«ادواردو» سفارشی نیست/ روایت فردی آزاداندیش در صحنه تئاتر

تهران- ایرنا- کارگردان نمایش «ادواردو» با اشاره به اینکه این نمایش به سفارش نهاد یا فردی طراحی نشده است، گفت: این اثر برای جشنواره مقاومت نوشته شده بود که در این جشنواره پذیرفته نشد و بازنویسی و مورد حمایت حوزه هنری قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، نشست خبری نمایش ادواردو با حضور راحیل سرهنگی نویسنده و ابوالفضل عِشرب کارگردان و برخی دیگر از عوامل این اثر؛ امیرحسین و امیرمحمد انصافی، ندا اصغری، رضا معراجی و محسن قصری یکشنبه (۲۹ خرداد) در سالن طاهره صفارزاده حوزه هنری برگزار شد.

کارگردان نمایش ادواردو در این نشست با بیان اینکه حدود یک سال و نیم از طرح اولیه این اثر می‌گذرد، اظهارداشت: در طول این مدت، متن بازنویسی شد و مورد تایید مرتضی سرهنگی و مزدا عباسی قرار گرفت، از اوایل بهمن سال گذشته تمرین‌ها آغاز شد و از پنجم تیرماه نمایش ادواردو در حوزه هنری روی صحنه می‌رود.

عِشرب گفت: زمانی که طرح اولیه نمایش ادواردو را به راحیل سرهنگی ارایه دادم، هیچ کدام با شخصیت ادواردو آنیلی آشنایی نداشتیم حتی بازیگران نیز با ایشان آشنایی نداشتند که در این مدت امکانی برای شناخت شخصیت ادواردو آنیلی فراهم شد و این شخصیت برای ما خیلی جذاب بود.

وی افزود: ادواردو طرفداران بسیاری دارد، منابع و تولیدات هنری درباره این شخصیت کم بود، به جز یک فیلم مستند، چند صفحه در فضای مجازی درباره ادواردو بود که اتفاقا از طریق فضای مجازی با این شخصیت آشنا شدم، شخصیت ادواردو از این نظر برایم جذاب بود که این انسان وقتی همه زندگی و دنیایش را پشت سر گذاشت، تصمیمی گرفت که برایش عواقبی داشت؛ ما بسیار می‌شنویم که افرادی تغییر دین می‌دهند اما ادواردو با همه آنان متفاوت بود، ادواردو امکانات و ثروتی داشت که از دست دادنش آسان نیست و با فشارهایی از سوی خانواده مواجه بود، نهایت تلاشمان را کردیم تا اثر خوبی را ارائه کنیم.

کارگردان نمایش ادواردو بیان کرد: با توجه به اینکه محمدحسن قدیری ابیانه سفیر اسبق ایران در کشورهای مکزیک و استرالیا ابتدا درباره شخصیت ادواردو آنیلی سخنانی را مطرح کرده بود، به صورت مجازی صحبت‌هایی را با ایشان داشتیم و از منابع مختلف سخنرانی‌های قدیری ابیانه درباره ادواردو را مطالعه کردیم، بخش‌هایی از آنها را با منابع دیگر مقایسه کردیم و زمانی که از صحت آنها مطلع شدیم، در متن نمایش از آنها بهره بردیم، متن نمایش را برای قدیری ابیانه ارسال کردیم اما پاسخی دریافت نکردیم.

عِشرب درباره سفارشی بودن نمایش ادواردو اظهارداشت: این اثر سفارش سازمان یا نهادی نیست، ابتدا نمایش ادواردو را برای جشنواره مقاومت نوشتیم که پذیرفته نشد و اثر را بازنویسی کردیم سپس کوروش زارعی و حوزه هنری از این اثر و اجرای آن حمایت کردند، قرار است نمایش ادواردو، در حوزه هنری ۲۴ اجرا داشته باشد.

جامعه ما اکنون نیاز به اندیشیدن و تفکر دارد

نویسنده نمایش ادواردو گفت: بعد از مطرح شدن سوژه نمایش توسط ابوالفضل عِشرب، اندیشه و تفکر ادواردو توجه مرا جلب کرد؛ اینکه چه چیزی باعث می‌شود انسان‌ها چنین تصمیمی در زندگیشان بگیرند؛ پشت پا بزنند به خیلی از دارایی‌ها و خیلی از آن چیزهایی که در زندگیشان بوده و آنها را کنار بگذارند و وارد مرحله جدیدی شوند.

سرهنگی افزود: جامعه ما اکنون نیاز به اندیشیدن و تفکر دارد و هدف اصلی من این بوده که تفکر ادواردو را بیشتر در این نمایش مطرح کنم تا وقتی مخاطب پس از پایان نمایش، از خودش سوال کند که در زندگی اش چه هدفی را می‌تواند داشته باشد که به خاطر آن همچون ادواردو مبارزه کند.

وی بیان کرد: سوژه نمایش ادواردو یک سال و نیم پیش مطرح شد و در این مدت، مقالات و کتاب‌هایی را مطالعه کردیم و فیلم‌های مستندی را به زبان ایتالیایی دیدیم، نمایش ادواردو صد در صد مستند نیست، خیال نویسنده و طراحی کارگردانی هم به آن اضافه شده تا به شکل دراماتیک‌ نزدیک شود.

نویسنده نمایش ادواردو اظهارداشت: در این نمایش برشی از زندگی ادواردو را می‌بینیم. بیشتر تمرکز ما بر تفکر، اندیشه و مسیری بوده که این شخصیت انتخاب کرده است.

امیرحسین انصافی شخصیت اصلی در نمایش ادواردو نیز در این نشست گفت: شناختی درباره این فرد نداشتم، منابعی را مطالعه کردم و به شناختی دست یافتم و آزادگی و آزاداندیشی شخصیت ادواردو مرا به ایفای این نقش راغب کرد.

وی افزود: تاکنون که نمایش روی صحنه نرفته با بازخوردهایی روبه رو شدیم که آیا فیزیک من می‌تواند بازگوکننده شخصیت ادواردو آنیلی باشد؟ که باید بگویم ایفای نقش مستند صرف در این کار مطرح نبوده است، رفتار و فیزیک این فرد خیلی مدنظر نبوده بلکه بیش از هر چیزی نمایش ابعادی وجودی و شخصیت وی مدنظر تیم بوده است.

محسن قصری یکی دیگر از بازیگران نمایش ادواردو نیز گفت: اتفاقی که در سال ۲۰۰۰ برای شخصیت ادواردو رخ می‌دهد توسط اصحاب رسانه پوشش داده می‌شود و در بین آنها یکی از خبرنگارها به دنبال پرداختن درست به موضوع و حقیقت است و ادواردو وجودش بیدار است که من این نقش را در نمایش ایفا می‌کنم.

در این نشست جمعی دیگر از بازیگران نمایش ادواردو درباره نقش خود در این نمایش توضیحاتی را ارائه دادند. در پایان نشست نیز از پوستر نمایش ادواردو با طراحی علیرضا خدامرادی رونمایی شد.

نمایش ادواردو بر اساس نمایشنامه‌ای از زندگی ادواردو آنیلی نوشته راحیل سرهنگی و به کارگردانی ابوالفضل عشرب از پنجم تیرماه ساعت ۱۸:۳۰ در تماشاخانه مهر حوزه هنری روی صحنه می‌رود.

ادواردو آنیلی تنها پسر جیانی آنیلی و مارلا کاراچیلو در سال ۱۹۵۴ به دنیا آمد. او که تنها وارث ثروت عظیم خاندان آنیلی محسوب می‌شد بعد از ورود به دانشگاه و تحصیل در رشته ادبیات مدرن و ادیان شناسی با اخذ مدرک دکترا با دین اسلام آشنا می‌شود و بعد از پذیرش آن خودش را در برابر مخالفت‌ها و فشارخانواده قرار می‌دهد.

تصمیم ادواردو به همانجا ختم نشد و او با دنبال کردن اخبار انقلاب ایران جذب آن می‌شود و تصمیم می‌گیرد زندگی خودش را با ایران گره بزند که بعد از مدتی جنازه‌اش را زیر پل ژنرال فرانکو رومانو شهر فوسانو پیدا می‌کنند. دادستان در همان ساعات اولیه علت مرگ را خودکشی اعلام می‌کند و بدن بی‌جان او بدون کالبدشکافی و پی بردن به دلیل مرگ مشکوک او در آرامگاه خانوادگی دفن می‌شود.

امیرحسین انصافی، ندا اصغری، رضا معراجی، محسن قصری، امیرمحمد انصافی، نیلوفر سیاری، مرتضی دلداده، راحیل سرهنگی، مهدی مزدارانی، حانیه رهگذر، سینا صبحی، پژمان سرمایه خواه و مهیار برخورداری بازیگران این نمایش هستند.

سجاد یاری (مشاور کارگردان)، ابوالفضل حسین‌زاده (طراح صحنه و نور)، علیرضا خدامرادی (طراح پوستر و بروشور)، راحیل سرهنگی (طراح لباس و گریم)، محمدرضا عشرتی (تبلیغات و فضای مجازی)، سینا صبحی (مدیر صحنه)، مهیار درخشان و عارفه عشرت (دستیار صحنه)، دینا بابایی (عکاس) و فاطمه حسینی (اپراتور نور و صدا) از دیگر عوامل این اثر هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha