به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا به نقل از پایگاه خبری اماسان، به هر روی این احتمالا اولین تصویر از یک کریستال یخی روی پنجره یک فضاپیما است. این تصویر را «سرگئی کورساکوف» فضانورد تهیه و به تازگی در توییتر منتشر کرده است. به گفته او، این بلورها برای مدت ۲۴ ساعت دوام آوردند و حتی پس از آنکه ذوب شدند نیز الگوی تراکمی آنها قابل مشاهده بود.
پنجرههای ضخیم ایستگاه فضایی بینالمللی از چندین جداره تشکیل شدهاند. جدارههای داخلی با هوا جدا میشوند، در حالی که جدارههای خارجی با یک خلاء جدا میشوند. بنابراین امکان دارد که این الگو در داخل ایستگاه فضایی یا در بین جدارهها تشکیل شده باشد. تعیین این مساله با دیدن عکس کار دشواری است.
سازمانهای فضایی آمریکا (ناسا) ، اروپا (ESA) و ژاپن (JAXA) نیز قادر به کمک نیستند، زیرا این پنجره ظاهرا در بخش مربوط به روسیه در ایستگاه فضایی قرار دارد و در حال حاضر گفتوگوی زیادی با سازمان فضایی روسیه (Roscosmos) وجود ندارد.
روسیه اعلام کرده است که به همکاری با کشورهای غربی در ایستگاه فضایی بین المللی تا زمانی که تحریم های غرب علیه این کشور ادامه دارد، پایان می دهد.
دکتر «تام ویل» از دانشگاه وارویک در انگلیس در این خصوص گفت: اگر اندکی بخار آب در فضای خالی بین جدارهای پنجره وجود داشته باشد یا احتمالا هوای نسبتا مربوط از ایستگاه فضایی به داخل این شیار نفوذ کند، ممکن است در محل سرد شدن آن در روی پنجره بلورهای یخ تشکیل شود.
هر چند کارشناسان هنوز علت دقیق و چگونگی تشکیل این بلورهای یخ در فضا را نمیدانند، اما این چیزی از زیبایی آن کم نخواهد کرد.
نظر شما