به گزارش بامداد سهشنبه ایرنا، استولتنبرگ در مصاحبه با "فایننشال تایمز" با بیان اینکه فکر نمیکردم ترکیه با عضویت فنلاند و سوئد در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) مخالفت کند، افزود: در ابتدا ما هیچ دلیلی نداشتیم که فکر کنیم برای عضویت این دو کشور مشکلی وجود خواهد داشت و نگرانیهای امنیتی ترکیه هم جدید نبودند.
او ادامه داد: ترکیه یک متحد مهم است و زمانی که یک متحد نگرانیهای امنیتی مطرح میکند ما باید به آنها رسیدگی کنیم.
دبیرکل ناتو اعلام کرد که هنوز امکان رفع نگرانیها در یک زمان منطقی وجود دارد.
استولتنبرگ گفت: هدف من عضویت سریع فنلاند و سوئد در ناتو است و این روند هنوز میتواند سریعتر از سایر فرآیندهای عضویت انجام شود.
وی اظهار کرد: با این حال هیچ ضرب الاجلی برای حل این موضوع تا نشست سران ناتو در مادرید در اواخر ماه جولای (مرداد) وجود ندارد.
به گزارش ایرنا، فنلاند و سوئد در ۱۸ مه (۲۱ اردیبهشت) درخواست عضویت خود در ناتو را برای استولتنبرگ دبیرکل سازمان آتلانتیک شمالی ارسال کردند.
عضویت دو کشور فنلاند و سوئد در اتحاد ناتو منوط به تائید یکپارچه کشورهای عضو ناتو است.
تمامی ۳۰ کشور عضو ناتو باید برنامههای توسعه این سازمان و عضویت کشورهای جدید را تائید کنند.
ترکیه به این دلیل عضویت این دو کشور در ناتو را به چالش کشیده که آنها با افراد مرتبط با گروه شبه نظامی کارگران کردستان (پ. ک. ک) که آنکارا آنها را تروریست میداند، در ارتباط هستند؛ این دو کشور سال ۲۰۱۹ صادرات تسلیحات به ترکیه را به همین دلیل متوقف کردند.
سوئد و فنلاند میگویند که تروریسم را محکوم کرده و از همکاری احتمالی با آنکارا در این رابطه استقبال میکنند.
در همین حال وزارت امور خارجه فنلاند ۴ خردادماه ۱۴۰۱ اعلام کرد که هلسینکی و استکهلم معتقدند مذاکرات اخیر با ترکیه در مورد پیوستن آنها به ناتو به اندازه کافی سازنده بوده است و قصد دارند مذاکرات را در همین خصوص ادامه دهند.
نظر شما