۲۶ خرداد ۱۴۰۱، ۱۱:۵۴
کد خبرنگار: 2581
کد خبر: 84790602
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

هنرمندان گنبدی برای فروش صنایع دستی به بازارچه نیاز دارند

گنبدکاووس- ایرنا- امام جمعه گنبدکاووس با تاکید بر اینکه خدمت به هنرمندان فقط تجلیل و احترام گذاشتن صرف نیست، گفت: لازم است در کنار قدردانی، بازارچه‌ دائمی برای فروش محصولات صنایع دستی این هنرمندان در فضای مناسب در سطح شهر ایجاد شود.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام محمود ترابی روز پنجشنبه در دیدار با جمعی از هنرمندان گنبدی به مناسبت گرامیداشت هفته صنایع دستی، اظهارداشت: شهرهایی با یک دهم ظرفیت میراثی و هنرمندان صنایع دستی این شهرستان امکاناتی مانند موزه و بازارچه دائمی فروش محصولات صنایع دستی دارند اما گنبدکاووس از داشتن این مواهب محروم است.

وی افزود: نیاز است مسوولان میراث فرهنگی استان و شهرستان برای اجرای این مهم حساسیت بیشتری داشته باشند اما با توجه به اینکه این کار به تنهایی از عهده یک نهاد بر نمی‌آید باید سایر دستگاه‌های اجرایی هم ورود کنند و ما هم از انجام هر کمکی در این رابطه کوتاهی نخواهیم کرد.

امام جمعه گنبدکاووس با اشاره به وجود جامعه بزرگ عشایری در شهرستان به عنوان ذخایر ارزشمند انقلاب اسلامی، بیان کرد: باید با برنامه ریزی قوی و مشارکت همه دلسوزان ظرفیت‌های میراثی و صنایع دستی این قشر را به بهترین شکل ممکن معرفی و برای رونق فعالیت‌هایشان تلاش کرد.

حجت الاسلام ترابی با گلایه از مدیریت میراث جهانی گنبدقابوس و شهر باستانی جرجان، تصریح کرد: وجود شهر قدیمی جرجان و برج قابوس و دانشمندانی که در این باب داریم باعث شده تا گنبدکاووس نماد ریشه‌های بزرگ منطقه شناخته شود اما به نظر ما مدیریت این مجموعه‌ها باید در معرفی و همراهی با مدیران همکاری بیشتری داشته باشند.

وی گفت: درست است که گنبدکاووس در رابطه با گردشگری به ویژه گردشگری روستایی به جایگاه واقعی خود بر اساس ظرفیت‌های موجود نرسیده اما در کنار این مساله، نگران ورود گردشگران نقاط مختلف کشور به روستاهای منطقه و به‌دنبال آن آسیب‌زا بودن رفتارهای خارج از عرف برخی از آنان بر فرهنگ اصیل مردم منطقه هستیم.

امام جمعه گنبدکاووس از مسوولان میراث فرهنگی استان و شهرستان خواست در کنار توجه به راه اندازی اقامتگاه‌های گردشگری در مناطق روستایی به حفظ رعایت مسائل اخلاقی، عفاف عمومی و روحیه انقلابی‌گری ساکنان این مناطق دقت بیشتری داشته باشند.

هنرمندان گنبدی برای فروش صنایع دستی به بازارچه نیاز دارند

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گنبدکاووس در این دیدار بیان کرد: هشت هزار و ۵۰۰ نفر در رشته‌های مختلف صنایع دستی شهرستان فعالیت دارند که بخش قابل توجهی از آنان ساکن مناطق محروم و مرزی هستند.

مریم آق‌آتابای ادامه داد: با وجود افزایش فعالیت هنرمندان در فضای مجازی برای فروش محصولات خود در چند سال اخیر به دلیل شیوع کرونا اما هنوز هم خیلی از هنرمندان مناطق محروم و مرزی امکان دسترسی به فروش برخط و سایت‌های اینترنتی را ندارند و نیاز است تا بازارچه دائمی صنایع دستی برای فروش محصولات‌شان در گنبدکاووس ایجاد شود.

وی اظهارداشت: بهترین مکان برای راه اندازی بازارچه صنایع دستی به عنوان مطالبه اصلی هنرمندان گنبدی در نزدیکی برج قابوس است که امیدواریم هرچه زودتر زمین مناسب به میراث فرهنگی برای ساخت واگذار شود.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گنبدکاووس گفت: حدود هزار و ۲۰۰ هنرمندان بیمه شده در حوزه صنایع دستی شهرستان فعالیت داشتند که به دلیل مشکلات اقتصادی و ناتوانی در پرداخت به موقع حق بیمه تعدادشان به نصف کاهش یافته و نیاز است با همراهی مجموعه تامین اجتماعی برای این مساله چاره اندیشی شود.

سیدحسین طباطبایی‌نژاد یکی از هنرمندان فعال در حوزه سرامیک و سفالگری در این نشست از مسوولان شهرستانی خواست برای تسهیل در اجرای برنامه  گردهمایی ملی آجر با دعوت از هنرمندان حوزه هنرهای تجسمی در مهرماه که نقش تاثیرگذاری در معرفی جایگاه ارزنده شهرستان در بحث سفالگری دارد، همراهی بیشتری داشته باشند.

طباطبایی با اشاره به اعتراض شهروندان نسبت به تاثیر وجود داربست‌ها کشیده شده دور برج قابوس در بحث فرونشست تپه محل استقرار آن و فشار به استحکام بنا، گفت: مسوولان مرتبط باید برای مردم شفاف سازی کنند که این داربست‌ها چه زمانی جمع آوری می‌شود.

برج قابوس به عنوان بلندترین برج آجری جهان و مقبره "قابوس بن وشمگیر"، بنایی بازمانده از سده چهارم هجریدهم، تیرماه سال ۱۳۹۱ در فهرست آثار سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) به ثبت جهانی رسید.

این شاهکار معماری اسلامی بر روی تپه‌ای به بلندی ۱۵ متر و با ارتفاع مجموع ۷۰ متر در مرکز شهر گنبدکاووس قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha