به گزارش ایرنا، طرح های میراث مانده از دولت های قبل خاطره خوشی را در ذهن مردم استان برجای نگذاشته است طوری که برخی از طرح ها، عمر بیش از ۱۵ تا ۲۰ سال دارند و این در شان مسئول استانی و کشوری نیست و نه فقط آثار خوبی بر ذهن افکار عمومی برجای نمی گذارد بلکه به شدت موجب اتلاف اعتبارات، زمان و نیروی انسانی نیز می شود.
افزایش طول عمر پروژه ها ضریب فرسایش و عمر مفید و حتی دست به دست شدن آنها توسط پیمانکاران و دولت ها احتمال کاهش کیفیت آنها را نیز افزایش می دهد طوری که در مجموع سرعت توسعه کاهش پیدا می کند بر این اساس ضرورت و توجیه طرح نیز دچار تغییر می شود.
آشکار است اجرای پروژه ها با اهداف و پیش بینی های بلند مدت و کوتاه مدتی برنامه ریزی شده است که با تغییرات و ضروریات روز دنیا و منطقه اهمیت و میزان بازدهی اقتصادی را دچار افت و تاخیر می کند و از طرفی فرصت را برای پیشی گرفتن رقبا فراهم می کند.
بر این اساس ضرورت سرعت اجرای طرح ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است طوری که آیت الله رییسی نیز در سخنان خود در دیدار با اقشار آذربایجان شرقی به این نکته کلیدی تاکید کردند و مسوولان نیز با پیروی از دستورات رییس جمهوری به این موضوع اذعان دارند.
مدیران اجرایی آذربایجان شرقی باید نگرانی از بابت پی گیری مصوبات رییس جمهوری به استان را از بین ببرند
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه مدیران اجرایی آذربایجان شرقی باید نگرانی از بابت پی گیری مصوبات رییس جمهوری به استان را از بین ببرند، ابراز امیدواری کرد که مدیران استانی در جذب اعتبارات تلاش کنند تا این اعتبارات که تا سه ماهه اول سال ۱۴۰۳ پیش بینی شده است، جذب شده و موجب تحول در آذربایجان شرقی شود.
عابدین خرّم با بیان اینکه اولویت استان، حمایت از بخش تولید است، از بانکهای استان خواست برای جذب بهموقع منابع و اعتبارات مصوب سفر استانی رئیس جمهور و همچنین تسهیل و تسریع در پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی اهتمام جدی داشته باشند.
وی با اشاره به تحولات اقتصادی کشور و ضرورت حمایت از بخش تولید، اظهار داشت: در حال حاضر واحدهای تولیدی نیاز شدیدی به سرمایه در گردش دارند و لازم است که بانکها با تأمین نیاز این واحدها، به ادامه فعالیت آنها کمک کنند.
وی با اشاره به اینکه صنایع غذایی و تولیدکنندگان محصولات کشاورزی، بیشترین تأثیر را از تحولات اقتصادی اخیر متحمل شدهاند، افزود: صنایع غذایی برای اینکه خود را با شرایط جدید تطبیق دهند به زمان نیاز دارند و تا آن زمان سیستم بانکی حتماً باید از این بخش حمایت کند.
خرّم با قدردانی از حرکت انقلابی و جهادی بانک کشاورزی در حمایت از واحدهای کوچک بخش کشاورزی در برابر تکانههای اقتصادی، گفت: همه بانکها باید برای حمایت از بخش تولید همپیمان باشند تا در سال جاری بتوانیم وضعیت استان را از نظر جذب و پرداخت تسهیلات بهبود ببخشیم.
وی با اشاره به ابلاغ دستورالعمل پایش و رصد عملکرد بانکها و بیمهها، گفت: عملکرد سیستم بانکی استان از این پس براساس این دستورالعمل و هر ۱۵ روز یک بار پایش خواهد شد و اگر بانکها اهتمام جدی برای جذب منابع داشته باشند شاهد اتفاقات خوبی در استان خواهیم بود.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین از بانکها خواست در پرداخت تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان که عمدتاً بنیه مالی ضعیفی دارند، سختگیری نکرده و از جوانانی که با ابتکار خود کارهای خوبی را در حوزه صنایع پیشرفته شروع کردهاند، حمایت کنند.
۴۱ هزار میلیارد تومان برای تکمیل دهها طرح توسعه ای و عمرانی، رهاورد سفر هیات دولت به آذربایجان شرقی
استاندار آذربایجان شرقی گفت: دهها طرح توسعهای و عمرانی با تخصیص ۴۱ هزار میلیارد تومان اعتبار در سفر استانی رییس جمهور به استان تکمیل میشود.
عابدین خرم اظهار کرد: ۲۳ هزار میلیارد تومان از اعتبار یاد شده به صورت نقدی و از اعتبارهای سازمان برنامه و بودجه بوده ۱۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی و ۶ هزار میلیارد تومان قرض الحسنه در حوزه جمعیت و مسایل اجتماعی در نظر گرفته شده است.
وی گفت: دستور استقلال مس آذربایجان، تامین زمین برای ۴۰ هزار واحد مسکونی در هر سال، ۶ خطه کردن آزاد راه شهید کسایی تبریز، تکمیل آزاد راه زنجان- تبریز و روکشی که این آزادراه نیاز دارد، تفویض اختیار برای تعیین تکلیف منطقه کجاباد تبریز که کالاهای قابل صادرات تولید می کند از جمله دستاوردهای های بیست و سومین سفر استانی رییس جمهور است.
استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: اختصاص اعتبار برای همکاری شانگهای چین و تبریز به عنوان شهرک دانش بنیان استان به عنوان نماینده ایران در قالب برنامه ۲۵ ساله، فروش اراضی علوم پزشکی که مجوز فروش تا سه هزار میلیارد ریال آن داده شده، تامین بسته های سرمایشی برای سه هزار خانوار مددجو، تامین بسته های گرمایشی برای هشت هزار خانوار، ۶ هزار سری جهیزیه برای مددجویان و سرپرستان خانوار، خوابگاه متاهلین علوم پزشکی، اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان برای تهیه نردبان بلند مرتبه در تبریز از جمله دیگر مصوبات سفر آیت الله رئیسی به آذربایجان شرقی است.
وی با اشاره به اینکه در این سفر برای طرح های فاضلاب سهند، ورزقان، بناب،کلیبر و هادی شهر و آبرسانی به کلیبر، بستان اباد، سد ایثار اهر تبصره ۲۳ اخذ شد، پوشش اینترنتی ۳۰۰ روستا، توسعه بی تی اس های مرزی، تبدیل مدارس سنگی و کانکسی در استان که ۴۰۰ واحد داشتیم، تامین ۱۵۰۰ دستگاه ویلچر و حمایت از مبتلایان صعب العلاج، کمک به ساخت ۲۵۰۰ واحد مددجوی بنیاد مسکن را از دیگر مصوبات هیات دولت در آذربایجان شرقی برشمرد.
وی خاطرنشان کرد: تکمیل مجموعه مقبره الشعرا، تالار تبریز، تملک خانه باقرخان و تکمیل ورزشگاه یادگار امام تبریز طرح هایی بوده که مورد تصویب قرار گرفت.
خرم یادآور شد: برای تکمیل طرح توسعه مقبره الشعرای تبریز با ۱۲۰ میلیارد تومان و تملک خانه باقرخان با ۳۰ میلیارد تومان اعتباراتی است که اختصاص پیدا کرد.
وی با اشاره به اینکه در حوزه معدن رئیس جمهور شخصاً از معادن مس و طلا ورزقان بازدید کرد و دستورات لازم را نیز در خصوص این معادن صادر کرد، گفت: موضوع استقلال مس آذربایجان و مس سونگون که از مطالبات عمومی بود از دستاوردهای این بازدید و سفر به آذربایجان شرقی است.
سفر آیت الله رئیسی به آذربایجان شرقی کوتاه ولی کاربردی و راهبردی بود
استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه سفر رئیس جمهوری به آذربایجان شرقی کوتاه ولی کاربردی و دارای تصمیم های راهبردی بوده است، گفت: توسعه مس سونگون و افزایش ظرفیت مس کاتد از ۲۰۰ هزار تومان به ۴۰۰ هزار تن، ایجاد فاز چهار تغلیظ و افزایش ۲۰۰ هزار تن در سال به یک میلیون تن کنسانتره مس برای کارخانه ذوب مس و تکمیل زنجیره مس از برکات سفر دولت سیزدهم به استان است.
وی یادآور شد: هدف ما از تکمیل زنجیره مس ایجاد شهرک مس بوده چون در اهر، ورزقان و مرند معادن مس داریم و امکان افزایش ارزش افزوده وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: سفر رئیسی به آذربایجان شرقی یکی از مهمترین سفرهای هیات دولت حتی نسبت به دولت های قبل به استان بوده و در کشور نیز جزو سفرهایی بوده است که بالاترین مصوبات و اعتبارات را داشته است.
پی گیری های ضعیف دورههای قبل موجب عقب ماندگی استان شده است
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه پی گیری های ضعیف دورههای قبل موجب عقب ماندگی استان شده است، اظهار کرد: انتظار ما این است که پیگیری مدیران و سازمان مدیریت برای تحقق اعتبارات و مصوبات به موقع و به سرعت انجام شود که اگر این اتفاق بیفتد جهش اقتصادی و توسعه ای را در آذربایجان شرقی شاهد خواهیم بود و با همدلی که در استان سراغ دارم امیدوارم این اتفاق را شاهد باشیم.
وی با اشاره به انتقال آب ارس به تبریز یادآور شد: این طرح قبل از سفر هیات دولت به آذربایجان شرقی به آن پرداخت شده بود و جزو اولویت طرح های هیات دولت به شمار می آمد اما اعتبارات آن خارج از اعتبارات سفر به آذربایجان شرقی بوده و اکنون نیز با ترک تشریفات، قرارگاه خاتم الانبیا اجرای آن را آغاز کرده است.
خرم همچنین از قطعی شدن فاینانس این طرح با کشور چین خبر داد و افزود: کارگاه این طرح تجهیز شده و در حال انجام است.
وی ادامه داد: خط ۲مترو تبریز جزو ۸ پروژه ملی کشور به حساب می آید که فاینانس خارجی داشته و توسط بانک مرکزی تضمین شده است و اعتبارات لازم را نیز در این سفر گرفت.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین با تجلیل و تقدیر از رسانه های آذربایجان شرقی گفت: رسانه ها در سفر و قبل از سفر هیات دولت به استان درخشان عمل کرده و مطالبات مردمی و مسئولان را کارشناسی شده ارائه کردند بر این اساس بعد از این نیز پی گیر تحقق مصوبات سفر رئیس جمهوری از مسئولان استان باشند.
خرم همچنین تاکید کرد: دولت سیزدهم به طور قطعی و حتمی در کنار مردم بوده و یکی از مهمترین اهداف آن همین است، بزرگترین شعار دولت صادق بودن در وعده ها با مردم بوده و به این موضوع وفادار است.
انتظار ما این است که پیگیری مدیران و سازمان مدیریت برای تحقق اعتبارات و مصوبات به موقع و به سرعت انجام شود که اگر این اتفاق بیفتد جهش اقتصادی و توسعه ای را در آذربایجان شرقی شاهد خواهیم بود و با همدلی که در استان سراغ دارم امیدوارم این اتفاق را شاهد باشیم.
بانکها باید فرایند پرداخت تسهیلات را تسریع کنند تا بتوانیم از مصوبات سفر استفاده کنیم
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به تصویب پرداخت ۱۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات در سفر استانی رئیس جمهور، گفت: این
تسهیلات به واحدهای تولیدی و خدماتی در چهار بخش گردشگری، صنعت، کشاورزی و پارک علم و فناوری پرداخت خواهد شد.
محمد کلامی افزود: بانکها باید فرایند پرداخت تسهیلات را تسریع کنند تا بتوانیم از مصوبات سفر استفاده کرده و با توجه به نیاز شدید واحدها به سرمایه در گردش، از تداوم فعالیت آنها حمایت کنیم.
پیگیری جذب اعتبارت مصوب مهم تر از تصویب اعتبارات است
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی از تلاش این سازمان به بالا بردن میزان تخصیص اعتبارات سفر ریاست جمهوری به حدود ۱.۸ همت خبر داد و گفت: پیگیری جذب اعتبارات مصوب مهم تر از تصویب اعتبارات است.
محمد فرشکاران اظهار کرد: پیشنهاد تخصیص ۱.۳ همتی اعتبارات سفر ریاست جمهوری به استان از طرف سازمان برنامه و بودجه ارائه شده اما با رایزنی های صورت گرفته تلاش داریم، این میزان تخصیص را به ۱.۸ همت افزایش دهیم.
وی افزود: فصل کاری در استان سردسیر آذربایجان شرقی ۷ تا ۸ ماه است؛ یعنی در ۲۴ ماه فقط۱۲ ماه فرصت کاری داریم و در واقع در سال ۱۴۰۱ فقط ۴ تا ۵ ماه از توان کاری استان باقی مانده است.
فرشکاران اظهار کرد: بعد از تخصیص ۱.۳ همتی اعتبارات سفر در مرحله اول، نوع برخورد دستگاه های اجرایی مرکز و تامین اعتبار از محل اعتبارات مازاد، بسیار مهم خواهد بود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی پیشنهاد کرد: کمیته پیگیری مصوبات سفر متشکل از استانداری، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، دستگاه های اجرایی و دیوان محاسبات تشکیل یابد تا از بتوانیم از مجموع اعتبارات در پروژه ها استفاده کنیم. کمیته پیگیری مصوبات سفر متشکل از استانداری، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، دستگاه های اجرایی و دیوان محاسبات تشکیل یابد تا از بتوانیم از مجموع اعتبارات در پروژه ها استفاده کنیم.
فرشکاران متذکر شد: اگر اعتبار تخصیصی در مدت خاصی که سازمان برنامه و بودجه اعلام می کند از طریق دستگاه مربوطه جذب نشود و رسوب کند، از حساب دستگاه مربوطه خارج و به پروژه های دیگر تزریق خواهد شد.
وی با بیان اینکه دستگاه های اجرایی سهم اعتباری وزارتخانه های مربوطه را به جد پیگیری و دریافت کنند، تصریح کرد: اگر تخصیص ۱.۳ همتی به موقع جذب نشود و بازخورد مناسبی در استان نداشته باشد سایر مراحل تخصیص اعتبارات را هم تحت الشعاع قرار می دهد.
وزارتخانه ها به تعهدات اعتباری خود در سفر ریاست جمهوری عمل کنند
معاون هماهنگی امور بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی گفت: پیگیری لازم از سوی دستگاه های اجرایی صورت بگیرد تا وزارتخانه های مربوطه نسبت به تعهدات اعتباری خود در سفر ریاست جمهوری عمل کنند.
بهارک نصر اظهار کرد: در سفر اخیر ریاست جمهوری به استان تعداد ۱۴۴ پروژه با اعتباری بالغ بر ۱۹ هزار و ۴۶۰ میلیارد تومان به تصویب رسید که تامین اعتبار مذکور از منابع مختلف پیش بینی شده است.
وی به منابع اعتباری چون منابع عمومی، شامل اعتبارات در اختیار سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، به مبلغ ۱۰میلیارد تومان تسهیلات به مبلغ ۲ هزار و ۱۳۰ میلیارد تومان، سایر منابع در اختیار وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی، صندوق کارآفرینی، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام و سایر ردیف ها اشاره کرد.
نصر توضیح داد: پروژه های مصوب سفر ریاست جمهوری را در قالب ۲۳ فصل تفکیک کردیم که با توجه به اهمیت فصول حمل و نقل، منابع آب کشاورزی و فصول حمایتی میزان اعتبار در این حوزه ها بیشتر است؛ به طوری که در فصل حمل نقل ۴ هزار میلیارد تومان اعتبار در قالب پروژه های مصوب پیش بینی کردیم.
معاون هماهنگی امور بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی میزان اعتبار منابع آب را سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان و کشاورزی را سه هزار میلیارد تومان اعلام و اضافه کرد: در حوزه آب و فاضلاب ۶ پروژه داریم و جمع اعتبارات مصوب آن ۷۸۲ میلیارد تومان است.
وی یادآور شد: تخصیصی که سازمان برنامه و بودجه کشور در مرحله اول برای اعتبارات مصوب سفر ریاست جمهوری به استان اعلام کرده، یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است که با همکاری استانداری بین دستگاه ها توزیع اولیه شده و بعد از بررسی های لازم نهایی خواهد شد.
نصر ادامه داد: تخصیص مراحل بعدی اعتبارات منوط بر تزریق اعتبار ابلاغی وزارتخانه ها خواهد بود و لازم است دستگاه های اجرایی تلاش کنند، وزارتخانه های مربوطه نسبت به تعهدات اعتباری خود در سفر ریاست جمهوری عمل کنند.
از فردای سفر رییس جمهوری پی گیری های مصوبات سفر را آغاز کردیم
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانشرقی با اشاره به اینکه از فردای سفر رییس جمهوری پی گیری های مصوبات سفر را آغاز کردیم، اعلام کرد: در سفر هیئت دولت به استان نتایج خوبی حاصل شد و یک هزار و ۲۹۰ میلیارد تومان برای تکمیل زیرساختهای صنعتی این استان تخصیص یافت که رقم بی سابقه ای است.
صابر پرنیان در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تامین و ایجاد زیرساخت های شهرک های صنعتی آذربایجان شرقی موجب ایجاد بستر مناسبی جهت جذب سرمایه گذاری و تولیدات است و در این خصوص نیز اقدامات مناسبی انجام می شود.
وی با اشاره به مطالبه عمومی برای تشکیل شرکت مس آذربایجان گفت: رئیس جمهور در این سفر بر این حق مردم آذربایجان تاکید کرد و برای اینکه تشکیل شرکت مس آذربایجان محقق شود به صورت جدی پیگیری خواهیم شد تا مراحل اجرایی آن انجام شود.
وی همچنین گفت: بیش از ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای طرح های نیمه تمام و واحدهایی که می خواهند توسعه پیدا کنند در قالب سرمایه در گردش پرداخت می شود که در طول تاریخ صنعت آذربایجان شرقی بینظیر است.
وی افزود: چون آذربایجان شرقی قطب صنایع غذایی کشور است و در این بخش نیاز به سرمایه در گردش داشتیم با این اعتبار مشکلات واحدهای تولیدی این بخش برطرف و کیفیت و کمیت آن ها حفظ می شود.
پرنیان همچنین با اشاره به جلسه ۳.۵ ساعته وزیر صنعت، معدن و تجارت با فعالان تمام رشته های صنعتی و معدنی استان، گفت: در این جلسه توافق شد تا صنعت خودروسازی در استان گسترش یابد و خط بدنه و رنگ ایران خودرو تبریز آغاز به کار کند.
زنجیره تولید خودروی سواری در آذربایجان شرقی تکمیل می شود
وی اعلام کرد: بر این اساس زنجیره تولید خودروی سواری در آذربایجان شرقی تکمیل می شود و در ادامه موجب افزایش تولید و اشتغال رونق صنعت قطعهسازی آذربایجان شرقی می شود.
پرنیان ادامه داد: در بخش خودروهای تجاری نیز تقویت شرکتهای چرخشگر و ماشین سازی تبریز مورد تاکید بود.
وی یادآور شد: ماشین سازی تبریز به علت اینکه در فهرست واگذاری قرار گرفته است نمی تواند توسعه یابد بر این اساس تلاش می کنیم این خسارت برطرف شود.
پرنیان همچنین خاطرنشان کرد: از فردای سفر، مطالبات و پیگیری های خود را در خصوص مصوبات آغاز کردیم تا خواسته های به حق صنعتگران و مردم محقق و بیمهریهای سالهای گذشته در حق استان در این سفر رئیس جمهوری جبران شود.از فردای سفر، مطالبات و پیگیری های خود را در خصوص مصوبات آغاز کردیم تا خواسته های به حق صنعتگران و مردم محقق و بیمهریهای سالهای گذشته در حق استان در این سفر رئیس جمهوری جبران شود.
وی اضافه کرد: ما هم بستر را فراهم می کنیم تا کسب و کار در استان به سهولت ایجاد و فعالیت آن نیز تسهیل شود بر این اساس مانعی برای ایجاد کسب و کار و توسعه آن در استان نباشد.
وی تاکید کرد: توسعه در آذربایجانشرقی متناسب با سهم و ظرفیت استان انجام شود و در این راستا باید تلاش بسیار کنیم.
۶ هزار میلیارد تومان در سفر رئیس جمهور به بخش آب و برق آذربایجان شرقی تخصیص یافت
نماینده وزیر نیرو و رئیس شورای هماهنگی مدیران وزارت نیرو در آذربایجان شرقی اعلام کرد: در سفر رئیس جمهور به استان در حدود ۶ هزار میلیارد تومان به طرح های آب، برق و فاضلاب استان تخصیص یافت که در نوع خود یک اعتبار استثنایی است.
یوسف غفارزاده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این طرحها شامل آب و کشاورزی، تامین آب کشاورزی، آبرسانی و تامین آب در شهرها و روستاهای استان، تامین آب صنایع، تامین برق روستایی، ترمیم برق شبکه های روستایی و ایجاد پست های برق در آذربایجان شرقی است.
وی افزود: از این میزان اعتبار نزدیک پنج هزار میلیارد تومان به بخش آب و فاضلاب آذربایجان شرقی تخصیص یافت.
غفارزاده همچنین یادآور شد: در سفر رئیس جمهور به آذربایجان شرقی طرح هایی که بالای ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته جزو برنامه و طرح های اولویت دار سفر قرار گرفت و زمان بندی پروژه ها برای اجرا مشخص شد.
وی با اشاره به طرح های اولویت دار مصوب در این سفر گفت: در بخش آب، برای سد خداآفرین، سد قیز قلعه سی، شبکه پایاب سد شهریار و آبگیری آن، سد گرمی چای برای تامین آب میانه، شبکه سد پیغام چای جهت تامین آب کلیبر، آبرسانی به مرند و جلفا، موضوع شبکه سهند و سد ایدوغموش میانه مصوبه داشتیم.
وی با بیان اینکه طرح انتقال آب ارس به تبریز طرح ویژه و بسیار مهمی می باشدو با تامین آب شرب و آب صنایع برای ۲۵ سال آینده به عنوان ابرپروژه به حساب می آید، گفت: در این سفر برای اجرای آن دستور تسریع صادر شد تا انشاءالله در زمان بندی مربوطه به نتیجه برسد.
وی افزود: اعتبارات این طرح از محل اعتبارات فاینانس است که اقدامات آن در حال انجام است البته از بابت تامین اراضی و مسیرگشایی اعتبار لازم است که در این خصوص مصوبه در این سفر وجود داشت.
تصویب ۶ پروژه آب و فاضلاب برای گذر از پیک مصرف آب تبریز در تابستان امسال
رییس شورای هماهنگی مدیران وزارت نیرو در آذربایجان شرقی گفت: ۶ پروژه مهم در مورد آب و فاضلاب استان در سفر رئیس جمهور تصویب شد تا مشکلات موجود در زمان اوج مصرف آب تبریز در تابستان رفع شود.
غفارزاده اظهار کرد: تکمیل طرح آبرسانی مدول دوم تصفیه خانه تبریز، آبرسانی اضطراری به کلانشهر تبریز برای گذر از پیک امسال در قالب حفر چاه جدید، انتقال آب نهند و جداسازی آب شرب و صنعت در این سفر مصوب و اعتبار آن تخصیص یافت.
وی ادامه داد: افزایش مخازن آب شرب تبریز و سایر نقاط استان، آبرسانی به روستاها شامل آبرسانی به ۶۴ روستای شهرستان ورزقان، ۷۲ روستای شهرستان کلیبر و خداآفرین در قالب طرح آزادگان۲ انجام می شود.
غفارزاده با اشاره به اینکه طرح آبرسانی به ۱۰ هزار روستا در قالب محرومیت زدایی روستاها برنامه ریزی شده است، گفت: سهم آذربایجان شرقی از این تعداد از ۱۲۱ روستا به ۵۰۰ روستا افزایش یافت که تحت عنوان قرارگاه امام حسن(ع) اجرایی می شود.
وی افزود: البته برخی از این طرح ها آغاز شده و تا ۲۵ درصد پیشرفت فیزیکی نیز دارند.
غفارزاده مجموع اعتبارات آب و فاضلاب مصوب سفر رئیس جمهوری به آذربایجان شرقی را ۸۵۰ میلیارد تومان عنوان کرد.
وی یادآور شد: اجرای برخی از پروژههای مصوب یک ساله بوده و باید امسال به پایان برسند و برخی دیگر ۲ ساله هستند و اعتبارات هم بر همین اساس مشخص شده است.
وی اضافه کرد: یکهزار هکتار از شبکه سهند باید امسال به پایان برسد و ۱۲۰۰ هکتار از شبکه آی دوغموش نیز از برنامههای امسال به حساب می آید.
رئیس شورای هماهنگی مدیران وزارت نیرو در آذربایجان شرقی ادامه داد: آبرسانی به میانه و سد گرمی چای باید امسال به پایان برسد.
غفارزاده خاطرنشان کرد: برخی طرحها مقطعی پیشرفت خواهند داشت مثل شبکه سهند، قلعه چای و سد آیدوغموش که در ۲ سال آینده به پایان می رسند.
تخصیص اعتبار ۲۰ هزار میلیارد ریالی طرحهای حوزه راهداری آذربایجان شرقی در سفر رییس جمهور
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجانشرقی گفت: بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال در سفر اخیر رییس جمهور و هیات دولت به طرحهای حوزه راهداری و حمل و نقل جاده ای استان اختصاص یافت.
اورجعلی علیزاده، در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا افزود: این میزان اعتبار از جمله برای اجرای پروژه های آسفالت راه ها، حذف ۷۵ نقطه پرتصادف راه های استان و خط کشی و ارتقای ایمنی جاده ها اختصاص یافته است.
وی اظهار داشت: با اختصاص این میزان اعتبار پل های در دست احداث شهرستان های اهر، مراغه، آذرشهر، مرند، میانه، گردنه المجی کلیبر و ورودی کلیبر، تعمیرات پل های بزرگ سطح استان، پل شهرک سرمایه گذاری خارجی و پل خروجی سردرود تکمیل می شود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجانشرقی گفت: در این سفر اعتبار لازم برای تکمیل نواقص آزادراه تبریز- زنجان، ۶ خطه کردن آزادراه شهیدکسایی تبریز، راه اصلی مرزی جلفا- خداآفرین، مرند- جلفا، مرند- ایواوغلی، میانه- ترک و بهسازی راههای روستایی اختصاص یافته است.
علیزاده، ادامه داد: کل اعتبار اختصاص یافته به طرح های حوزه زیرساخت وزارت راه و شهرسازی در این استان ۵۰ هزار میلیارد ریال است که در صورت تامین این میزان اعتبار بسیاری از طرح های نیمه تمام استان در این حوزه تکمیل و به بهره برداری می رسد.
سفر رییس جمهوری به آذربایجان شرقی در کنار تخصیص ۴۱هزار میلیارد تومان اعتبار با مصوباتی همراه بود که تحقق این مصوبات با تکیه بر ظرفیت های پرشمار و غنی آذربایجان شرقی خاطره خوشایندی از دولت سیزدهم برای مردم این خطه به جا خواهد گذاشت.
گزارش: پیمان پاکزاد
نظر شما