مدیر جهاد کشاورزی: حدود هزار دامداری در قشم فعالیت می کنند

قشم - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قشم از فعالیت حدود هزار دامداری سنتی پرورش(شتر، بُز گاو شیری و گوساله) در قالب طرح های کشاورزی در این شهرستان خبر داد.

مالک یزدان پناه روز شنبه به مناسبت روز جهاد کشاورزی (تشکیل جهاد سازندگی به فرمان حضرت امام خمینی(ره) در سال ۱۳۵۸) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با ارایه گزارش عملکرد و اقدامات انجام شده از سوی جهاد کشاورزی شهرستان قشم اظهار داشت: در حال حاضر ۱۳ طرح فعال صنایع شیلاتی، بیش از هزار هکتار مزرعه پرورش میگو، ۲ طرح زنجیره تولید شیلاتی، بیش از ۴۰۰ هکتار نخیلات به صورت کشت دیم و آبی در قالب طرح های کشاورزی در این شهرستان فعالیت می کنند و ۱۰ طرح فرآوری ماهی و میگو نیز در حال ساخت است.

وی ادامه داد: در سایر بخش ها نیز با توجه به سیاست های اعلام شده و شرایط خاص شهرستان قشم حمایت از طرح های شیلاتی و صنایع تبدیلی وابسته، دامداری های روستایی و شناسایی دامداران واقعی فعال در این بخش با اجرای طرح های هویت دار کردن دام ها و اعطای تسهیلاتی اشتغال زایی و حمایت های از تمام طرح های اشتغال زا بر مبنای ظرفیت های موجود در این شهرستان در اولویت فعالیت های جهاد کشاورزی قرار دارد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قشم اضافه کرد: با توجه به وجود دام (شتر، بُز، گاو شیری و گوساله) در شهرستان قشم و فعالیت اهالی روستاهای این جزیره به شغل شریف دامداری در راستای طرح مردمی سازی یارانه ها و توزیع عادلانه یارانه ها طرح پرداخت تسهیلات در قالب «دامدار کارت» با هماهنگی بانک کشاورزی در حال انجام است که این تسهیلات در قالب کارت خرید خوراک مورد نیاز دام با سود ۱۰ درصد عملیاتی شده است.  

یزدان پناه توضیح داد: باید به این مهم نیز توجه داشت که تولیدات کشاورزی، حامی اقتصاد ملی بوده و نقش مهم و اساسی کشاورزی در هر کشوری تولید مواد غذایی است که در پی آن می توان به سایر زمینه ها نظیر ایجاد اشتغال، تولید مواد اولیه برای صنعت، صادرات و ارز آوری نیز پرداخت.

وی گفت: از آنجاییکه هدف اصلی دولت سیزدهم در بحث تنظیم بازار، جلوگیری از نوسانات و تاکید بر توزیع به موقع و مناسب اقلام اساسی و تعادل بخش در بازار است در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۰ وظیفه تامین و نظارت اقلام اساسی به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شده که در این راستا کالاهای اساسی با اولویت روستاها و فروشگاه های زنجیره ای در سطح شهرستان قشم توزیع شده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قشم افزود: در این راستا با تدابیر اندیشیده شده از سوی فرماندار شهرستان قشم، همکاری سازمان منطقه آزاد و برنامه ریزی های انجام شده توسط دستگاه های متولی، شاهد تعادل در قیمت و دسترسی کالاهای مورد نیاز قشموندان هستیم که در این راستا حدود ۳۲۰ تُن برنج، ۱۵۰ تُن روغن، ۱۳۰ تُن شکر، ۱۶۰ تُن مرغ منجمد در این مدت در سطح این شهرستان توزیع شده است.

وی اعلام کرد: همچنین حجم قابل توجهی از اقلام اساسی وارد شده به شهرستان قشم برای دسترسی راحت تر اقشار ضعیف جامعه و توزیع  اقلام اساسی در میان آنان در اختیار مساجد، هیات ها، خیریه ها و انجمن های حمایتی قرار گرفته است.

یزدان پناه با قدردانی از تمام ارگان ها و مراجع مرتبط شهرستان قشم از جمله فرماندار شهرستان قشم، رییس سازمان جهادکشاورزی استان هرمزگان، رییس اداره تعزیرات، مدیریت اصناف و بازرگانی سازمان منطقه آزاد، بخشداران و شهرداران نگین خلیج فارس،  در خدمت بی منت به قشموندان افزود: در حال حاضر علاوه بر بخش شهاب، حرا و شهرهای رمکان، درگهان، سوزا در ۱۰ نقطه شهر قشم نیز اقلام اساسی طرح تنظیم بازار شامل برنج و شکر در حال توزیع است که به طور مستمر و روزانه نظارت بر بازار عرضه محصولات کشاورزی در با همکاری ارگان نظارتی در حال انجام است.  

وی در پاسخ به این سوال که شرح وظایف و اهداف مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان قشم چیست، گفت: افزایش بهره وری در بخش کشاورزی به منظور کاهش هزینه های تولید، افزایش در آمد بهره برداران و سود آوری فعالیت ها و اقتصادی شدن تولیدات، توجه جدی به حمایت از فعالیتهای تولیدی با توجه به شرایط منطقه ای و اقلیمی با توجه به مزیت نسبی انواع محصولات و تلاش در چهار چوب تولید محصولات سالم و ارگانیک با هدف تولید بخشی از نیاز داخلی و بازارهای صادراتی بخشی از این وظایف و اهداف است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قشم تلاش جدی در حمایت از فعالیت های تولیدی با هدف ایجاد اشتغال پایدار در روستاها، تلاش در جهت تکریم ارباب رجوع، تلاش در جهت اصلاح فرآیندهای خدمت،  تلاش در جهت جذب سرمایه گزاران بخش خصوصی و سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، شیلاتی، صنایع  تبدیلی و دامی شهرستان،  تلاش در جهت حفظ و حراست از سرمایه های موجود در بخش کشاورزی شهرستان و ایجاد تعامل و همکاری بین ادارات تابعه و سایر ارگان و مجموعه های موجود در شهرستان را از دیگر وظایف و اهداف جهاد کشاورزی این شهرستان عنوان کرد.

جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر داز توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha