بهگزارش روز دوشنبه، روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی،«مصطفی مرزبان» افزود: ۲۱ خرداد زادروز امیرکبیر به نام روز"هزاوه" نامگذاری شده و به همین مناسبت آئینی از ۲۱ تا ۲۳ خردادماه به مدت سه روز در خانه تاریخی امیرکبیر با اجرای برنامههای متنوع فرهنگی برگزار شد.
وی، با اشاره به اینکه امسال برای نخستین بار همزمان با سالروز تولد امیرکبیر جشنوارهای با عنوان روز هزاوه در خانه پدری، وی برگزار شد، اظهار داشت: روستای تاریخی هزاوه با ۳۰ هکتار وسعت در ۲۰ کیلومتری شمال غربی اراک واقع شده و علاوه بر جاذبههای طبیعی و مذهبی، میزبان منزل تاریخی امیرکبیر صدراعظم قاجار و از مفاخر بزرگ ایران است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی گفت: در این مراسم برنامههای متنوعی از جمله هزاوه شناسی، شخصیت شناسی مفاخر هزاوه، آشنایی با مبانی گردشگری، پاکسازی روستا، موسیقی، نقالی، آشنایی با باغداری و نحوه تهیه فرآوردههای انگور برگزار شد.
مرزبان افزود: زادگاه و منزل تاریخی میرزاتقی خان امیرکبیر، شخصیت بزرگ و نامآور تاریخ سرزمین ایران، در روستای هزاوه از توابع شهرستان اراک واقع شده و این بنای تاریخی با وسعت ۸۱۵ مترمربع و زیربنای ۶۲۵ مترمربع در ۲ طبقه ساخته شده و قدمت آن به دوره قاجار میرسد و این بنای تاریخی در سال ۱۳۸۹ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
وی اظهار داشت: روستای هزاوه علاوه بر ویژگیهای تاریخی دارای ذخایر آب فراوان، آب و هوای کوهستانی و چشماندازهای طبیعی و معماری است، علاوه بر معماری زیبای روستای هزاوه آثار دیگری در این روستا یافت میشود که ارزش تاریخی و فرهنگی دارد.
فرماندار اراک در این آیین گفت: استان مرکزی مهد مفاخر و مشاهیر کشور است به طوری که یک چهارم مفاخر و مشاهیر کشور مربوط به استان مرکزی است.
«امیر هادی» افزود: یکی از اولویتهای مهم در استان مرکزی به ویژه شهر اراک، توجه به مفاخر و مشاهیر مهمترین اولویت فرهنگی و اجرایی است و باید تلاش کرد با استفاده از ظرفیتهای موجود از جمله سمنها، مجموعه های دولتی برای معرفی تاریخ و مفاخر منطقه بهره گرفت.
وی اظهار داشت: امیرکبیر از مفاخر استان مرکزی و حتی از مشاهیر شناخته شده در سطح دنیا است که تلاش میشود تا به منظور معرفی درست وی و خدمات ارزشمندش در استان اقدامات و برنامههای خوبی فراهم شود، هرچند روز هزاوه فرصت خوبی برای تحقق این مهم فراهم میسازد.
نظر شما