به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محسن موسوی روز یکشنبه در حاشیه بازدید از مرکز اصلاح نژاد دام کشور واقع در استان البرز در گفت و گو با خبرنگارایرنا افزود: مرکز اصلاح نژاد دام با اتکا به تجریبات چندین ساله خود در زمینه اجرای طرح های اصلاح نژادی و با بهره گیری از جدیدترین تکنیک ها و امکانات سخت افزاری و نرم افزاری موجود در دنیا در زمان حاضر مجری طرح های اصلاح نژاد گاوهای اصیل، گاوهای آمینخت، گاوهای بومی، گوسفند، بز و گاومیش در سطح کشور می باشد.
وی یکی از راه های آشنایی دامداران این استان با روش های جدید تلقیح مصنوعی دام های سنگین را استفاده از ظرفیت های تشکل های روستایی برشمرد و اظهار داشت: با توافقات به عمل آمده با مرکز اصلاح نژاد دام مقرر شد تا محققان این مرکز با حضور در واحدهای دامی زیرمجموعه تعاونی های روستایی البرز ارتباط بین دامدار و دامپروری در مزارع و مراکز اصلاح نژاد دام را برقرار کنند.
موسوی با بیان اینکه ۱۵۰ نژاد برتر در مرکز اصلاح نژاد دام کشور برای انجام کارهای تحقیقاتی و اصلاح نژاد موجود می باشد، گفت: حرکت به سمت توسعه تولیدات دامی و ارتقای بهره وری در میزان تولید گوشت و شیر با بهره گیری از اصلاح نژاد از اهداف اجرای این دوره های آموزشی است.
وی ارتقای بهره وری از نهاده های دامی را از دیگر اهداف این دوره های آموزشی برشمرد و افزود: مرکز اصلاح نژاد دام سنگین وابسته به شرکت جهاد استقلال، وارد کننده اسپرم های خارجی و تولید کننده اسپرم های داخلی دام سنگین می باشد.
این مرکز با بهره مندی از ۳۰ هکتار از اراضی دارای ۱۵۰ راس دام سنگین اصلاح شده با نژاد برتر بوده و بزرگترین مرکز اسپرم دام سنگین خاورمیانه می باشد به طوریکه هر سه ماه یکبار با مرکز هلشتاین در کشور آمریکا در ارتباط بوده و به روز می شوند.
نظر شما