اسماعیل جباری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: اختصاص این وسعت برای پرورش میگو از سوی متقاضیان در مجتمع گمیشان، در مزارع ۲۰ تا ۱۰۰ هکتاری است.
وی خاطرنشان کرد: کارشناسان شیلات برآورد می کنند امسال با توجه به نظارت دقیق و وجود شرایط مساعد، حدود پنج هزار تُن محصول میگو برداشت و روانه بازار مصرف داخلی و خارجی شود.
وی اضافه کرد: این در حالی است که سال زراعی قبل، مقدار هزار و ۵۰۰ تُن میگو از ۸۰ مزرعه پرورش اختصاص یافته، تولید و روانه بازار و بیشتر خارجی شده بود.
پیشتر شاپور فکوری رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان دامپزشکی گلستان در زمان آبگیری مزارع میگو در گمیشان به خبرنگار ایرنا گفت: گلستان به عنوان تنها استان پاک کشور از لحاظ بیماری لکه سفید برای پرورش میگو به شمار می رود و تولید میگو در مجتمع گمیشان طی ۲ سال اخیر بدون رخداد این بیماری استان پیش بینی می شود استقبال برای گسترش سطح پرورش افزایش یابد.
شروع ذخیره سازی پست لارو و پرورش میگو در مجتمع گمیشان از اواسط اردیبهشت ماه آغاز و تا میانه تیرماه ادامه و برداشت محصول هم از شهریورماه آغاز و اواسط مهر ماه پایان می یابد.
به گفته کارشناسان شیلات گلستان، برای پرورش میگو در هر هکتار نزدیک به ۲۵۰ هزار بچه میگو نیاز است که امسال تامین ۲۵ درصد بچه میگو برای پرورش در مجتمع گمیشان در استان و بقیه از جنوب کشور به استان انتقال داده می شود.
میگوی تکثیری در مجتمع گمیشان از نوع وانامی بوده و به طور عمده طول دوره تولید این محصول ۱۲۰ روزه است، طبق آمار موجود از استخرهای مجتمع پرورش میگوی گمیشان در شرایط عادی به طور متوسط ۳.۵ تن محصول در هکتار برداشت می شود.
پرورش میگو در خطه گلستان از دهه ۷۰ آغاز شد و ثمربخش بودن پرورش میگو در گمیشان برای نخستین سال، ترغیب دستگاه های مرتبط استانی را برای جذب سرمایه گذاری در این حوزه کشاورزی طبق سند آمایش دوچندان کرد و به مرور طی یک دهه اخیر با جذب اعتبارات دولتی برای ایجاد زیرساخت ها در حوزه های مختلف از جمله خط انتقال آب از دریا، مزارع، صنایع فرآوری و بسته بندی در شهرک ها از جمله گمیشان، اکنون ظرفیت پوشش اجرای این طرح در مرحله اول برای آماده سازی و سرمایه گذاران در فضایی به مساحت چهار هزار هکتار فراهم است.
نظر شما