امیررضا رجبی روز سهشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: این طرحها در گروههای صنعتی فلزی، غذایی، شیمیایی، نساجی و غیر فلزی در شهرستانهای مشهد، زبرخان، فریمان، طرقبه و شاندیز، تربتحیدریه ، تایباد، چناران ،سبزوار و گناباد توسط بخش خصوصی آماده افتتاح شده است.
وی بیان کرد: طرحهای صنعتی مزبور امکان اشتغال مستقیم برای ۴۷۰ نفر را فراهم کرده است.
وی همچنین از سرمایهگذاران بخش خصوصی دعوت کرد تا در منطقه سنگان خواف حضور یابند تا این منطقه هم به بهشت سرمایهگذاران و هم به بهشت خدمتگزاران تبدیل شود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: منطقه سنگان از توابع شهرستان خواف بزرگترین منطقه دارای ظرفیت سنگ آهن و جزء ۱۰ معدن بزرگ سنگ آهن در دنیا است، ظرفیت معدنی این منطقه این امکان را فراهم میکند که بتوان تا ۵۰ سال آینده سنگ آهن مورد نیاز شرکتهای فولادی را تامین کرد.
رجبی بیان کرد: توسعه طرحهای معدنی و صنایع پایین دستی در منطقه خواف این الزام را فراهم میکند که حداقل ظرف دو سال آینده سرمایهگذاری در محدوده معدنی خواف به بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان برسد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: تامین این سرمایه علاوه بر اینکه نیاز دارد تا شرکتهای فعال در منطقه سنگان خواف به حضور و تولید بیشتر ترغیب شوند، حتما باید حمایت مجموعه های مالی و بانکی نیز از این شرکتها بیشتر شود تا به عنوان حامی و اسپانسر مجموعه عمل کنند، ضمن اینکه در توسعه فعالیتها نیز مشارکت داشته باشند که در این راستا در تلاش برای جلب حمایت مدیر عامل بانک تجارت و اعضای هیات مدیره آن هستیم.
رجبی اظهار داشت: شهرستان خواف نیاز به بسترسازی کامل برای تبدیل شدن به یک هاب صنعتی و معدنی دارد، لذا نیاز است که زیرساختهای ارایه خدمات به صنعتگران و سایر مردم منطقه خواف فراهم شود، در این راستا صحبتهای اولیه انجام گرفته تا در قالب یک شرکت خدمات غیرصنعتی با مشارکت بانک تجارت، بستر توسعه طرحها فراهم شود.
وی اظهار داشت: در نگاه بلندمدت به توسعه منطقه خواف، این شهرستان نیاز به یک فرودگاه و اتوبانهای اختصاصی، توسعه فعالیتهای زیرساختی برای تامین انرژیهای پایدار در منطقه دارد که تامین این زیرساختها کمک میکند تا طرحهای توسعه صنایع مرتبط با فولاد سهلتر و روان تر انجام گیرد.
به گزارش ایرنا، مجموعه معدنی سنگآهن سنگان خواف با یک میلیارد تن ذخیره یکی از ۱۰ معدن بزرگ سنگآهن در جهان و تامینکننده خوراک اولیه برای تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره، ۱۵ میلیون تن گندله و پنج میلیون تن سنگآهن در ایران است.
مجموعه کانسارهای سنگان با ۳۰ درصد ذخایر سنگآهن کشور در گسترهای به طول ۲۲ کیلومتر و عرض ۱۰ کیلومتر در ۳۰۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد، ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر خواف و ۱۸ کیلومتری شمال شرقی سنگان در جنوب شرقی خراسان رضوی و نزدیک مرز افغانستان قرار دارد.
بارزترین ویژگیهای این معادن سنگآهن امکان فعالیتهای معدنکاری در طول ۱۲ ماه سال، وجود ماده معدنی در سطح زمین، کاهش هزینههای استخراج و معدنکاری و وجود عناصر نادر خاکی است که با مشارکت بخش دولتی و سازمان توسعه و نوسازی صنایع و معادن ایران (ایمیدرو)، فولاد سنگان، مجموعه اپال پارسیان، شرکت فراگیر توسعه سناباد و تعدادی دیگر از شرکتهای بزرگ معدنی ایران الگوی موفق سرمایهگذاری و نمونه بسیار خوبی برای سایر نقاط کشور است.
دسترسی به محل کانسارهای سنگآهن سنگان از ۲ مسیر آسفالته مشهد، تربتحیدریه، خواف، سنگان و مشهد، فریمان، تربتجام، تایباد و سنگان امکان پذیر بوده و معادن سنگ آهن در ۱۸ کیلومتری سنگان از طریق جاده اختصاصی آسفالته با سنگان، خواف و تایباد در ارتباط است و خط آهن سراسری که از تربتحیدریه به سوی هرات در افغانستان در حال احداث میباشد از جنوب سایت معدن سنگان عبور میکند.
مرکز شهرستان ۱۵۰ هزار نفری خواف با ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان در فاصله ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.
نظر شما