رهاورد سفر وزیر بهداشت به سوریه چه بود؟

تهران - ایرنا - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سفری پنج روزه عازم کشور سوریه شد؛ امضای سند دیپلماسی سلامت ایران و سوریه، معاینه چشم آسیب‌دیدگان حملات داعش و دیدار با نخست وزیر و وزیر بهداشت سوریه از جمله برنامه‌ها و اقدامات عین اللهی در این سفر بود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت ایرنا، در سفر بهرام عین اللهی به سوریه، دیدار با دانشجویان ایرانی در حال تحصیل در سوریه، بازدید از دانشگاه دمشق و دیدار با وزیر علوم سوریه نیز انجام شد.

اما از دیگر اقدامات مهمی که در این سفر به آن توجه شد، توسعه گردشگری سلامت و دیپلماسی دارویی ایران و سوریه، افزایش همکاری‌ها بین دو کشور، کنگره علوم پزشکی ایران و سوریه در بهمن ماه با حضور استادان دو کشور و ارتقای دیپلماسی سلامت ایران و سوریه بود.

امضای سند دیپلماسی سلامت ایران و سوریه
عین اللهی در مراسم امضای دو تفاهم‌نامه میان وزارت بهداشت ایران و سوریه در دمشق گفت: دو کشور سوریه و ایران بر گسترش تعاملات حوزه سلامت علاقه دارند و امضای تفاهم‌نامه مشترک، سرآغاز تحولات بزرگی در حوزه سلامت و پزشکی دو کشور خواهد بود.

وزیر بهداشت با بیان اینکه ارتباطات علمی و سیاسی در توسعه روابط ایران و سوریه بسیار نافع است، افزود: دیپلماسی سلامت در گسترش همکاری‌ها بسیار موثر است و دو کشور می‌توانند در حوزه سلامت، مکمل یکدیگر باشند.

الغباش وزیر بهداشت سوریه نیز در این دیدار ضمن تاکید بر  گسترش همکاری‌های مشترک ایران و سوریه گفت: مفاد این تفاهم‌نامه‌ها باید به سرعت اجرا شود.   

در این برنامه، دو یادداشت تفاهم توسط وزرای بهداشت دو کشور امضا شد که بر اساس آن، توسعه همکاری‌های مشترک در زمینه‌های ارتقای نظام سلامت، علمی، آموزشی، تحقیقات و فناوری، خدمات بهداشتی، خدمات درمانی و دارو و تجهیزات در دستور کار قرار می‌گیرد.   

دومین یادداشت تفاهم در زمینه توسعه همکاری‌ها در زمینه تأمین و تسهیل مبادله و صادرات دارو و تجهیزات پزشکی بود که توسط معاون دارویی وزارت بهداشت سوریه و دستیار ویژه وزیر و مدیرکل امور بین الملل وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران امضا شد. در این تفاهم‌نامه، تسهیل مسیر همکاری‌های دارویی و تجهیزات پزشکی مورد تاکید قرار گرفت.

بازدید وزیر بهداشت از کارخانه‌های داروسازی در سوریه
وزیر بهداشت در جریان سفر خود به سوریه از شرکت‌های داروسازی «مسعود فارما» و «میامید» بازدید کرد و وضعیت صنایع داروسازی ایران و تولید داخلی ۹۷ درصد از داروهای مورد نیاز در کشور را تشریح کرد.

عین اللهی با اشاره به قدرت و پویایی صنایع دارویی ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران برای کمک به صنایع دارویی سوریه، آمادگی کامل دارد و توافقاتی در این زمینه نیز با مقامات سوری داشته‌ایم.

رهاورد سفر وزیر بهداشت به سوریه چه بود؟

معاینه چشم آسیب‌دیدگان حملات داعش توسط وزیر
وزیر بهداشت همچنین در جریان سفر به سوریه با حضور در بیمارستان امام موسی صدر زینبیه دمشق و دیدار از بخش‌های مختلف آن، چشم تعدادی از آسیب‌دیدگان از حملات داعش و گروه‌های تکفیری در سوریه را معاینه کرد.  

دانشجویان پزشکی ایرانی مقیم در سوریه در دیدار  وزیر بهداشت کشورمان به ارائه نظرات و دغدغه‌های خود پرداختند.  

رهاورد سفر وزیر بهداشت به سوریه چه بود؟


دیدار با دانشجویان ایران در سوریه
وزیر بهداشتدر جریان این سفر با دانشجویان ایرانی در حال تحصیل در سوریه نیز دیدار کرد و گفت: به حضور جوانان برومند و پرتلاش ایرانی در اقصی نقاط دنیا افتخار می‌کنیم زیرا طلایه‌داران علمی کشور هستند.

عین‌اللهی با بیان اینکه در گام اول انقلاب جوانان زحمات بسیاری کشیدند و شهدای زیادی دادیم، افزود: این امر رسالت شما را در گام دوم انقلاب بیشتر کرده و باید راه صحیح را به دنیا نشان دهید.

برگزاری کنگره علوم پزشکی ایران و سوریه، بهمن ماه با حضور استادان دو کشور
در دیدار وزیر بهداشت با مسئولان دانشگاه دمشق نیز به برگزاری کنگره علوم پزشکی ایران و سوریه در بهمن سال جاری با حضور استادان دو کشور توافق شد. با امضای برنامه اجرایی بین ایران و سوریه، بسیاری از همکاری‌های مشترک در حوزه سلامت اجرا می‌شود و قرار است نخستین همایش علمی ایران و سوریه تا قبل از پایان سال در دمشق برگزار شود.

همچنین اعلام شد که تبادل استاد و دانشجو در گروه علوم پزشکی بین دو کشور تقویت شود و از حضور و مشارکت اساتید و دانشجویان ایرانی در سوریه، استقبال شود.

در این دیدار، اعلام شد که ابرقدرت‌ها از دانشگاه و قدرت علمی بیشتر از قدرت سخت‌افزاری می‌ترسند زیرا علم و دانش منحصر به هیچ کشوری نیست و چشم آیندگان به ماست.   

توسعه گردشگری سلامت و دیپلماسی دارویی ایران و سوریه
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دیدار با حسین عرنوس نخست وزیر سوریه ضمن تاکید بر تحکیم روابط دوستانه دو کشور ایران و سوریه از گسترش همکاری پزشکی بین ایران و سوریه استقبال کرد.

عین‌اللهی در دیدار با عرنوس بر همکاری‌های دوسویه در حوزه پزشکی و پژوهشی با اشاره به برگزاری نشست با وزرای بهداشت و علوم سوریه و امضای تفاهم‌نامه در زمینه‌های مختلف از تبادل خدمات درمانی و  پذیرش داروها و تجهیزات پزشکی دو کشور توسط یکدیگر استقبال کرد.     

وی با اشاره به فراهم آوردن زمینه تحصیل دانشجویان طرفین در کشورهای متقابل، حذف موانع بوروکراتیک برای فعالیت پزشکان و تبادل داروها را ضروری خواند.  

رهاورد سفر وزیر بهداشت به سوریه چه بود؟


افزایش تبادل استاد و دانشجو میان ایران و سوریه
عین‌اللهی در دیدار با وزیر علوم سوریه با تاکید بر ضرورت رفع محدودیت‌های علمی و دانشگاهی و اشاره به دوستی دو کشور، خواستار افزایش تبادل استاد و دانشجو بین ایران و سوریه شدند.

عین‌اللهی در دیدار بسام بشیر ابراهیم وزیر آموزش عالی و پژوهش‌های علمی سوریه در دمشق اظهارداشت: اطمینان دارم که در حوزه آموزش پزشکی، دستاوردهای خوبی در همکاری‌های مشترک علمی بین ایران و سوریه خواهیم داشت که لازم است کارگروهی برای اجرای همکاری‌های مورد توافق تشکیل شود.

در این دیدار تاکید شد که همایش‌های علمی مشترک بین ایران و سوریه می‌تواند در طول سال به میزبانی تهران و دمشق برگزار شود تا به حل مشکلات نظام سلامت دو کشور، منجر شود زیرا دو کشور دوست، می‌توانند به تقویت دانش پزشکی یکدیگر کمک کنند.

همچنین اعلام شد که مدارک تحصیلی ایران و سوریه می‌تواند مورد پذیرش دو کشور قرار گیرد و روابط علمی دو کشور باید تسهیل شده و توسعه یابد.  

در ایران ۶۵ دانشگاه علوم پزشکی، ۸۰۰ مرکز تحقیقاتی در حوزه سلامت وجود دارد و ۲۰ هزار عضو هیات علمی، ۲۷۰ هزار دانشجو و ۷ هزار دانشجوی خارجی در گروه علوم پزشکی فعالیت دارند و  ایران آماده پذیرش بیشتر دانشجویان سوری در ایران است.

ارتقای دیپلماسی سلامت ایران و سوریه
در دیدار عین اللهی و حسن الغباش وزیر بهداشت سوریه، بر تحکیم روابط دو کشور در حوزه سلامت تاکید شد. در این دیدار تاکید شد که بین مردم دو کشور ایران و سوریه ارتباط عمیقی وجود دارد.  

همچنین وزیر بهداشت ایران اعلام کرد که کاملا آماده روان سازی روابط و حذف موانع بوروکراتیک هستیم و انتظار داریم متقابلا این رویکرد در سوریه هم اتخاذ شود و درباره تبادل تجارب و همکاری در زمینه بیماری‌های بومی و منطقه‌ای مشترک میان دو کشور، تاکید کرد.  

سازمان غذا و دارو بررسی کاملی در زمینه تفاهمات دارویی انجام داده و اسناد قابل تبادل آماده شده است. در زمینه تجهیزات پزشکی هم ظرفیت‌های خوبی وجود دارد و امکان تبادل بالایی وجود دارد.

الغباش نیز در این نشست گفت: روابط دو کشور ایران و سوریه، تاریخی و دیرینه است و قطعا چنین پیشینه و پشتوانه‌ای در ادامه همکاری ها تاثیر مثبت خواهد داشت.

وی ضمن تایید سخنان بهرام عین اللهی در زمینه تقویت و تداوم همکاری های دو کشور دوست و برادر ایران و سوریه، در زمینه تحکیم روابط دو کشور در حوزه سلامت، ابراز تمایل کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha