به گزارش ایرنا از الجزیره، زلنسکی در حالی این اظهارات را در مصاحبه با شبکه "زد دی اف" آلمان بیان کرد که انتظار میرود اولاف شولتس روز پنجشنبه اولین سفر خود به کییف از زمان آغاز جنگ در اوکراین را انجام دهد.
رئیس جمهور اوکراین دوشنبهشب ادامه داد، ما به تضمین شولتس صدراعظم آلمان برای حمایت از اوکراین نیاز داریم. او و دولتش باید تصمیم بگیرند که بین اوکراین و روابط با روسیه معاملهای انجام ندهند.
کییف و متحدان غربی آن از آلمان، فرانسه و ایتالیا به اتهام تاخیر در حمایت از اوکراین در مبارزه با نیروهای روسیه در شرق این کشور انتقاد کرده و آنها را به کندی در تحویل تسلیحات و یا مقدم دانستن رفاه خود در مقابل آزادی و امنیت اوکراین متهم کردهاند.
شولتس، مانند همتایان فرانسوی و ایتالیایی خود این اتهامات را رد میکند. وی تاکنون حاضر به بازدید از کییف نشده و گفته است که تنها زمانی به اوکراین سفر میکند که دستاوردی مشخص برای اعلام داشته باشد.
وی اوایل روز دوشنبه به خبرنگاران گفت که آلمان در حال ارسال برخی از پیشرفتهترین سیستمهای توپخانه متحرک جهان به اوکراین است و افزود، آلمان ابتدا باید نیروهای اوکراینی را برای استفاده از آنها آموزش بدهد و این امر زمان بر خواهد بود.
به گزارش ایرنا، مشاور رئیس جمهور اوکراین با انتشار پست توئیتری درخواست تعداد قابل توجهی سلاح سنگین برای شکست دادن روسیه را مطرح کرد.
اوکراین از کشورهای غربی تامین ۳۰۰ موشکانداز، ۵۰۰ دستگاه تانک و هزار فروند توپخانه هویتزر را درخواست کرده است.
میخایلو پودولیاک مشاور رئیس جمهور اوکراین، این درخواست را به نمایندگی از دولت این کشور مطرح کرده است. وی ادعا کرد در صورت تامین این سلاحهای سنگین کشورش میتواند در مقابل روسیه به پیروزی برسد.
وزرای دفاع کشورهای اروپایی قرار است روز چهارشنبه در نشستی در بروکسل به ریاست لوید آستین وزیر دفاع آمریکا درباره اعطای سلاحهای بیشتر به اوکراین بحث و گفتوگو کنند. این سومین بار است که آمریکا و شرکای اروپاییاش درباره این موضوع جلسه برگزار میکنند.
اوکراین میگوید، برای دفاع از منطقه دونباس تلاش میکند و در روزهای گذشته ۲۰۰ نظامی اوکراینی در درگیری با نیروهای روسیه کشته شدهاند. پودولیاک میگوید سلاحهای سنگین بیشتری تا قبل از برگزاری نشست بروکسل باید به کییف برسد.
پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت و سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
اکنون جنگ اوکراین وارد چهارمین ماه شده است و واکنشها به تهاجم روسیه، ارسال تسلیحات به اوکراین و بروز تبعات تازه آن در زمینههای سیاسی، نظامی، اقتصادی و اجتماعی همچنان ادامه دارد.
نظر شما