۱ تیر ۱۴۰۱، ۱۲:۵۹
کد خبرنگار: 2107
کد خبر: 84798193
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

حفظ میراث جهانی هورامان یک ضرورت است

سنندج- ایرنا- مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی کردستان گفت: حفظ میراث جهانی هورامان یک ضرورت بوده و از مهمترین دغدغه‌ها و برنامه‌های میراث فرهنگی استان است.

به‌ گزارش ایرنا، یعقوب گویلیان روز چهارشنبه در دیدار با انجمن قلم و فعالان منطقه هورامان، اظهار داشت: هورامان دربردارنده قدمت تاریخی با پیشینه کهن فرهنگی، آداب‌ و رسوم و نمادهای فرهنگی ویژه‌ است، منطقه‌ای که همه عناصر اصلی آن در دامان طبیعت خلق می‌شود.

وی افزود: معماری روستاهای موجود در این منطقه با انطباق بر شیب‌ها به شکل پلکانی شکل گرفته است که نشان از هم‌نشینی مسالمت‌آمیز عوامل طبیعی و انسان‌ ساخت دارد.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی کردستان با تاکید بر اینکه بافت و اصالت روستاهای هورامان باید با توجه به معماری و نمادهای منطقه حفظ شود، ادامه داد: باید دهیاران این روستاها نگاه ویژه‌تری به بافت و جایگاه روستاهای این منطقه داشته باشند تا ظرفیت‌های توسعه هورامان ماهیت خود را از دست ندهد.

وی ابراز امیدواری کرد با پیوند و هم‌افزایی میان دو استان کردستان و کرمانشاه و همچنین مردم این منطقه بتوانیم معرفی صحیحی از ظرفیت‌های بی‌نظیر منظر فرهنگی هورامان داشته باشیم.

برگزاری سمینارها و نشست‌های علمی، بهره‌گیری از دانش بومی مردم منطقه هورامان، برگزاری کمیته و کارگاه‌های آموزشی برای ائمه جماعت، دهیاران و مردم منطقه، استفاده از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌ها، لزوم تمرکززدایی و حفظ بافت تاریخی منطقه از جمله مهمترین مواردی بود که در این جلسه بر آنها تاکید شد.

«منظر فرهنگی هورامان» در چهل‌ و چهارمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو (سه‌شنبه پنجم مرداد ۱۴۰۰ برابر با ۲۷ جولای ۲۰۲۱) در شهر فوجوی چین، با تصویب اعضای کمیته، به‌ عنوان بیست و ششمین میراث ملموس کشورمان در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

منطقه هورامان با دارا بودن معماری پلکانی، آب و هوای مطبوع، آداب و رسوم سنتی، پوشش خاص، صنایع دستی و غذاهای محلی خود منحصربفرد است. این منطقه استان‌های کردستان، کرمانشاه و بخشی از اقلیم کردستان عراق را در برمی‌گیرد که در کردستان، بخش‌هایی از شهرستان سنندج، کامیاران و سروآباد و در کرمانشاه، شهرستان جوانرود، پاوه، روانسر و ثلاث باباجانی را شامل می‌شود.

بر اساس بررسی‌های صورت گرفته هورامان بیش از ۷۰۰ روستا را در این ۲ استان غربی ایران شامل می‌شود شواهد باستان شناسی بدست آمده نشان می‌دهد که قدمت هورامان به دوران پارینه سنگی میانی و به حدود ۴۰ هزار سال قبل از میلاد مسیح بر می‌گردد.

۲ هزار اثر شامل آثار تاریخی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان‌های طبیعی در استان شناسایی شده که از این تعداد ۹۳۰ اثر آن به ثبت ملی رسیده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha