مهرداد مرادمند روز دوشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: اصلیترین چالش برای توسعه سامانههای جدید آبیاری، کمبود اعتبارات و تسهیلات است که میطلبد این بخش مهم در سطح ملی موردحمایت قرار گیرد.
وی اضافه کرد: بهکارگیری سامانهها در زمینهای کشاورزی استان تاکنون به میزان ۱۲۴ هزار هکتار محقق شده است و در این زمینه رتبه اول اجرا در سطح کشور راداریم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی اصفهان خاطرنشان کرد: ازآنجاکه منابع آبی در استان با افت قابلتوجهی روبهروست لذا اجرای هرگونه طرحی که بتواند بهرهوری آب را افزایش دهد و از سوی دیگر سبب کاهش تولید نیز نشود از اهمیت بالایی برخوردار است.
مرادمند، بهرهگیری از کانالهای آبیاری عمومی را از دیگر امکانات بهرهوری در مصرف آب عنوان کرد و گفت: اکنون چهار هزار و ۸۵۱ کیلومتر کانال آبیاری عمومی در استان وجود دارد و در صورت تأمین منابع مالی قادر خواهیم بود سالانه ۲۴ کیلومتر دیگر به آن اضافه کنیم.
وی اظهار داشت: مطالعات طرحهای آبی در استان بهخوبی پیش رفته است و تأمین اعتبارات سبب تسریع در اجرای اینگونه پروژهها که نیاز ضروری استان است خواهد شد.
استان اصفهان با ۵۶۸ هزار هکتار اراضی باقابلیت کشاورزی که معادل پنج درصد از مساحت استان و سه درصد از اراضی کشاورزی کشور است و همچنین شرایط متنوع آب و هوایی، استعداد تولید انواع محصولات کشاورزی را دارد بهگونهای که در مناطق گرم و خشک استان خرما، انار و پسته، در مناطق سرد و کوهستانی بادام و گردو و در مناطق معتدل و سرد انواع محصولات دانهدار و هستهدار کشت میشود.
مجموع اراضی زراعی قابلکشت استان حدود ۴۸۵ هزار هکتار است که در سالهای نرمال از حیث بارش حدود ۷۰ درصد آن به کشت محصولات زراعی مانند انواع غلات، حبوبات و محصولات علوفهای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی اختصاص مییابد.
تولید سالانه محصولات زراعی استان در شرایط عادی حدود ۴.۶ میلیون تن و مجموع اراضی باغی استان نیز حدود ۸۵ هزار هکتار است و مجموع تولیدات باغی و گلخانهای در شرایط عادی حدود ۸۸۶ هزار تن برآورد میشود.
نظر شما