۳۰ خرداد ۱۴۰۱، ۱۱:۳۸
کد خبرنگار: 2237
کد خبر: 84794568
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بسته ۱۰ میلیارد تومان دولت برای حمایت از نوغانداری گیلان

رشت - ایرنا- استاندار گیلان با اشاره به ظرفیت‌های پرشمار استان در بخش‌ کشاورزی بر ضرورت مولدسازی توتستان‌ها و تلاش جهادی برای افزایش تولید محصول باکیفیت تاکید کرد و گفت: در جریان سفر رئیس‌جمهوری به گیلان، ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای حمایت از نوغانداری در نظر گرفته شد تا تکیه بیشتری بر تولیدات داخلی شود.

به گزارش ایرنا، اسدالله عباسی روز دوشنبه در بازدید از مرکز توسعه نوغانداری کشور با اشاره به شناسایی مزیت‌های نسبی کشاورزی گیلان و لزوم تقویت آنها، زمینه‌سازی برای رسیدن تولیدات محصولات یادشده به ویژه برنج، چای و ابریشم به اوج شکوفایی را مورد تأکید قرار داد.

وی تولیدات کنونی ابریشم گیلان را به لحاظ کیفیت ، دارای جایگاهی بالا و قابل رقابت خواند و ادامه داد: فرصتی داده شد تا با انجام زمان‌بندی دقیق، توتستان‌هایی که متعلق به جهاد کشاورزی و مرتبط با تولید تخم نوغان است، مولدسازی شده و تا پایان شهریورماه گزارش کار ارائه شود.

استاندار گیلان تولید ماهیان خاویاری در کنار چای و برنج را از دیگر مزیت‌ها در استان برشمرد و اضافه کرد: آبزی‌پروری در گیلان باید بیش از زمان فعلی، فعال و از دست‌اندرکاران این بخش برای افزایش تولید، حمایت می شود.

عباسی بخشی از تولید انواع ماهیان را در مزارع برنج دانست و  گفت:  بر لایروبی شدن تمامی آب‌بندان‌ها ، استخرها و نیز بتنی شدن (لاینینگ) نهرها تاکید دارم تا موضوع کم‌آبی، مدیریت شود.

وی از همکاری و تعامل مردم با دستگاه‌های مسئول و متولیان امر برای توزیع آب کشاورزی قدردانی و ابراز امیدواری کرد که سال‌زراعی پیش رو، سالی پربرکت برای کشاورزان باشد.

رسیدگی به مسئله قطعی آب و برق منطقه و بررسی میدانی فرماندار شهرستان با مشارکت جوامع محلی همچون شوراهای اسلامی شهر و روستا برای رفع مشکلات مردم از دیگر مواردی بود که مورد تاکید استاندار گیلان قرار گرفت.

استاندار گیلان با همراهی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری و مدیران مرتبط استانی، از مرکز توسعه نوغانداری کشور در روستای خشکنودهان بالا بخش مرکزی فومن و همچنین مزرعه توتستان و مجموعه پرورش ماهیان خاویاری  در روستای زیده پایین بخش سردار جنگل این شهرستان بازدید کرد.

وی در جریان سفر به فومن، از مزارع کشاورزی بخش سردار جنگل هم بازدید و در گفت وگو با کشاورزان منطقه، از روند کشت محصول برنج، پرس و جو کرد.

با پرورش هر جعبه تخم نوغان به طور متوسط ۳۵ کیلوگرم پیله تر ابریشم تولید می شود و از هر پنج کیلوگرم پیله تر پس از فرآوری یک کیلوگرم نخ ابریشم خام نیز به دست می آید.   

٣١ استان کشور در زمینه صنعت نوغانداری فعالیت دارند اما در این میان گیلان قطب تولید پیله تر ابریشم و خراسان رضوی علاوه بر برخورداری از رتبه دوم تولید پیله تر با تولید ۸۵ درصد نخ ابریشم کشور، پایتخت ابریشم کشی ایران به شمار می رود.

بیش از ٩ هزار خانوار در استان گیلان به پرورش کرم ابریشم مشغول هستند که سالانه حدود ٤٨٣ تن پیله ابریشم تولید می کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha