چهار بیمار مشکوک به تب کریمه کنگو در هرمزگان بستری هستند

بندرعباس- ایرنا- سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از بستری بودن چهار بیمار مشکوک به تب کریمه کنگو در استان خبر داد و گفت: هنوز نتایج آزمایش این بیماران اعلام نشده اما با توجه به علایم مشکوک به تب کریمه کنگو هستند.

دکتر فاطمه نوروزیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون دو مورد قطعی تب کریمه کنگو در هرمزگان ثبت شده که متاسفانه یک مورد یک آقای ۳۵ ساله از شهرستان قشم بود که جان خود را از دست داد.

وی افزود: مورد دیگر نیز یک بانوی ۵۵ ساله از شهرستان سیریک است که هم اکنون در بخش مراقبت های ویژه تحت نظر می باشد.

دکتر نوروزیان خاطرنشان کرد: شش مورد اعلام شده شامل دو مورد قطعی و چهار مورد مشکوک مربوط به شهرستان های میناب، بندرخمیر، سیریک و قشم بوده و چهار نفر آقا و دو نفر نیز خانم در رده سنی ۳۵ تا ۶۰ ساله هستند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با تاکید بر جدی گرفتن هشدارهای کارشناسان بهداشتی نسبت به رعایت شیوه نامه های بهداشتی مرتبط با این بیماری، تصریح کرد: چهار مورد از شش مورد اعلام شده با دام در تماس بودند ، یک مورد مشکوک به تماس با دام زنده بوده و یک مورد نیز هیچ تماسی با دام نداشته است.

وی با تاکید بر جدی گرفتن علایم این بیماری و مراجعه زودهنگام به پزشک، خاطرنشان کرد: افراد در صورت مشاهده هر گونه علائم این بیماری از قبیل تب، سردرد شدید، تهوع و استفراغ به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند زیرا که این بیماری در صورت مراجعه زودهنگام بیمار به مراکز درمانی و تشخیص سریع قابل درمان می‌باشد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ابراز داشت: تمام مراکز بهداشتی و درمانی و ۱۷ بیمارستان استان هرمزگان همواره آماده مقابله با این بیماری یا سایر بیماری‌ها در صورت شیوع هستند.

دکتر نوروزیان در خصوص راه های پیشگیری از ابتلا به این بیماری نیز گفت: از جمله این راهکارها مراقبت از دام و هماهنگی با دامپزشکی جهت سمپاشی محل نگهداری دام جهت از بین بردن کنه و معاینه دام‌ها ی الوده، خرید گوشت از مراکز فروش مجاز و ممهور به مهر دامپزشکی، نگهداری گوشت تازه در یخچال به مدت ۲۴ ساعت و جگر و دل و قلوه به مدت ۴۸ ساعت قبل از پاک کردن و تکه کردن گوشت تازه توسط خانم‌های خانه دار، استفاده از دستکش هنگام پاک کردن گوشت، استفاده از وسایل محافظت شخصی توسط پزشکان و کادر پزشکی هنگام مواجه شدن با بیمار مشکوک و استفاده از وسایل محافظت شخصی هنگام معاینه، ذبح و سلاخی دام است.

به گزارش ایرنا، بیماری تب کریمه کنگو از جمله بیماری‌های مشترک میان انسان و دام است که از راه گزش کنه آلوده منتقل می‌شود و علائم مشکوک به این بیماری باید جدی گرفته شود زیرا زمان نقش بسیار مهمی در درمان این بیماری ویروسی دارد.

این بیماری در فصل تابستان همزمان با فصل فعالیت ناقل و مخزن بیماری (کنه‌ها) شیوع بیشتری دارد و احتمال ابتلاء به آن در صورت عدم رعایت الزامات بهداشتی، بالا است.

این بیماری از آسیا، آفریقا و اروپا گزارش شده و در کشورهای همسایه شامل عراق، ترکیه، افغانستان و پاکستان شایع می‌باشد.

بیماری در حیوانات اهلی هیچ‌گونه علائم مشخصی ندارد و خطر انتقال بیماری به انسان طی ذبح حیوان آلوده و یا یک دوره کوتاه پس از ذبح حیوان آلوده وجود دارد (به دنبال تماس با پوست یا لاشه حیوان).

شروع علائم ناگهانی این بیماری حدود یک تا هفت روز طول می‌کشد و متوسط سه روز (بیمار دچار سردرد شدید، تب، لرز، درد عضلانی) بخصوص در پشت و پاها (، گیجی، درد و سفتی گردن، درد چشم، ترس از نور) حساسیت به نور می‌گردد.

ممکن است حالت تهوع، استفراغ بدون ارتباط با غذاخوردن و گلودرد و احتقان ملتحمه در اوایل بیماری وجود داشته باشد که گاهی با اسهال و درد شکم و کاهش اشتها همراه می‌شود.

تب معمولاً بین سه تا ۱۶ روز طول می‌کشد و تورم و قرمزی صورت، گردن و قفسه سینه، پرخونی خفیف حلق و ضایعات نقطه‌ای در کام نرم و سخت شایع هستند.

در این بیماری تغییرات قلبی عروقی شامل کاهش ضربان قلب و کاهش فشارخون مشاهده می‌شود.

مرحله خونریزی دهنده این بیماری مرحله کوتاهی است که به سرعت ایجاد می‌شود و معمولاً در روز سه تا پنج بیماری شروع می‌شود و یک تا ۱۰ روز (به طور متوسط چهار روز) طول می‌کشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha