کردستان بهشت ورزش‌های هوایی ایران است

سنندج- ایرنا- رییس کمیته ورزش‌های هوایی کردستان گفت: موقعیت جغرافیایی و کوهستانی منطقه شرایطی را فراهم کرده که می‌توان از کردستان به عنوان بهشت ورزش‌های هوایی ایران نام برد.

آریان علاقبند روز جمعه در حاشیه برگزاری نخستین دوره از مسابقات بین المللی پاراگلایدر شهر مریوان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به شرایط جغرافیایی استان، ما هر ساله میزبان خلبانان و ورزشکاران رشته‌های هوایی بسیار زیادی از نقاط مختلف کشور هستیم و این استان همچون یک نگین در زمینه ورزش‌های هوایی کشور می‌درخشد.

وی افزود: دریاچه زریبار مریوان که یک دریاچه آب شیرین است موقعیت بسیار خوبی را برای ورزشکاران پاراگلایدر فراهم کرده است چون امکان فرود آمدن ورزشکاران این رشته در آب شور به دلیل آسیب دیدن بافت چتر امکانپذیر نیست.

رییس کمیته ورزش‌های هوایی کردستان ادامه داد: علاوه بر دریاچه زریبار مریوان، ایستگاه‌های پروازی کوه آبیدر، نایسر و گردنه صلوات آباد در شهر سنندج، سد گاوشان در کامیاران، گردنه خان و کوه آربابا در بانه نیز فعال بوده و ایستگاه‌های شهرهای سقز و قروه نیز در حال راه اندازی است.

وی با اشاره به هدفگذاری کمیته ورزش‌های هوایی کردستان برای استعدادیابی و امر آموزش، اضافه کرد: در استان کردستان مربی رشته پاراگلایدر نیز وجود دارد که هم می‌توان از آموزش‌های ایشان بهره گرفت و هم این امکان وجود دارد که از مربیان سایر استان‌های کشور نیز برای آموزش علاقمندان این رشته در استان دعوت کنیم.

علاقبند به قدمت رشته پاراگلایدر در استان اشاره کرد و گفت: ورزش پاراگلایدر از ۱۰ سال پیش در استان کردستان راه اندازی شده است و در حال حاضر بیش از ۲۰۰ ورزشکار استان در این رشته فعالیت می کنند.

نخستین دوره از مسابقات بین المللی پاراگلایدر فرود دقت (CAT۲ FAI) در ایران از روز ۲۵ خردادماه به همت کمیته ورزش‌های هوایی استان در جوار دریاچه زریبار مریوان آغاز شده است و این مسابقات تا روز ۲۸ خردادماه ادامه دارد.

حدود ۸۰ ورزشکار در ۲ بخش آقایان و بانوان از کشورهای ایران، ترکیه، عراق و افغانستان حضور دارند که نتایج آن در رنکینگ جهانی ورزشکاران نیز لحاظ خواهد شد.

دریاچه زریبار در فاصله سه کیلومتری غرب شهر مریوان قرار دارد، این تالاب به عنوان یکصد و دومین اثر طبیعی کشور در ۲۰ بهمن ۱۳۸۹ در فهرست میراث طبیعی ایران ثبت شده و پناهگاه حیات وحش آن بیست و سومین عضو کنوانسیون رامسر است.

طول دریاچه زریبار حدود پنج کیلومتر و عرض آن حدود ۱.۶ کیلومتر، وسعت تالاب به دلیل تغییرات حجم آبی در فصول مختلف متغیر و حداقل و حداکثر عمق آن به ترتیب ۲ و ۶ متر است.

حدود ۶۴ هزار ورزشکار سازمان یافته کردستانی در رشته‌های مختلف ورزشی مشغول به فعالیت هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha