دکتر «حسین بیگلری» روز یکشنبه به ایرنا افزود: گوشت خریداری شده باید حداقل ۲۴ ساعت در مرحله پیشسرد یخچال قرار گیرد چون تمام ویروسها و باکتریها در طی مرحله گلیکولیز از بین میرود.
وی اظهار داشت: ویروس عامل ایجاد کننده بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است، این بیماری در اثر رعایت نکردن نکات بهداشتی در حین تماس با دام آلوده یا لاشه دام و یا له کردن کنه هیالوما بر روی دام به انسان منتقل می شود.
رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: راههای اصلی انتقال بیماری تب کریمه کنگو ( CCHF) به جز گزش کنه شبیه بیماری تب مالت است گوشتی که مصرف می کنیم باید تازه باشد و حتما مرحله پیش سرد را طی کرده باشد.
وی اضافه کرد: این بیماری در فصل تابستان شایع است و علایمی مانند سردرد، کوفتگی بدن و درد عضلانی علایم شبیه آنفلوانزا در فصل گرما غیرمعمول است و به دنبال تماس غیر بهداشتی با دام می تواند علایم هشدار دهنده این بیماری باشد.
دکتر بیگلری، راههای اصلی انتقال بیماری تب کریمه را مصرف گوشت بین جادهای، مصرف گوشتی که خوب پخته نشده و مرحله پیش سرد را طی نکرده عنوان کرد.
وی افزود: بیماری تب کریمه این قابلیت را دارد که اگر در اثر بی مبالاتی و بی احتیاطی بیمار به دلیل کاهش پلاکت های خون در مرحله خونریزی به پزشک مراجعه کند شروع درمان دیر می شود و متاسفانه احتمال فوت وجود دارد در این موارد بعد از مرگ فرد احتمال انتقال بیماری از طریق خون آلوده به کادر درمان و پرستار نیز وجود دارد.
رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: خوشبختانه با تلاش های زیادی که اداره کل دامپزشکی و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در این خصوص انجام داده است این بیماری شیوع زیادی در استان ندارد.
وی اظهار داشت: چند کشور از جمله ترکیه و بلغارستان بر روی تهیه واکسن بیماری تب کریمه کنگو کار می کنند اما فعلاً واکسنی در این خصوص برای انسان هنوز تولید نشده است و همچنان اصل بر پیشگیری و افزایش آگاهی بخشی عمومی است.
بیگلری تصریح کرد: اگر فرد مبتلا به موقع به مراکز درمانی مراجعه کند و قبل از مرحله خونریزی توسط پزشک و با استفاده از دارو، درمان آغاز شود قابلیت درمان را دارد.
وی اظهار کرد: مرگ و میر زمانی است که فرد دیرهنگام به مراکز درمانی مراجعه کند دوره درمان این بیماری حدود ۱۰ روز است.
نظر شما