند.

وی تصریح کرد: این تعداد  در سال ۲۰۲۰، یک هزار و ۸۸۱ نفر و در سال ۲۰۱۹ یک هزار و ۵۱۰ نفر و در سال ۲۰۱۸ بیش از دو هزار و ۲۷۷ نفر بوده اند.

سخنگوی سازمان ملل اضافه کرد: کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل به طور مداوم در مورد خطرات وحشتناک پیش روی پناهندگان و مهاجران در این مسیرها هشدار داده است.

وی ادامه داد: کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل همچنان نگران موارد مرگ و میر و سوء استفاده‌ در مسیرهای زمینی مهاجران در کشورهای مبدأ و ترانزیت، از جمله اریتره، سومالی، جیبوتی، اتیوپی، سودان و لیبی است.

irna.ir/xjJFXc

**درخواست ۹ کشور از ناتو برای تقویت جبهه شرقی

رهبران ۹ کشور اروپای مرکزی و شرقی از پیمان اتلانتیک شمالی " ناتو " خواسته اند تا جبهه شرقی خود را در پی حمله روسیه به اوکراین تقویت کند.

از تاکید گروسی بر امکان تفاهم در برنامه هسته ای تا هراس تل آویو بعد از هشدار نصرالله

خبرگزاری فرانسه گزارش داد که رهبران رومانی، اسلواکی، بلغارستان، جمهوری چک، استونی، مجارستان، لتونی، لیتوانی و لهستان کمتر از سه هفته قبل از نشست سران ناتو که قرار است در اواخر ماه جاری برگزار شود در بخارست پایتخت رومانی دیدار کردند.

کلاوس یوهانیس رئیس جمهور رومانی در این دیدار گفت: با توجه به افزایش خطرات امنیتی در رومانی و دریای سیاه، تحکیم ناتو در جبهه شرقی آن، به شیوه ای متحد و متعادل بیش از پیش ضروری و حیاتی می شود، اتحاد باید بتواند از هر وجب از خاک خود دفاع کند.

یوهانیس در ادامه افزود: نتیجه ای که ما به دنبال آن هستیم، حضور یکپارچه ناتو در جبهه شرقی، متحد و منسجم، قوی، معتبر و پایدار به ویژه در دریای سیاه است که بیش از همه در معرض تهدیدات روسیه قرار دارد.

آندری دودا رئیس جمهور لهستان نیز در دیدار روز جمعه گفت: ما همچنین روی افزایش حضور آمریکا در بخش خود از اروپا حساب می کنیم. ما خواهان افزایش حضور رو به جلویی هستیم که امروز در جبهه شرقی ناتو داریم.

دودا در ادامه افزود: ما می خواهیم گروه های گردان موجود به گروه های تیپ تبدیل شوند زیرا یک گروه تیپ شامل حدود ۳۰۰۰ نیرو است که قدرت قابل توجه و قابل مشاهده خواهد بود.

پس از تهاجم روسیه به اوکراین، ناتو با افزودن چهار گروه نبرد چند ملیتی به بلغارستان، مجارستان، رومانی و اسلواکی، حضور خود را در جبهه شرقی خود تقویت کرد.

علاوه براین فنلاند که مرز طولانی با روسیه دارد و سوئد هر دو پس از آغاز جنگ اوکراین درخواست عضویت در ناتو کردند.

irna.ir/xjJFWY

**فهرست بلند وعده‌های بایدن برای مقابله با بحران مهاجران

دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا که تاکنون نتوانسته است به وعده های مهاجرتی قبلی خود عمل کند، روز جمعه از فهرستی طولانی از وعده ها و تمهیدات نمادین برای مقابله با بحران مهاجرت به این کشور رونمایی کرد.

از تاکید گروسی بر امکان تفاهم در برنامه هسته ای تا هراس تل آویو بعد از هشدار نصرالله

کاخ سفید مجموعه ای از اقدامات مورد توافق کشورهای سراسر نیمکره غربی و اسپانیا، از جمله برنامه هایی برای جذب کارگران میهمان بیشتر و ایجاد مسیرهای قانونی برای افراد از کشورهای فقیرتر برای کار در کشورهای ثروتمندتر را اعلام کرده است.

دولت بایدن که با جریان بی سابقه مهاجران غیرقانونی در مرز جنوبی این کشور با مکزیک مواجه است، مدعی تعهد به ارائه صدها میلیون دلار کمک به مهاجران ونزوئلایی، رسیدگی مجدد به روادید خانوادگی برای کوبایی ها و هائیتی ها و تسهیل استخدام کارگران از کشورهای آمریکایی  مرکزی شده است.

این وعده ها که در روز پایانی اجلاس سران آمریکا در لس آنجلس اعلام می شوند، بخشی از یک توافق تحت رهبری آمریکا است که "اعلامیه لس آنجلس" نام گرفته و هدف آن ایجاد انگیزه برای کشورهایی است که تعداد زیادی از مهاجران را جذب می کنند. این توافق همچنین به دنبال اشتراک گذاشتن  مسئولیت پذیرش مهاجران در سراسر منطقه است.

اما برخی از تحلیلگران اعلام کرده اند که این وعده های آمریکا که برخی از آنها عمدتا نمادین به نظر می رسند، تفاوتی در وضعیت مهاجران ایجاد نخواهد کرد.

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا روز پنجشنبه در آغاز اجلاس سران قاره آمریکا نیز در حالی پیشنهاد خود را برای همکاری اقتصادی جدید به رهبران قاره آمریکا ارائه کرد که کشورهای منطقه از دولت بایدن به دلیل خودداری از دعوت رهبران  ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه برای  شرکت در این اجلاس انتقاد کردند.

بایدن در سخنانی در اجلاس سران قاره آمریکا در لس‌آنجلس مدعی شد که دولت او متعهد به کمک به آمریکای لاتین و کارائیب برای بهبودی از بیماری همه گیر کرونا، مقابله با  مهاجرت های غیرقانونی و ارتقای استانداردهای زندگی است.

اندکی پس از سخنرانی بایدن که از دموکراسی در منطقه تعریف کرد، "جان بریچنو" نخست وزیر بلیز، از حذف کوبا  و ونزوئلا از این اجلاس انتقاد کرد و "محاصره غیرقانونی علیه کوبا" را "مقابله با بشریت" خواند.

بریچنو در حالی که بایدن در چند قدمی او نشسته بود، گفت: این اقدام در واقع غیر آمریکایی است. زمان رفع محاصره فرا رسیده است.

آلبرتو فرناندز رئیس‌جمهوری چپ‌گرای آرژانتین نیز گفت: "سکوت غایبان در این اجلاس ما را فرا می‌خواند" و تاکید کرد که کشور میزبان قدرت تحمیل حق پذیرش به کنفرانس را ندارد.

این نشست به عنوان فرصتی برای احیای نفوذ ایالات متحده و مقابله با  نفوذ اقتصادی رو به رشد چین در منطقه توصیف شده بود اما هدف بایدن به دلیل جنجال بر سر فهرست مهمانان زیر سوال رفته است.

irna.ir/xjJFW۳

**قیمت سراسری بنزین در آمریکا فراتر از ۵ دلار رفت

قیمت سراسری بنزین در آمریکا همزمان با مشکلات اقتصادی و افزایش تورم افسار گسیخته در این کشور، از ۵ دلار فراتر رفت.

از تاکید گروسی بر امکان تفاهم در برنامه هسته ای تا هراس تل آویو بعد از هشدار نصرالله

براساس داده های انجمن خودروی آمریکا میانگین قیمت بنزین در سراسر آمریکا روز شنبه برای اولین بار به بیش از ۵ دلار در هر گالن رسید.  

این مساله هزینه‌های سوخت خودرو که یکی از عوامل اصلی افزایش تورم به طور کلی است، را بالا می برد.  

داده های این انجمن نشان می دهد که میانگین قیمت ملی گاز بدون سرب از ۴.۹۸۶ دلار در روز گذشته به ۵.۰۰۴ دلار در هر گالن در روز ۱۱ ژوئن (۲۱ خرداد) رسیده است.

شبکه خبری سی ان ان حامی دولت دموکرات جو بایدن رییس جمهوری آمریکا روز دوشنبه گذشته در گزارشی اعلام کرد که قیمت بنزین در ۱۰ ایالت این کشور به ۵ دلار و بالاتر در هر گالن (۳.۸لیتر) رسیده است.  

انجمن خودروی آمریکا میانگین ملی قیمت بنزین در این کشور را در دوشنبه گذشته ۴.۸۷ دلار در هر گالن (۳.۸ لیتر) اعلام کرده بود که این رقم ۲۵ سنت گرانتر از هفته گذشته و ۵۹ سنت گرانتر از ماه گذشته بود.

جو بایدن طی ماه‌های گذشته تلاش کرده از تبعات سیاسی ناشی از افزایش قیمت‌های بنزین جلوگیری کند اما افزایش بهای انرژی تبدیل به کابوسی برای دولت او شده است.  

افزایش قیمت بنزین در آمریکا در میان تلاش اتحادیه اروپا برای تحریم نفت روسیه به دلیل جنگ اوکراین و همچنین در میان تورم بی‌سابقه در آمریکا اتفاق می‌افتد.  

رئیس‌جمهوری آمریکا همزمان با جنگ اوکراین به دلیل افزایش فزاینده قیمت‌ها و تورم تاریخی، تحت فشار بسیاری در داخل کشورش قرار دارد که هرلحظه بر ابعاد این بحران اقتصادی افزوده می‌شود.  

irna.ir/xjJGbs

**۵ کشته و ۳۰ زخمی در انفجار مین در جنوب سوریه

انفجار مین کنار جاده ای در استان "درعا" در جنوب سوریه پنج کشته و ۳۰ زخمی برجای گذاشت.

از تاکید گروسی بر امکان تفاهم در برنامه هسته ای تا هراس تل آویو بعد از هشدار نصرالله

خبرگزاری دولتی سوریه "سانا" امروز شنبه اعلام کرد که انفجار مین در استان درعا به کشته شدن پنج شهروند سوری و زخمی شدن ۳۰ نفر دیگر منجر شد.

به نوشته سانا، این افراد کشاورزان گندمکاری بودند که خودروی آنها در مسیر برگشت از مزارع در منطقه دیرالعدس در استان درعا با مین برخورد کرد.

این خبرگزاری جزئیات بیشتری در خصوص این حادثه ارائه نداد.

irna.ir/xjJGbC

**کشته شدن یک نظامی صهیونیست در شرق فلسطین اشغالی

منابع خبری فلسطین امروز شنبه از کشته شدن یک نظامی صهیونیست در منطقه «یافا» در شرق فلسطین اشغالی خبر دادند.

از تاکید گروسی بر امکان تفاهم در برنامه هسته ای تا هراس تل آویو بعد از هشدار نصرالله

خبرگزاری فلسطینی "شهاب" در خبری فوری اعلام کرد که یک نیروی پلیس رژیم صهیونیستی امروز شنبه براثر زیرگرفته شدن توسط یک خودرو در منطقه یافا کشته شد و ۳ نفر دیگر نیز زخمی شدند.

هنوز جزئیات بیشتری درباره این حادثه نرسیده است.

irna.ir/xjJGcR

**دیلی میل از احتمال ربایش هواپیمای مسافربری سنگاپوری خبر داد

تارنمای روزنامه انگلیسی دیلی میل دقایقی پیش خبر داد که یک فروند ایرباس A۳۵۰-۹۰۰ متعلق به شرکت هواپیمایی سنگاپور پس از برخاستن از فرودگاه لس آنجلس هشدار ربایش را مخابره کرده است.

از تاکید گروسی بر امکان تفاهم در برنامه هسته ای تا هراس تل آویو بعد از هشدار نصرالله

دیلی میل نوشت که پرواز SQ۳۷ که عازم سنگاپور است، اندکی پس از آنکه از فرودگاه لس آنجلس برخاست، کد ۷۵۰۰ را که به اعلام ربایش هواپیما اختصاص دارد، مخابره کرد. با این حال به نظر نمی رسد که این هواپیما مسیر از پیش تعیین شده خود را تغییر داده باشد.

دیلی میل در ادامه این خبر افزود که با توجه به آنکه کد مذکور دیگر مخابره نشده، احتمال دارد که چنین پیامی به اشتباه و یا به دلیل نقص فنی ارسال شده باشد.

هنوز جزئیات بیشتری از این واقعه منتشر نشده است.
irna.ir/xjJGdR

**روسیه:مسکو به تقویت موضع ناتو در لهستان پاسخ می دهد

وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که پاسخ مسکو به تجدید قوای نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در لهستان متناسب خواهد بود.

از تاکید گروسی بر امکان تفاهم در برنامه هسته ای تا هراس تل آویو بعد از هشدار نصرالله

خبرگزاری اینترفکس به نقل از اولگ تیاپکین مدیر بخش اروپای وزارت خارجه روسیه نوشت: مانند همیشه پاسخ متناسب و مناسب با هدف خنثی کردن تهدیدات احتمالی برای امنیت فدراسیون روسیه، وجود خواهد داشت.

رهبران ۹ کشور اروپای مرکزی و شرقی در نشستی در بخارست پایتخت رومانی از ناتو خواستند تا جبهه شرقی خود را در پی حمله روسیه به اوکراین تقویت کند.

کلاوس یوهانیس رئیس جمهور رومانی در این نشست با اشاره به افزایش خطرات امنیتی در رومانی و دریای سیاه گفت: حضور یکپارچه ناتو در جبهه شرقی، منسجم، قوی، معتبر و پایدار به ویژه در دریای سیاه است که بیش از همه در معرض تهدیدات روسیه قرار دارد.

آندری دودا رئیس جمهور لهستان نیز در دیدار روز جمعه گفت: ما روی افزایش حضور آمریکا در بخش خود از اروپا حساب می کنیم. ما خواهان افزایش حضور رو به جلویی هستیم که امروز در جبهه شرقی ناتو داریم.

دودا در ادامه افزود: ما می خواهیم گروه های گردان موجود به گروه های تیپ تبدیل شوند زیرا یک گروه تیپ شامل حدود ۳ هزار نیرو است که قدرت قابل توجه و قابل مشاهده خواهد داشت.

irna.ir/xjJGd۶


**تقلای بنت و لاپید برای حفظ ستونهای لرزان کابینه؛ خط و نشان لیکود برای بازگشت به قدرت

درحالی که سران کابینه ائتلافی رژیم صهیونیستی این روزها با شدت گرفتن بحران سیاسی برای نگهداری ستون های سست و لرزان کابینه خود تقلا می کنند، حزب "لیکود" به عنوان اصلی ترین رقیب برای کنار زدن آنها و بازگشت به قدرت خط و نشان می کشد.

از تاکید گروسی بر امکان تفاهم در برنامه هسته ای تا هراس تل آویو بعد از هشدار نصرالله

«یاییر لاپید» وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی امروز پیامی به اعضای کابینه ائتلافی این رژیم فرستاد که نشان از دل نگرانی جدی او از سقوط کابینه با توجه به تشدید بحران سیاسی در این رژیم دارد.

او در این پیام به طور ضمنی به مخالفت های داخلی با کابینه ائتلافی رژیم صهیونیستی اشاره کرد و در عین حال تلاش کرد تا دغدغه ها و دل نگرانی های خود را پشت الفاظ دلگرم کننده پنهان کند.

به گفته شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، لاپید در پیام خود برای اعضای کابینه ائتلافی رژیم صهیونیستی گفت که "به این کابینه اعتقاد دارد و برای (بقای) آن مبارزه خواهد کرد".

او با اشاره به مخالفان داخلی کابینه ائتلافی رژیم صهیونیستی افزود: "کسانی که این کابینه را از درون به خطر می اندازند، باید بدانند که تاوان آن را خواهند داد، من پیشنهاد بهتری دارم. با هم برای نجات این کابینه بجنگیم و آن را نگه داریم. این کابینه به رغم همه مشکلات و چالشها تشکیل شده و اگر ایجاب کند با همه این چالشها به کار خود ادامه می دهد".

وزیر خارجه رژیم صهیونیستی گفت: "اقدام درست برای اسرائیل همین است، ناامید نشوید زیرا ناامیدی احمقانه است... اگر این دولت سقوط کند، به این معنا خواهد بود که تنها سیاست موفق، سیاست تحریک و تنش آفرینی است. این (وضعیت) غیرقابل قبول است."

پیشتر نیز «نفتالی بنت» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به کناره گیری یکی از شرکای کابینه ائتلافی خود اعتراف کرد که آینده رژیم صهیونیستی در خطر است.

بنت یک هفته پیش در پیامی که در یک پایگاه اجتماعی انتشار یافت، گفت: اسراییل در برابر یک آزمون واقعی ایستاده است و شاهد حالت بی سابقه ای از نزدیک شدن به فروپاشی است و با یک دو راهی تاریخی مواجه است.  

وی گفت: ما هم اکنون وارد یک آشوب و گردونه بی پایان انتخابات شده ایم و کابینه فلج شده است.

بنت همچنین بنیامین نتانیاهو نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی و مخالفان سیاسی کابینه خود را به «سمپاشی و آشوب افکنی» متهم کرد.  

نفتالی بنت در مصاحبه با مجله اکونومیست نیز گفته بود که ائتلاف حزبش در حال از هم پاشیدن است و اعضای آن بر سر موارد بسیار کمی توافق دارند.

اما در مقابل این تقلای بنت و لاپید برای حفظ ستون های لرزان کابینه ائتلافی خود، «یاریو لوین» نماینده حزب دست راستی لیکود تاکید کرد که این حزب "تسلیم هیچ گونه باج خواهی نمی شود و با صبر برای تغییر کابینه بد فعلی، سخت تلاش می کند" .

او افزود: اگر حزب لیکود دوباره سکان قدرت را در دست بگیرد، اصلاحات اساسی در سیستم قضایی را در دستور کار خود قرار می دهد و اجازه ورود نیروهای جدیدی را به صحنه خواهد داد زیرا آن را گامی حیاتی برای آینده (رژیم صهیونیستی) می داند.

«گیدا ریناوی زعبی» نماینده پارلمان رژیم صهیونیستی از حزب "میرتس" اوایل خردادماه جاری از پارلمان و طبیعتا از ائتلاف حاکم در این رژیم کناره گیری کرد.

با کناره گیری زعبی از ائتلاف حاکم، تعداد کرسی های این ائتلاف در پارلمان به ۵۹ کرسی رسید و در اقلیت قرار گرفت اما زعبی دو هفته پیش از تصمیم خود صرف نظر کرد تا کرسی های ائتلاف حاکم در پارلمان در همان ۶۰ کرسی باقی بماند.

ائتلاف حاکم اساسا ۶۱ کرسی داشت که ماه آوریل گذشته یکی از نمایندگان پارلمان این رژیم به نام »عدیت سیلمان» از حزب «یمینا» از حمایت خود از کابینه ائتلافی کنار کشید تا تعداد کرسی های ائتلاف حاکم در پارلمان به ۶۰ کرسی کاهش یابد. 

پارلمان رژیم صهونیستی ۱۲۰ کرسی دارد که هم اکنون ۶۰ کرسی از آن ائتلاف حاکم و ۶۰ کرسی در دست جناح اپوزیسیون است.

کابینه ائتلافی بنت و لاپید یک کابینه نامتجانس است زیرا در آن از طیف راست گرفته تا میانه و چپ با عقاید و تفکرات کاملا متفاوت و بعضا متضاد عضویت دارند. 

این کابینه متشکل از احزاب راستگرای "یمینا، اسرائیل بیتنا، امید جدید" و احزاب میانه "آبی - سفید، آینده وجود دارد و کار" و حزب چپگرای "میرتس" به همراه "فهرست عربی یکپارچه" به ریاست "منصور عباس" است.

به نوشته روزنامه صهیونیستی "اسرائیل تایمز"، نتایج جدید یک نظرسنجی شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی نشان می دهد که اگر انتخابات امروز برگزار شود، فراکسیون نتانیاهو ۵۹ کرسی پارلمان را از آن خود خواهد کرد که این فراکسیون را به داشتن اکثریت در پارلمان نزدیک خواهد کرد اما این نظرسنجی در عین حال اشاره می کند که در صورت فروپاشی کابینه ائتلافی کنونی، رکود سیاسی بیشتر خواهد شد. 

رژیم صهیونیستی تاکنون چهار انتخابات پارلمانی دشوار را از سال ۲۰۱۹ میلادی برگزار کرده که به تشکیل کابینه های شکننده منجر شده است.

irna.ir/xjJGhw

**آمریکا در گرداب تورم؛ چین روی ریل پیشرفت

تارنمای شبکه سی ان ان روز شنبه در گزارشی با اذعان به اینکه تورم آمریکا در چهاردهه گذشته بی سابقه است، نوشت: باوجود رکود و تورم در ایالات متحده، چین این روزها دستاوردهای بزرگی در حوزه فناوری و افزایش مبادلات تجاری را تجربه می کند.

از تاکید گروسی بر امکان تفاهم در برنامه هسته ای تا هراس تل آویو بعد از هشدار نصرالله

سی ان ان در گزارشی با عنوان «به این عدد در گزارش امروز تورم آمریکا توجه کنید» نوشت: آخرین داده ها درباره قیمت های مصرف کننده در آمریکا نشان داد که در ماه می، تورم سالانه به صورت غیرمنتظره ای به بالاترین رقم خود در چهل سال گذشته رسید و نگرانی ها درباره تامین مالی خانوارها را افزایش داد.

این موضوع موجب فشار روی آندسته از رهبران سیاسی شد که مدعی بودند هر کاری بتوانند برای حل مشکلات انجام می دهند.

در بخشی از این گزارش اشاره شده است که افزایش بی سابقه تورم در آمریکا ، این سیگنال را به سرمایه گذاران می دهد که بانک مرکزی آمریکا در تلاش برای کنترل تورم، ممکن است به بالا بردن تحمیلی نرخ بهره تا پایان امسال ادامه دهد.

 وخامت اقتصادی آمریکا با توجه به افزایش تورم، کاهش پی درپی شاخص سهام در بازارهای بورس نیویورک و نگرانی از مداخله بانک مرکزی در افزایش نرخ بهره در آمریکا، همگی موجی از نگرانی برای سرمایه گذاری و سرمایه گذاران در آمریکا را موجب شده است.

تارنمای شبکه خبری سی ان ان روز شنبه در گزارش دیگری از اوضاع جاری اقتصادی در آمریکا نوشت: هم اکنون شرایط سهام در بازار بورس نیویورک با توجه به تورم موجود در وضعیت «قرمز» قرار داشته و میانگین شاخص بورس اقتصادی داوجونز (The Dow) نیویورک طی چهار دهه گذشته با کاهش بی سابقه ۸۸۰ واحد،  در روز ۲۰ خرداد ماه ۱۴۰۱ به کارخود پایان داد.

«سیتی بانک» اوایل این هفته در یادداشتی به مشتریان اعلام کرد: داده های تورمی آینده برای تعیین میزان افزایش نرخ بهره بعد از ماه جولای بسیار مهم خواهند بود.

سئوال بزرگ برای سیاستگذاران و وال استریت این است که آیا تورم به اوج خود رسیده است؟

مارک زندی، اقتصاددان ارشد موسسه تحلیلی «مودی» طی یادداشتی در سی ان ان نوشت: مطمئن هستم که سال آینده این موقع، تورم به صورت محسوسی کمتر از مقدار کنونی خواهد بود و مدت کوتاهی بعد از آن به نقطه ای خواهد رسید که ما با آن احساس راحتی خواهیم کرد.

وی به از بین رفتن تاثیرات کرونا بر اقتصاد اشاره کرد و گفت: بعد از اعلام تحریم نفتی روسیه توسط اروپا، بدترین شرایط اقتصادی از زمان شروع جنگ اوکراین اتفاق افتاد.

موسسه بانکداری «گلدمن ساکس» این هفته اعلام کرد: آنچه در بازه زمانی کوتاه مدت اتفاق می افتد کماکان مبهم است. افزایش قیمت مواد خوراکی و سوخت منجر به افزایش تورم در دیگر بخش های اقتصادی می شود. قیمت یک گالن بنزین در آمریکا فقط یک سنت مانده تا ۵ دلار شود و قیمت نفت ممکن است این تابستان بیشتر هم بشود.

نویسنده این گزارش در سی ان ان نوشت: یکی از فاکتورهایی که من با دقت بررسی کرده ام هزینه مسکن است. هزینه مسکن یک سوم ارزش سبد خدمات و کالاهای اداره آمار کار آمریکا برای فهمیدن قیمت مصرف کننده است که این موضوع، به مسکن وزن قابل توجهی در تصویر کلی تورم می دهد.

اوایل سال ۲۰۲۲، مسکن یکی از عوامل افزایش تورم در کنار غذا و انرژی بود.

براساس داده های ماه می، در طول سال گذشته، شاخص قیمت مسکن به میزان ۵.۵ درصد افزایش یافت که بیشترین افزایش از فوریه ۱۹۹۱ است.

این موضوع قابل توجه است اما اقتصاددانان «سیتی بانک» هشدار می دهند که داده ها ممکن است واقعیت های بازار اجاره بها را با تاخیر بیان کنند و بنابراین هزینه مسکن ممکن است در ماه های آینده بیش از حدانتظار بالا رود.

این واقعیت را در نظر بگیرد که اجاره ها در منطقه منهتن نیویورک در ماه می برای چهارمین ماه متوالی رکورد زد. اجاره بهای متوسط یک آپارتمان به بالاتر از چهار هزار دلار در ماره رسید که ۲۵ درصد افزایش را نسبت به سال گذشته، پیش از فصل اوج گرفتن قیمت ها در تابستان نشان می دهد.

خریداران مسکن هم شاهد رکورد زدن قیمت ها در این بازار هستند و قیمت رهن هم رو به افزایش است.

کارشناسان سیتی بانک اعلام کردند: به طور کلی، در شرایطی که نشانه هایی از کاهش تقاضا در بازار مسکن وجود دارد اما قیمت خانه همچنان رو به افزایش است و انتظار می رود این روند حداقل تا سال آینده ادامه یابد.

شبعه فدرال رزو در سان فرانسیسکو آمریکا در ماه فوریه نوشت که اجاره ها و قیمت خانه ها می توانند از شاخص قیمت مصرف کننده بالاتر بروند که این موضوع می تواند به پیچیده تر شدن وضعیت انتظارات تورمی در ۲۴ ماه آینده منجر شود.

آینده برای اقتصاد چین روشن تر به نظر می رسد

چین با داشتن دستاوردهای بزرگ در حوزه فناوری و افزایش مبادلات تجاری، این هفته شاهد خبرهای خوبی در حوزه اقتصاد بود.

این تحولات مثبت بعد از آن اتفاق افتاد که دومین اقتصاد بزرگ جهان تحت تأثیر قرنطینه های گسترده دوران کرونا، بسته ماندن گسترده شرکت های فناوری و رکود املاک و مستغلات بود.

هزینه مصرف کننده و خروجی کارخانه در چین به شدت در ماه آوریل کم شد و بیکاری به بالاترین میزان از زمان پیدایش کرونا در سال ۲۰۲۰ رسید.

همزمان که چین گام هایی برای بازگشایی مجدد کسب و کارها برمی دارد و مقامات مجموعه اقداماتی را برای افزایش فعالیت ها تدارک می بینند علائم حاکی از احیای کسب و کارهاست.

اوایل این هفته، وال استریت ژورنال در گزارشی اعلام کرد که بررسی امنیت سایبری شرکت حمل و نقل اینترنتی «دیدی» توسط مقامات چینی در حال پایان است. این اقدام به این غول حمل و نقل چین اجازه می دهد تا یک سال پس از آنکه به خاطر نقض حریم خصوصی داده ها، از این بازار حذف شده بود به بازار برگردد که این موضوع به جهش سهام فناوری های چینی خواهد انجامید.

نشانه‌های دیگری از کاهش تلاش های پکن برای کنترل شرکت‌های فناوری وجود دارد. بلومبرگ  به نقل از منابع آگاه اعلام کرد که رگلاتورهای چینی بحث های اولیه را در مورد ازسرگیری احتمالی عرضه عمومی شرکت خدمات مالی چینی «گروه انت» را آغاز کرده اند.

چین همچنین پس از رکود در ماه آوریل، داده های تجاری بالایی را برای ماه می منتشر کرد. صادرات این کشور در ماه می نسبت به سال گذشته نزدیک به ۱۷ درصد افزایش یافت، در حالی که در آوریل تنها ۳.۹ درصد رشد داشت. واردات برای اولین بار در سه ماه گذشته افزایش یافت.

با این حال، تحلیلگران معتقدند برای ترمیم اعتماد سرمایه گذاران در چین باید اقدامات بیشتری انجام شود و برخی از خطرات بزرگ از بین نرفته اند.

«کن چئونگ»، استراتژیست ارشد ارز خارجی آسیایی در بانک «میزوهو» در اینباره گفت: «ترمیم اعتماد تجاری به زمان نیاز دارد و اگر داده‌های اقتصادی چین دوباره ناامیدکننده شود، ممکن است فروش دارایی‌های چین از سر گرفته شود.

آمریکایی ها در اوایل سال ۲۰۲۲ نیم تریلیون دلار ثروت از دست دادند

گاهی اوقات، نوسانات در قیمت سهام می تواند انتزاعی به نظر برسد اما آشفتگی بازار امسال پیامدهای واقعی داشته است و میلیاردها دلار از ثروت آمریکایی ها را از بین برده است.

بر اساس داده‌های فدرال رزرو که پنجشنبه منتشر شد، دارایی خالص خانوارها و سازمان‌های غیرانتفاعی نیم تریلیون دلار کاهش یافت و به حدود ۱۴۹ تریلیون دلار در سه ماهه اول رسید.

نسبت به میانه سال ۲۰۲۰ که این مجموعه ها به دلیل افزایش سرسام آور قیمت خانه ها و سهام ثروت زیادی به دست آوردند این کاهش قابل توجه است.

شاخص داو جونز و «اس اند پی ۵۰۰»، هر کدام در سه ماه اول سال، حدود پنج درصد سقوط کردند، در حالی که شاخص «نزدک» نزدیک به ۹ درصد سقوط کرد. این بدترین عملکرد سه ماهه برای بازارها از سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ بود که کرونا اقتصاد ایالات متحده را متحول کرد.

کاهش سهام تا حدی با افزایش ۱.۷ تریلیون دلاری در ارزش املاک و تداوم نرخ بالای پس انداز شخصی جبران شد. نسبت ارزش خالص خانوارها به درآمد قابل تصرف نزدیک به  بالاترین رکورد آن باقی ماند و همچنان بسیار بالاتر از سطح پیش از شیوع کرونا در سال ۲۰۱۹ است.

این داده‌ها یادآور این است که چرا بسیاری از آمریکایی‌ها در مورد سلامت اقتصاد احساس بدی دارند.

اگرچه مخارج همچنان بالاست و اکثر اقتصاددانان انتظار رکود اقتصادی در سال جاری را ندارند، با کاهش ارزش سبد سهام معاملاتی و حساب های بازنشستگی، میزان فروش بازار وضعیت کلی را بد کرده است. بر اساس گزارش گالوپ، حدود ۵۸ درصد از آمریکایی ها در بازار سهام حضور دارند.

irna.ir/xjJGjj

**دیپلمات روس: قطعنامه شورای حکام وضعیت بن‌بست در مذاکرات وین را طولانی خواهد کرد

رئیس هیات روسیه در مذاکرات رفع تحریم‌ها روز شنبه از وقفه «خیلی طولانی» در گفت‌وگوها انتقاد اما تصریح کرد که قطعنامه شورای حکام وضعیت بن‌بست در مذاکرات وین را طولانی خواهد کرد.

از تاکید گروسی بر امکان تفاهم در برنامه هسته ای تا هراس تل آویو بعد از هشدار نصرالله

میخائیل اولیانوف روز شنبه در توئیتی یادآور شد که امروز (شنبه) مصادف با چهارمین ماه از آغاز وقفه در مذاکرات وین است. وی افزود: (این زمان) خیلی طولانی است.

او در پاسخ به سوال کاربری که از او پرسید شانس ازسرگیری اجرای برجام را در شرایط کنونی چطور ارزیابی می‌کند گفت: این احتمال همیشه وجود دارد و قطعاً زود است که بگوییم این توافق مرده است.

وی افزود که مذاکرات وین پس از تصویب قطعنامه نابخردانه و غیرسازنده شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران برای مدتی در یک وضعیت بن‌بست قرار خواهد گرفت.

مذاکرات وین پس از ماه‌ها گفت‌وگوهای فشرده، از ۲۰ اسفند ۱۴۰۰به دلیل تعصبات غلط و تعلل در تصمیم‌گیری ایالات متحده آمریکا به یک وضعیت بن‌بست کشیده شده است.

دولت بایدن که مدعی رویکرد دیپلماسی در قبال ایران و تلاش برای بازگشت به برجام است، تاکنون گامی در جهت نشان دادن حسن نیت خود برنداشته است. قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت‌ وگوها، خواهان جمع‌بندی سریع‌تر مذاکرات هستند اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی آمریکا در خصوص چند موضوع باقی‌مانده مهم و کلیدی است.

جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید کرده که برای رسیدن به توافقی خوب، قوی و پایدار در صورتی که طرف‌های غربی واقع‌بین باشند آمادگی دارد.

حسین امیرعبداللهیان در تماس تلفنی با جوسپ بورل، به جدی بودن جمهوری اسلامی ایران در توافق قوی و پایدار اشاره و تصریح کرد که تهران برای رسیدن به توافق نهایی در وین حسن نیت و اراده لازم را دارد.

irna.ir/xjJGj۴

**اولیانوف: فرصت‌ ازسرگیری مذاکرات وین وجود دارد

میخائیل اولیانوف نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین المللی در وین وقفه ایجاد شده در روند مذاکرات درباره توافق هسته ای ایران را تصمیم اشتباهی از جانب طرف‌های غربی دانست و درعین حال گفت که هنوز فرصت هایی برای ازسرگیری گفت وگوها وجود دارد.

از تاکید گروسی بر امکان تفاهم در برنامه هسته ای تا هراس تل آویو بعد از هشدار نصرالله

اولیانوف روز گذشته در گفت و گو با شبکه "روسیه ۲۴" گفت: "۱۰ ژوئن(۲۰ خرداد ۱۴۰۱) دقیقاً سه ماه از لحظه توقف مذاکرات وین می گذرد. فکر می کنم تعلیق مذاکرات تصمیم اشتباهی بود که توسط  اتحادیه اروپا و هیات های غربی  گرفته شد در صورتی که نیازی به این کار نبود.

وی افزود: واقعیت این است که در ۱۰ مارس، پیش نویس موافقتنامه بر سر بازگرداندن کامل توافق هسته‌ای و لغو تحریم‌ها، بیش از ۹۹ درصد مورد توافق قرار گرفته بود وفقط برخی مسائل کوچک باقی مانده بود که توافق در مورد آنها نیز در مدت یک یا دو روز قابل انجام بود.

نماینده دائم روسیه در وین افزود: اکنون لازم است مذاکرات وین از سر گرفته شود. البته، در شرایط کنونی، وضعیت متفاوت است به خصوص که پس از تصویب قطعنامه اخیر از سوی شورای حکام درباره ایران، فکر می کنم دست کم یک وقفه دیگر این بار از سوی ایران ایجاد خواهد شد. اما روند مذاکرات باید از سر گرفته شود.

اولیانوف تاکید کرد که هنوز فرصت هایی برای از سرگیری مذاکرات وین وجود دارد.

irna.ir/xjJGhq

**توافق جدید استرالیا برای خرید تجهیزات دریایی از فرانسه

دولت جدید چپگرای استرالیا اعلام کرد، این کشور به توافق ۵۵۵ میلیون یورویی در زمینه تجهیزات دریایی پس از لغو توافق مناقشه برانگیز خرید زیردریایی از فرانسه دست یافته است.

از تاکید گروسی بر امکان تفاهم در برنامه هسته ای تا هراس تل آویو بعد از هشدار نصرالله

پس از تصمیم مناقشه برانگیز سال گذشته دولت پیشین استرالیا درباره لغو معامله خرید زیردریایی های فرانسوی، دولت جدید چپگرای استرالیا امیدوار است با توافقی ۵۵۵ میلیون یورویی در زمینه دریایی بار دیگر روابط میان دو کشور را ترمیم کند.

سال گذشته کانبرا قرارداد چندین میلیارد دلاری سفارش زیردریایی با شرکت «ناوال گروپ» فرانسه را لغو کرد و به جای آن قراردادی جایگزین با آمریکا و انگلیس امضا کرد. این پیمان سه جانبه برای ناوگان زیردریایی هسته ای با تکنولوژی آمریکا و انگلیس بود.

این تصمیم خشم فرانسه را برانگیخت و منجر به بروز بحران دیپلماتیک میان دو کشور شد.

«آنتونی آلبانیز» نخست وزیر استرالیا امروز در کنفرانس خبری در سیدنی گفت، دولتش به توافقی عادلانه و برابر با شرکت «ناوال گروپ» فرانسه دست یافته است. وی در ادامه افزود این توافقنامه اجازه می دهد تا روابط میان دو کشور رو به جلو پیش رود. 

نخست وزیر استرالیا در بیانیه ای جداگانه خاطرنشان کرد با وجود چالش های خطیری که هر دو کشور در منطقه و جهان  با آن مواجه می شوند، لازم است استرالیا و فرانسه بار دیگر با یکدیگر متحد شوند تا از منافع و اصول و ارزش های مشترک شان دفاع کنند.

irna.ir/xjJGdM

**الحاق اوکراین به اتحادیه اروپا، محور سفر مقام اروپایی به کی‌یف

رئیس کمیسیون اروپا برای دیدار و گفت‌وگو با رئیس جمهور و نخست وزیر اوکراین در زمینه الحاق این کشور به اتحادیه اروپا، امروز (شنبه) وارد کی‌یف شد.

از تاکید گروسی بر امکان تفاهم در برنامه هسته ای تا هراس تل آویو بعد از هشدار نصرالله

اورسولا فون در لاین با ورود به کی‌یف طرح جاه‌طلبانه اوکراین برای پیوستن به اتحادیه اروپا و بازسازی این کشور را بار دیگر بررسی می‌کند.

وی در این زمینه اظهار داشت: من به کی‌یف آمده ام تا با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور و دنیز شمیهال نخست وزیر اوکراین ملاقات کنم.

رئیس کمیسیون اروپا اضافه کرد: ما کارهای مشترک لازم برای بازسازی و پیشرفت اوکراین در مسیر اروپا را بررسی می‌کنیم.

چندی پیش کلمان بون (Clément Beaune) نماینده وزیر امور خارجه فرانسه در امور اروپا گفته بود: تلاش اوکراین برای پیوستن به اتحادیه اروپا ممکن است ۱۵ تا ۲۰ سال طول بکشد تا به نتیجه برسد.

در همین پیوند رویترز اعلام کرده است که کمیسیون اروپا به عنوان بازوی اجرایی اتحادیه اروپا ۱۷ ژوئن (۲۷ خرداد) دیدگاه خود را درباره درخواست نامزدی اوکراین در این اتحادیه ابراز می‌کند. انتظار می رود سران اتحادیه اروپا یک هفته بعد در اجلاسی در این زمینه گفت‌وگو کنند.

حتی اگر این روند از سوی کشورهای عضو تصویب شود روند عضویت کامل اوکراین در این اتحادیه سال‌ها طول خواهد کشید و ممکن است توسط هر عضوی وتو شود.

به گفته سه نفر از دیپلمات های اروپایی، سناریوی احتمالی این است که کمیسیون اروپا که همچنین توصیه‌هایی را درباره مولداوی و گرجستان ارائه خواهد داد، به صورت مشروط درباره اعطای وضعیت عضویت به اوکراین چراغ سبز نشان دهد.

این دیپلمات‌ها گفتند: در آن صورت سران کشورها به احتمال زیاد فرمولی پیدا خواهند کرد که فعلا وضعیت نامزدی را به اوکراین اعطا نمی‌کند.

یک دیپلمات اروپایی گفت: فلسفه این کار اکنون تغییر کرده است. هیچ کس به وضوح پاسخ منفی نمی‌دهد، اما کشورهایی که به نظر می‌رسد اشتیاقی در این زمینه ندارند، می‌خواهند تا آنجا که ممکن است این امر به تعویق بیفتند.

در همین ارتباط رئیس جمهوری اوکراین در کنفرانسی در دانمارک گفت: اظهاراتی درباره این که اوکراین بخشی از خانواده اروپایی است باید با اقداماتی پیگیری شود.

اولگا استفانیشینا معاون نخست وزیر اوکراین در امور همبستگی اروپا نیز پس از نشست اخیر کمیسیون اروپا در توییتر نوشت: موضع ما روشن است. اوکراین به تعهد قانونی و نه یک وعده سیاسی نیاز دارد. تردیدها برای کشور من بسیار گران تمام می‌شود.

امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه ماه گذشته پیشنهاد ایجاد یک «جامعه سیاسی اروپایی» را داد که ساختار جدیدی ایجاد و امکان همکاری نزدیک‌تر با کشورهایی را ایجاد می‌کند که به دنبال عضویت در اتحادیه اروپا هستند.

این طرح اوکراین و برخی از کشورهای شرقی و حوزه بالتیک را عصبانی کرده است و آنها آن را تلاش برای به تعویق انداختن فرایند الحاق به اتحادیه قلمداد می‌کنند.

irna.ir/xjJGdL

**جوان آزادشده فلسطینی در کرانه باختری به شهادت رسید

وزارت بهداشت فلسطین از شهادت «سمیح عمارنه» جوان آزاده فلسطینی بر اثر شدت جراحت های وارده در کرانه باختری رود اردن خبر داد.

از تاکید گروسی بر امکان تفاهم در برنامه هسته ای تا هراس تل آویو بعد از هشدار نصرالله

وزارت بهداشت فلسطین در بیانیه خود اعلام کرد: این جوان فلسطینی امروز شنبه به دلیل جراحت های وارده در جریان درگیری نظامیان صهیونیست با فلسطینی ها در شهرک «یعبد» در نزدیک شهر جنین، در بیمارستان «الاستشاری» شهر رام الله به شهادت رسید.

برپایه این گزارش، سمیح عمارنه اول ماه ژوئن بر اثر اصابت گلوله تک تیراندازان رژیم صهیونیستی در شهرک یعبد به شدت زخمی و برای درمان به بیمارستان الاستشاری شهر رام الله منتقل شده بود.

irna.ir/xjJGgF

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha