ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا عصر سه شنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت که آمریکا هیچ ضرب الاجلی برای عضویت فنلاند و سوئد در ناتو تعیین نکرده است اما میخواهد این فرایند به سرعت به نتیجه برسد.
این مقام آمریکایی همچنین گفت که ایالات متحده آمریکا بخشی از مذاکرات میان فنلاند، سوئد و ترکیه به منظور حل اختلافات نیست اما از شرکای خود یعنی فنلاند و سوئد حمایت می کند.
وی اظهار داشت: تعهد واشنگتن به ناتو و بند پنج آن محکم است و هرگونه حمله به یکی از اعضای ناتو به منزله حمله به تمامی این ائتلاف است.
سائولی نینیسته رییس جمهوری فنلاند روز سهشنبه در خصوص روند مذاکرات با ترکیه برای پیوستن هلسینکی به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) گفت که پیشرفت چندانی در این مورد صورت نگرفته است.
به گزارش ایرنا، نینیسته در یک کنفرانس خبری با روبرتا متسولا رییس پارلمان اروپا اعلام کرد که اما باید خرسند باشیم که گفتگوها در حال حاضر باز است.
وی در این کنفرانس خبری در محل اقامتگاه خود در منطقه کولتارانتا در غرب فنلاند بیان کرد که هلسینکی به مذاکرات با ترکیه درباره پیوستن به ناتو ادامه میدهد و امید به پیشرفت در این مذاکرات دارد.
رییس جمهوری فنلاند با این حال افزود: فکر میکنم رسیدن به توافق تا پیش از نشست مادرید (نشست اعضای ناتو) خیلی سخت خواهد بود.
فنلاند و سوئد در ۱۸ مه (۲۱ اردیبهشت) درخواست عضویت خود در ناتو را برای استولتنبرگ دبیرکل سازمان آتلانتیک شمالی ارسال کردند.
عضویت فنلاند و سوئد در اتحاد ناتو منوط به تائید یکپارچه کشورهای عضو ناتو است. تمامی ۳۰ کشور عضو ناتو باید برنامههای توسعه این سازمان و عضویت کشورهای جدید را تائید کنند.
ترکیه به این دلیل عضویت این دو کشور در ناتو را به چالش کشیده که آنها با افراد مرتبط با گروه شبه نظامی کارگران کردستان (پ. ک. ک) که آنکارا آنها را تروریست میداند، در ارتباط هستند؛ این دو کشور در سال ۲۰۱۹ صادرات تسلیحات به ترکیه را به همین دلیل متوقف کردند.
سوئد و فنلاند میگویند که تروریسم را محکوم کرده و از همکاری احتمالی با آنکارا در این رابطه استقبال میکنند.
با موضع کرملین درباره آمریکاییهای بازداشتی مخالفیم
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین درباره دو آمریکایی بازداشت شده در اوکراین از سوی روسیه نیز با بیان اینکه در تلاش برای کسب اطلاعات بیشتر از آنها هستیم، افزود که با موضع کرملین مبنی بر اینکه کنوانسیون ژنو شامل آمریکاییهای بازداشت شده در اوکراین نمیشود، بشدت مخالف هستیم.
به گزارش ایرنا، جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا در این باره روز سه شنبه به وقت محلی اعلام کرد اینکه روسیه اجرای مجازات اعدام برای دو آمریکایی اسیر شده را رد نمیکند، وحشتناک است.
این مقام شورای امنیت ملی دولت بایدن گفت: ما هنوز در حال تلاش برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این دو فرد هستیم. اینکه یک مقام دولتی در روسیه حتی مجازات اعدام برای این دو فرد را پیشنهاد کرده، وحشتناک است. ما به تلاش خود ادامه خواهیم داد و اطلاعات لازم در این زمینه را بدست خواهیم آورد.
کربی گفت مهم نیست که چشم انداز مجازات اعدام واقعی باشد یا فرضی، در هر صورت نگران کننده است.
وی توضیح داد: چه روس ها در حرف خود جدی باشند و به فکر اعدام این دو آمریکایی باشند یا آنها این مساله را به عنوان پیامی به رئیس جمهوری و مردم آمریکا بدانند، در هر دو حالت این امر نگران کننده است.
بر اساس گزارش های رسانه ای، دو آمریکایی که در کنار نیروهای اوکراینی مشغول جنگ با نیروهای روسیه بودند بیش از یک هفته است، مفقود شدهاند. یک کانال نزدیک به روسیه همان زمان در تلگرام از بازداشت دو آمریکایی در نزدیکی خارکف خبر داده بود.
این دو فرد با نامهای الکساندر جان رابرت دروک، ۳۹ ساله، از ایالت آلاباما و اندی تای نگوک هوین ۲۷ ساله، از آلاباما حدود یک هفته است که مفقود هستند.
خبرگزاری رویترز اعلام کرد، رسانههای روسیه روز جمعه تصاویری از دو شهروند آمریکایی اسیر شده در اوکراین را منتشر کردند که میتواند اولین تایید اسارت این دو فرد بدست نیروهای روسیه باشد.
کرملین اعلام کرده است آمریکاییهایی که در اوکراین اسیر شدهاند مزدورانی بودهاند که فعالیتهای غیرقانونی داشته و باید مسئولیت جنایت خود را بر عهده بگیرند.
به گزارش ایرنا از خبرگزاری ریا، دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین گفت: افراد (آمریکایی های) بازداشت شده مشمول کنوانسیون ژنو نمی شوند، زیرا آنها سربازان عادی نیستند.
به گفته وی، آنها به سمت نظامیان روسی تیراندازی کرده و جان آنها را به خطر انداخته بودند.
نظر شما