۳۱ خرداد ۱۴۰۱، ۱۲:۰۲
کد خبرنگار: 2469
کد خبر: 84795823
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نمک زدایی از آب شور با سیستم الکترودیالیز داخلی

۳۱ خرداد ۱۴۰۱، ۱۲:۰۲
کد خبر: 84795823
نمک زدایی از آب شور با سیستم الکترودیالیز داخلی

تهران- ایرنا- نمک‌زدایی از آب مصرفی برای شرب یا صنایع مختلف یکی از فرآیندهای هزینه‌بر و با مصرف انرژی بالا است، یک شرکت دانش بنیان ایرانی موفق به طراحی سیستم الکترودیالیز با فناوری نانو برای کاهش مصرف انرژی و هزینه کمتر شد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، یکی از راه‌های جبران کم‌آبی در جهان نمک‌زدایی یا فرآیند شیرین‌سازی آب‌های شوری چون دریا است. پهنه گسترده‌ای از آب که می‌تواند بخش بزرگی از نیاز کشورها به این مایه حیات را تامین کند؛ اما این کار تنها با نمک‌زدایی و تصفیه آن امکانپذیر است. کاری که گران است و مصرف انرژی بالایی دارد.

شرکت دانش‌بنیان پیام آوران نانوفناوری فردانگر با طراحی سیستم الکترودیالیز انتخابی که یکی از روش‌های نوین نمک‌زدایی با مصرف انرژی پایین و تولید پساب کم نسبت به سایر روش‌ها است، توانست راهکاری مطلوب و موثر برای نمک زدایی از آب شور ارایه کند.

در این فرآیند بر اساس یک تکنیک الکتروشیمیایی؛ آلودگی های یونی از محلول آبی حذف می شود. در این روش در حضور غشاهای آنیونی و کاتیونی و با عبور جریان الکتریکی جداسازی نمک از آب صورت می گیرد. از ویژگی های این سیستم نمک زدایی می توان به امکان نمک‌زدایی از آب های لب شور و آب دریا با بازدهی ۸۵ تا ۹۵ درصد، مصرف انرژی کمتر در قیاس با روش های دیگر، طول عمر غشای بالای پنج سال، هزینه عملیاتی پایین و عدم نیاز به پیش تصفیه اشاره کرد.

بر اساس گزارش‌های موجود در حال حاضر بخش بزرگی از جهان با مشکل کمبود منابع آب شیرین مواجه هستند و گفته می شود که این رقم طی سال های اخیر افزایش چشمگیری خواهد داشت. به همین دلیل دنیا به سمت استفاده از روش های برای جبران این کمبودها رفته است.

به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، درصد زیادی از کره زمین را آب پوشانده که بخش بزرگی از آنها مربوط به آب دریاها است اما این منبع غنی به دلیل شوری و داشتن املاح؛ قابل شرب و استفاده نیست. کارشناسان و فناوران در تلاش هستند تا این آب را به چرخه مصرف جوامع وارد کنند. این کار را هم با استفاده از تصفیه آن انجام می دهند.

در ایران هم شرکت های دانش بنیان و خلاق به سمت بومی سازی این روش ها و استفاده از فناوری برای قابل شرب کردن این آب ها در کشور کرده‌اند که اگر حمایت شوند می توانند بخشی از نیاز کشور به آب شرب را تامین کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha