معاون دانشگاه آزاد: دانشگاه‌ها به سمت پرورش نیروهای ماهر حرکت کنند

سمنان- ایرنا- معاون آموزش‌های فنی و حرفه ای، مهارتی و کار بنیان دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به لزوم حرکت دانشگاه‌ها به سمت پرورش نیروهای ماهر و توانمند، گفت: در میان دانش‌آموختگان سیلی از نیروهای بیکار وجود دارند که مهارت کافی ندارند و با وجود نیازمندی‌های مختلف صنایع، جایی برای آنها نیست.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا لادن‌مقدم، شامگاه دوشنبه در دیدار با رؤسا، معاونین و مدیران واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان با اشاره به اینکه تا سال ۹۶ آموزش‌های بلند مدت و رسمی در دانشگاه‌های جامع علمی کاربردی و فنی حرفه‌ای انجام می‌شد بیان کرد: بعد از سال ۹۶ و با تصویب مجلس شورای اسلامی، دانشگاه آزاد وارد این مقوله شد.

 وی افزود: معاونت‌های آموزشی و مهارتی از دو قسمت مدارس و دانشکده‌های مهارت و کار آفرینی تشکیل شده است که در دانشکده‌های مهارت یک آموزشگاه بلند مدت و رسمی وجود دارد که در آن مدارک فوق دیپلم، کارشناسی ناپیوسته، کارشناسی پیوسته ارشد و دکترای حرفه ای صادر می شود.

معاون آموزش‌های فنی و حرفه ای، مهارتی و کار بنیان دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به لزوم انتقال رشته‌های کاردانی به دانشکده‌‎های مهارت، گفت: رشته‌های کارشناسی نا پیوسته رشته‌هایی هستند که سرفصل آنها دانشگاه جامع علمی کاربردی یا دانشگاه فنی حرفه‌ای است یا در آینده نزدیک در برنامه ریزی دانشگاه آزاد اسلامی قرار دارد.

وی با بیان اینکه ۷۰ درصد رشته‌های مهارتی، عملی است افزود: وقتی ۷۰ درصد یک سرفصل رشته مهارتی، عملی باشد باید به کارگاه برود و اصلا دانشکده فنی مهندسی توان سرویس دهی را ندارد.

لادن‌مقدم با اشاره به لزوم کنترل سرویس دهی در دانشگاه‌ها و مطابقت میزان مهارت دانشجو با رشته مورد نظر، بیان کرد: تیم پایش موظفند اگر استانداردهای لازم رعایت نشد آن رشته را از آن دانشگاه سلب کنند.

وی با بیان اینکه هیچ محدودیتی در ورود رشته های کاردانی وجود ندارد افزود: تعداد دانشجویان رشته‌های مهارتی بخاطر اینکه اکثرا از هنرستان می آیند، کم است.

معاون آموزش‌های فنی و حرفه ای، مهارتی و کار بنیان دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: براساس طرح تکاپو و طرح آمایش دانشگاه آزاد اسلامی، رشته‌های فنی و حرفه ای مطابق با نیاز جامعه و منطقه اختصاص و گسترش می یابد.

لادن‌مقدم بیان کرد: در آموزش‌های کوتاه مدت به دنبال تقویت افرادی هستیم که در کوتاه ترین زمان ممکن به بالاترین مهارت برسند.

وی افزود: کسانی که کلیه دروس را در سازمان فنی حرفه ای و مدارس عالی مهارت ما گذرانده باشند به شرط تصویب در شورای برنامه ریزی، معادل سازی می شود و می توانند به راحتی مدرک بگیرند.

معاون آموزش‌های فنی و حرفه ای، مهارتی و کار بنیان دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به منابع مالی و کاری فراوان در شهرک‌های صنعتی سمنان و وجود اساتید نخبه در این استان، بر راه اندازی هنرستان‌ها در جوار دانشکده های مهارت، تاکید و خاطرنشان کرد: وجود مشاور شغلی یکی از شاهکارهای مهارتی فنی و حرفه ای است که باید فعال شود. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha