سرمایه‌گذاری و مشارکت در توسعه فناوری فرصتی مغتنم برای بانک‌ها است

تهران- ایرنا- رییس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: با تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان، فرصتی بسیار مغتنم برای سرمایه‌گذاری شبکه بانکی و مشارکت در توسعه فناوری کشور فراهم شده است.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، در نشست برنامه اجرایی صندوق نوآوری و شکوفایی با بانک ملت که صبح روز دوشنبه به منظور اجرای ماده ۱۸ قانون جهش تولید دانش‌بنیان برگزار شد، طرفین بر توسعه همکاری‌ها برای تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان تاکید کردند.

علی وحدت با قدردانی از توجه مدیرعامل بانک ملت به حوزه نوآوری و شرکت‌های دانش‌بنیان اظهار داشت: امید است از امروز تحول ویژه‌ای را در تعامل بانک ملت با زیست‌بوم نوآوری کشور و شرکت‌های دانش‌بنیان شاهد باشیم.

وی در ادامه با طرح انتقاداتی از عملکرد گذشته بانک ملت در حوزه تعامل با زیست‌بوم نوآوری کشور گفت: نباید اجازه دهیم وقت هدر رود. امروز صندوق نوآوری با هشت بانک از شبکه بانکی کشور وارد گفت‌وگو و مذاکره شده و با همراهی آنها مشغول فعالیت جدی در شکل‌دهی توسعه‌یافته‌تر و به روزتر نظام تامین مالی نوآوری است.

وحدت افزود: سازوکارهای بسیاری برای تعامل بانک‌ها با شرکت‌های دانش‌بنیان تعریف کردیم و پس از تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان نیز با برخی بانک‌ها صحبت کرده و سرمایه‌گذاری‌های مشترک با بانک‌ها برای حمایت بیشتر از شرکت‌های دانش‌بنیان را در دستور کار قرار داده‌ایم.

 رییس صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: با تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان، فرصت بسیار مغتنمی برای شبکه بانکی به منظور سرمایه‌گذاری و مشارکت در توسعه فناوری فراهم شده است. امیدواریم با مدیریت بانک ملت و همچنین توجه ویژه‌ به حوزه نوآوری، شاهد اتفاقات پرتحولی در تعامل این بانک با زیست‌بوم نوآوری کشور باشیم.

فعالیت‌های بانک ملت در راستای تعامل با زیست‌ نوآوری توسعه می‌یابد

رضا دولت‌آبادی مدیرعامل بانک ملت نیز با قدردانی از فعالیت‌های صندوق نوآوری در حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان اظهار داشت: فعالیت های اثربخشی در این حوزه انجام شده است، شرکت‌های دانش‌بنیان نقش بی‌بدیلی در رشد اقتصادی کشور دارند و امسال هم با توجه به اجازه‌ قانونی که به سرمایه‌گذاری نظام بانکی در طرح‌های شرکت‌های دانش‌بنیان داده شده، بر خود لازم می‌دانیم توسعه فعالیت‌ها در راستای تعامل با زیست‌ نوآوری را بیش از پیش پررنگ کنیم.

وی بیان کرد: بانک ملت بالاترین ترازنامه بانکی کشور را دارد و غافل شدن آن از حوزه دانش‌بنیان متناسب با جایگاه این بانک در کشور نیست.    

دولت‌آبادی اظهار داشت: امید است بیش از گذشته در حوزه‌های قدیمی و جدید تعامل با زیست‌بوم نوآوری کشور، چه در اعطای تسهیلات و چه در حوزه سرمایه‌گذاری فعالیت کنیم.

طراحی نظام تامین مالی اختصاصی در صندوق نوآوری 

روح‌الله ذوالفقاری معاون تسهیلات و تجاری‌سازی‌ صندوق نوآوری نیز با بیان اینکه امروز فصل نویی را در تعامل صندوق نوآوری  و بانک ملت آغاز می‌کنیم، گفت: مجموعه همکاری‌های صندوق نوآوری و بانک ملت از سال ۹۸ درباره حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، به شکل اعطای تسهیلات و صدور ضمانت‌نامه بوده است که شامل ۳۰۰ میلیارد تومان اعطای تسهیلات و ۲۳۰ میلیارد تومان صدور ضمانت‌نامه می‌شود. ‌

ذوالفقاری ادامه داد: بانک ملت بانکی خوشنام در نظام بانکی کشور است که مورد توجه صندوق نوآوری نیز بوده است. فراز و فرودهای مختلفی را در گذشته در چارچوب همکاری‌ها را تجربه کرده‌ایم و امیدواریم با دولت‌آبادی در بانک ملت، هدف‌گذاری جدیدی در این بانک برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان اتفاق بیفتد.

به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق تاکید کرد: با حمایت‌هایی که در دو سه سال اخیر از شرکت‌های دانش‌بنیان شده است، این شرکت‌ها به بازیگران جدی در اقتصاد کشور تبدیل شده‌اند و به همین سبب نقش تامین مالی در نظام نوآوری کشور برجسته شده است.

وی افزود: در صندوق نوآوری سعی کردیم نظام تامین مالی اختصاصی را طراحی کنیم و جاهایی که نیاز به شکل‌دهی نظام تامین مالی یا پشتیبانی از شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد، وارد شویم و نقش خود را ایفا کنیم.

ذوالفقاری گفت: اخیرا با تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان ظرفیت قابل ملاحظه‌ای برای بانک‌ها برای سرمایه‌گذاری در طرح‌های دانش بنیان فراهم شده است.

تشکیل صندوق‌های سرمایه گذاری خصوصی PE ظرفیت بسیار خوبی برای بانک‌ها ایجاد می‌کند

علی ناظمی معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی از جلسات متعدد با مدیران بانک ملت خبر داد و گفت: همکاری‌ها در محورهای مختلف می‌تواند اتفاق بیفتد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها تشکیل نهادهای سرمایه‌گذاری به صورت مشترک میان صندوق نوآوری و بانک ملت است.

وی با بیان اینکه ماده ۱۸ قانون جهش تولید دانش بنیان به شبکه بانکی کشور این امکان را می‌دهد که با صندوق نوآوری، یک نهاد مشترک سرمایه‌گذاری تعریف کنند، افزود: صندوق سرمایه‌گذاری خصوصی (PE) که ظرفیت بسیار خوبی برای بانک‌ها به حساب می‌آید، برای صندوق نوآوری حائز اهمیت است.

در پایان این نشست که دومین گام اجرایی صندوق نوآوری در همکاری با شبکه بانکی کشور پس از تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان است، تفاهم‌نامه‌ای در راستای رشد و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و حمایت هرچه بیشتر از شرکت‌های دانش‌بنیان به امضای رییس صندوق نوآوری و شکوفایی و مدیرعامل بانک ملت رسید.

موضوع این تفاهم‌نامه، حمایت از فعالیت‌های فناورانه و نوآورانه شرکت‌های دانش‌بنیان و تحرک اقتصادی در حوزه‌های مختلف فناوری و نوآوری در راستای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و برقراری توسعه تعاملات فی‌مابین در زمینه پرداخت تسهیلات و ارائه سایر خدمات مالی به شرکت‌های دانش‌بنیان است.

بر اساس مفاد این تفاهم‌نامه، بانک ملت مطابق با شرایطی که متعاقبا بین صندوق نوآوری و این بانک مورد توافق قرار خواهد گرفت و به تفاهم‌نامه حاضر پیوست می‌شود، نسبت به صدور و تسهیل در گشایش و تنزیل اعتبار اسنادی داخلی و ضمانت‌های ارزی و گمرکی برای شرکت‌های دانش بنیان اقدام می‌کند.

همچنین بر اساس این تفاهم‌نامه، بانک ملت با رعایت قوانین و مقررات مربوطه، خدمات مورد نیاز صندوق نوآوری و شرکت‌های دانش بنیان را در حداقل زمان ممکن ارایه خواهد کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha