به گزارش خبرنگار ایرنا حسن عسکری روز جمعه در جشنواره گلاب گیری در روستای همروله اظهار داشت: مهاجرت روستاییان آنها را با آسیبهای شهر درگیر میکند و با افزایش جمعیت شهر مشکلات در شهر هم افزایش مییابد.
وی تاکید کرد: روستانشینان تولید کنندهاند و علاوه بر تامین نیاز خود بخشی از نیاز جامعه را هم تامین میکنند بنابراین حضور آنها در روستا اهمیت خاصی دارد.
عسکری یادآور شد: به عنوان مثال امروزه گندم یک کالای استراتژیک است و برای کشور تولیدکننده قدرت میآورد.
وی اضافه کرد: در راستای تقویت اقتصاد روستا تسهیلات اشتغالزایی ویژه روستاها در نظر گرفته شده است و از دهیاران میخواهیم برای جذب آن تلاش کنند.
سرپرست فرمانداری شهرستان سنندج گفت: صنعت گردشگری منشا درآمدزایی برای کشورهای مختلفی است و برخی کشورها درآمد بیشتری از این حوزه در مقایسه با درآمد نفت ما دارند.
وی ادامه داد: این صنعت برخلاف سایر صنایع که ضررهایی دارد ، ارزان ، قابل دسترس و بدون ضرر است و صنعتی پاک محسوب میشود.
عسکری با بیان اینکه گردشگری صنعتی اشتغالزا است و هدف دولت توسعه این صنعت است افزود: برگزاری جشنواره محصولات کشاورزی و ثبت برخی مناطق و مراسمات روستاها در راستای توسعه گردشگری روستا انجام میشود.
رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان سنندج و دبیر جشنواره گلابگیری همروله هم گفت: استان کردستان چند سالی است که از معبری گردشگری به مقصد گردشگری تبدیل شده است
پیام مجیدی اظهار داشت: گردشگری روستایی چند سالی است که در استان جان گرفته و در حال رشد است.
وی یادآور شد: تاسیس ۲۶ واحد بومگردی در شهرستان سنندج نشان میدهد به حوزه گردشگری روستایی توجه زیادی شده است.
مجیدی ادامه داد: در جشنواره محصولات کشاورزی یک محصول شاخص به عنوان برند آن روستا ثبت میشود که در راستای جذب گردشگر میتواند کمک موثری باشد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم در این جشنواره گفت: گل محمدی یکی از محصولات با توانایی بالا در سازگاری با شرایط جوی است و جهاد کشاورزی بخشی از هزینههای تولید این محصول را متقبل میشود.
زاهد حاجی میرزایی با بیان اینکه چهار واحد گلاب گیری در کردستان فعالیت میکند افزود: سالانه یک هزار و ۲۰۰ تا یک هزار و ۵۰۰ لیتر گلاب در استان تولید میشود.
جشنواره گلاب گیری در روستای همروله برگزار شد که گفته میشود سابقه گلاب گیری در این روستا به حدود یک قرن پیش بر میگردد.
نظر شما