به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد برزعلی روز پنجشنبه در آیین بهره برداری متمرکز از ۵۰ طرح بخش کشاورزی استان در محل آب بندان توشن گرگان افزود: امیدواریم محققان مراکز دانشگاهی پای کار آمده و در حوزه های موردنیاز، الگویی برای جهش تولید با توجه به خرد شدن اراضی کشاورزی استان ارایه دهند.
وی در حوزه تولید گندم در گلستان اظهارداشت: این استان در حوزه تولید این محصول راهبردی در کشور نقش بسزایی دارد که امسال با مدیریت خوب مزرعه از سوی کارشناسان مرتبط انجام شد، گندم با کیفیت بالاتر از سال های زراعی قبل تولید شده است.
به گفته وی تاکنون ۸۰ درصد از گندم از کشتزارهای استان برداشت شد که ۶۰۰ هزار تُن آن به مراکز خرید تضمینی منطقه از سوی بهره برداران تحویل شده است که نسبت خرید تضمینی سال زراعی قبل در استان ۱۵۰ هزار تُن بیشتر است.
برزعلی اضافه کرد: کارشناسان گندم استان میزان تولید گندم از اراضی زیر کشت این محصول را برای سال زراعی جاری ۹۲۰ هزار تُن برآورد می کنند.
وی تاکید کرد: اهداف مهم سازمان جهادکشاورزی استان، کمک به افزایش تولید محصول کشاورزی با لحاظ افزایش درآمد بهره برداران بوده تا کمک به ماندگاری روستاییان استان باشد.
توجه به گردشگری کشاورزی
رییس سازمان جهادکشاورزی گلستان گفت: توجه و ایجاد زیرساخت های گردشگری کشاورزی در استان یکی از برنامه های مهم سازمان بوده که مرمت و لایروبی آب بندان کشاورزی در این راستاست.
برزعلی ادامه داد: بهره برداری از آب بندان توشن گرگان می توان گردشگری کشاورزی را برای ساکنان این روستا رونق داده و در کنار رونق کشاورزی، از درآمد گردشگری بهره ببرند.
گلستان با ۶۶۷ هزار هکتار زمین زراعی و باغی، ۴۵۲ هزار هکتار عرصه جنگلی، ۸۶۲ هزار هکتار مرتع، از قطب های کشاورزی مهم کشور به شمار می رود که تنوع تولیدات کشاورزی می تواند ظرفیتی برای رونق گردشگری کشاورزی در منطقه باشد.
لزوم برنامه ریزی برای رونق کشاورزی
سرپرست فرمانداری گرگان گفت: با توجه به این که کشاورزی اقتصاد اصلی این خطه محسوب می شود باید برای رونق این بخش و تاثیرگذاری آن در امنیت غذایی بیش از گذشته برنامه ریزی شود.
عیسی پایین محلی افزود : امسال گندم تولیدی در کشتزارهای منطقه از لحاظ کیفیت و قیمت خرید تضمینی خوب بوده و درآمد خوبی برای تولید کنندگان رقم زده است.
وی با تاکید بر بهره گیری هرچه بیشتر از ظرفیت بخش کشاورزی منطقه در رونق استان تاکید کرد و گفت: علاوه بر توجه با برنامه برای رونق کشاورزی، باید گردشگری را با ایجاد زیرساخت های لازم به این بخش وارد کرد تا سبب افزایش درآمد خانوارهای استان شود.
پایینمحلی، گردشگری به ویژه گردشگری کشاورزی یکی از ظرفیتهای شهرستان گرگان برشمرد و بیان کرد: باید زیرساختهای لازم برای حضور و ماندگاری گردشگران در استان به ویژه در شهرستان گرگان ایجاد شود؛ در غیر این صورت تنها معبری برای گردشگران خواهیم بود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به برخورداری از مرزهای آبی، جادهای و ریلی میتوان با افزایش تولیدات بخش کشاورزی، مبادلات تجاری خود را با کشورهای آسیای میانه و روسیه افزایش داد.
به گفته وی استان گلستان ،هشت اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا را در خود جای داده است که یک گردشگر می تواند به سه اقلیم آن جنگل، دریا و دشت در کمتر از یک ساعت دسترسی پیدا کند.
در پایان این مراسم به مناسبت گرامی داشت هفته جهادکشاورزی، به طور متمرکز ۵۰ طرح بخش کشاورزی با صرف ۲ هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال اعتبار و با بهره مندی بیش از ۲۰ هزار خانوار و ایجاد فرصت شغلی برای ۹۴ نفر به بهره برداری رسید.
هفته جهاد کشاورزی با شعار "کشاورزی دانش بنیان، تولید ملی و امنیت غذایی"، از روز شنبه بیست و یکم خرداد آغاز و در روز جمعه بیست و هفتم خردادماه همزمان با "روز جهاد کشاورزی" پایان مییابد.
استان گلستان با ۲ میلیون نفر جمعیت در شمال کشور قرار دارد و اقتصاد اصلی ساکنان آن بر پایه کشاورزی استوار است .
نظر شما