ابوترابی فرد: انقلاب اسلامی منشاء تحولات فرهنگی در کشور بوده است

ورامین- ایرنا- رئیس شورای فرهنگی عمومی استان تهران با اشاره به این که رسالت تمامی انبیاء الهی، برپایی قسط در جهان بوده است، اظهار داشت: انقلاب اسلامی مردم ایران منشاء بسیاری از تحولات فرهنگی برای تحقق رسالت انبیاء است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام محمدحسن ابوترابی فرد روز دوشنبه در جلسه شورای فرهنگی شهرستان‌های استان تهران که در محل حوزه علمیه امام صادق (ع) ورامین برگزار شد، اظهار داشت: تحولات فرهنگی، تحولاتی بسیار سنگین، پرهزینه و زمانبر است و دستیابی به اهداف فرهنگی کار سهلی نیست، هدف الهی برای برپایی قسط و عدل با رسالت هزاران نفر از انبیاء الهی آن هم باقدرت و اختیارات زیاد، در زمان طولانی دنبال شد.

وی اظهار داشت: انقلاب اسلامی مردم ایران منشاء بسیاری از تحولات فرهنگی در کشور بوده و به واسطه این انقلاب الهی، کشور موفقیت‌های بسیاری را تجربه کرده و البته کارهایی نیز بر روی زمین مانده که باید با امید و نگاه درست به هدف، آن را دنبال کنیم.

وی تأکید کرد: هر قدر دستگاه حکمرانی به ارزش‌های والای دینی، اخلاقی و انقلابی آراسته باشد، در دست‌یابی به اهداف فرهنگی موفق‌تر عمل می‌کند که البته دست یابی به این مهم کار ساده‌ای نیست، اگر شخصیتی مانند امام راحل و رهبر معظم انقلاب در رأس هرم نظام قرار دارند، به سهولت نمی‌توان یک جریان ناب در تراز قرآن و اسلام خلق کرد از این رو رهبر معظم انقلاب بارها فرموده‌اند که در ایران انقلاب اسلامی شکل گرفته ولی هنوز دولت اسلامی تشکیل نشده است.

ابوترابی فرد با تأکید بر این که هدف در مسیر فرهنگی باید بزرگ دیده شود، اظهار داشت: اگر هدف در تحقق دولت اسلامی کوچک دیده شود، در این مسیر به سهولت ناامید می شویم، حداقل ویژگی یک دولت اسلامی باید قیام قسط و عدل در جامعه باشد که اگر دولت اسلامی شکل نگیرد، جامعه اسلامی نیز تشکیل نمی‌شود.

امام جمعه موقت تهران با اشاره به این که شورای فرهنگ عمومی ارکان کلیدی فعالیت ائمه جمعه است، اظهار داشت: بدون تردید نقش تشکیلات و نهادها در تحقق اهداف انقلاب بسیار مهم است و گاهی یک نهاد بدون برخورداری از اعتبارات ویژه، منشاء تحولات جدی در جامعه می‌شود که یکی از این نهادها، شورای فرهنگ عمومی است .

وی تأکید کرد: شورای فرهنگ عمومی با مسئولیت ائمه جمعه و فرمانداران و سایر مسئولان شهر، شهرستان و استان، نقش مهم و تعیین کننده‌ای در ارتقاء تعامل، هماهنگی و ارتباط بین مسئولان یک بخش و شهر و شهرستان و استان با یکدیکر در حوزه مسائل فرهنگی بر عهده دارد.

ابوترابی‌فرد تصریح کرد: شورای یک ظرف نیست بلکه ظرفیتی است که ابتدا باید جایگاه آن را حفظ کرد و با تعامل هر چه بیشتر اعضا، از ظرفیت‌های موجود در آن به درستی بهره برد.

وی با بیان این ضمانت اجرای مصوبات شورای فرهنگ عمومی مسئولان اجرایی عضو آن هستند، اظهار داشت: بازوی اجرای مصوبات این شورای، تمامی مسئولان اجرایی عضو آن هستند، ما در جلسات شورای فرهنگ عمومی با علما و فضلای حوزه جلسه نداریم بلکه با مقامات و مسئولان اجرایی آن شهر و شهرستان جلسه داریم که از توان اجرایی برخوردارند.

ابوترابی فرد تأکید کرد: البته باید توجه داشت که نباید فراتر از ظرفیت شورای فرهنگی عمومی انتظار داشت نمی شود تا قسمت قابل توجهی از مسائل و مشکلات فرهنگی جامعه را برطرف کند.

وی گفت: این فرصت مهمی است که تمامی مسئولان باید در حوزه‌های مختلف فرهنگی از آن استفاده کرده و از این ظرفیت مهم و سرمایه بزرگ، در رفع مشکلات فرهنگی جامعه بهره ببرند.

ارائه برنامه‌های فرهنگی در قالب هنر اثرگذاری بیشتری دارد

عباس جوهری معاون سیاسی و اجتماعی استاندار تهران نیز در این نشست گفت : ارائه برنامه‌های فرهنگی در قالب هنر اثرگذاری بیشتری دارد که نمود آن را می‌توان در سرود سلام فرمانده و تحول عظیم این کار در فرهنگ جامعه به خوبی مشاهده کرد.

وی اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب در فرمایشات خود اظهار داشته‌اند که اگر موضوعات مهم اجتماعی و فرهنگی در قالب هنر نباشد، مانند فروکردن انگشت کف دست است و نتیجه‌ای به همراه ندارد، اگر می‌خواهیم اقدامات فرهنگی اثرگذار باشد باید به شیوه هنری ارائه شود که نمونه آن را می‌توان در سرود سلام فرمانده مشاهده کرده که منشاء بسیاری از تحولات حوزه فرهنگ جامعه شد.

وی با اشاره به تشکیل قرارگاه اجتماعی در استان تهران گفت: قرارگاه اجتماعی به دلیل در هم تنیدگی مسائل اجتماعی و فرهنگی در استانداری تهران و تمامی فرمانداری‌ها تشکیل شده تا با استفاده از ظرفیت مدیران ارشد استان، استاندار و فرمانداران، مسائل و مشکلات حوزه اجتماعی احصا شده و با استفاده از ظرفیت موجود در منطقه و ارائه راهکار از سوی ائمه جمعه، بسیاری از این مشکلات برطرف شود.

جوهری افزود: برای رفع هر مشکل در جامعه، ابتدا آن را باید خوب توصیف کرد، سپس آن را به درستی تحلیل نمود تا بتوان برای درمانش راهکاری درست تجویز نمود، اگر آسیب‌های اجتماعی به درستی احصا نشده و ظرفیت‌های ویژه از جمله امامزادگان، مساجد و حوزه‌های علمیه به درستی مورد استفاده قرار نگیرد، به نتیجه مطلوب دست پیدا نمی‌کنیم.

معاون استاندار تهران با تأکید بر داشتن ابتکار در کارها گفت: اگر کار فرهنگی اثرگذاری مناسبی در جامعه ندارد به این دلیل است که در روش اجرا مشکل داریم، امروز باید بازگشتی به ارزش‌هایی که ریشه در فرهنگ تشیع دارد نظیر مساجد داشته باشیم و بار دیگر کارکردهای مساجد را در جامعه ارتقاء ببخشیم.

وی با اشاره به اهمیت برگزاری جلسات شورای فرهنگی عمومی در بیان و انتقال دغدغه‌ها و مشکلات جامعه گفت: فعالیت در حوزه فرهنگی به کار و ابتکار نیاز دارد و فقط نمی‌توان به نقد و گاه نفی پرداخت بلکه باید وارد گود شده و به وظیفه خود در قبال مسائل فرهنگی عمل کرد.

جوهری در خصوص برکات سفر رئیس جمهور به شهرستان‌های جنوب‌شرق تهران گفت: در مصوبات سفر رئیس جمهور به شهرستان‌های جنوب‌شرق تهران اعتبارات خوب و مناسبی در حوزه فرهنگ و مسائل اجتماعی از جمله تقویت پایگاه‌های بسیج، هیأت ‌های دینی و هیأت‌های مذهبی گنجانده شده که می‌تواند نقش مهمی در ارتقاء فرهنگ جامعه و رفع مشکلات اجتماعی داشته باشد.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار تهران گفت : برای انجام کار فرهنگی دقیق و ویژه  کمبود اعتباری وجود ندارد و با آغاز به کار دبیرخانه مسئولیت اجتماعی و استفاده از ظرفیت‌های قانونی می‌توان اعتبارات مورد نیاز اجرای کارهای فرهنگی را تأمین کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha