۱ تیر ۱۴۰۱، ۱۳:۱۶
کد خبر: 84798209
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دیالیز سحرگاهی رنج مضاعف بیماران بابلی

۱ تیر ۱۴۰۱، ۱۳:۱۶
کد خبر: 84798209
دیالیز  سحرگاهی رنج مضاعف بیماران بابلی

ساری - ایرنا - کمبود تخت ویژه و کثرت بیماران دیالیزی در بابل زمینه‌ساز چهار شیفته شدن فعالیت مرکز دیالیز شهید بهشتی به عنوان تنها مرکز دیالیز این شهرستان شده است و بخشی از بیماران مجبورند تا سحرگاهان درگیر دیالیز باشند.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، مرکز دیالیز شهید بهشتی بابل مرکز جامع  بیماران دیالیزی این شهرستان است که با ظرفیت ۲۳ تخت به ۲۶۰ بیمار دیالیزی خدمت رسانی می کند.

کمبود تخت از یک طرف و تعداد زیاد بیماران سبب شد که فعالیت این مرکز در چهار شیفت انجام شود که در شیفت چهارم بیماران دیالیزی تا ساعت سه بامداد درگیر درمان خود می شوند که این وضعیت زمینه‌ساز مشکلاتی برای بیماران شده است.

حسین حسن قلی زاده یکی از بیماران دیالیزی این مرکز به خبرنگار ایرنا گفت :  با توجه به این که دیالیز و تصفیه خون بیمار حدود چهار ساعت به طول می‌انجامد ، در شیفت چهارم یک بیمار بعد از اتمام کار و در نهایت تا به منزل برسد ساعت حدود  سه بامداد می شود.

این بیمار ۳۷ ساله که از سال ۸۶ دیالیز می کند ، بیان داشت : برخی از بیماران هم از وضع مالی مناسبی برخوردار نیستند و علاوه بر رنج درمان ، در نیمه شب باید هزینه بالایی برای پرداخت کرایه تا رسیدن به منزل پرداخت کنند.

وی افزود : در هفته سه بار باید دیالیز کنیم و اگر این رویه در دو شیفت انجام شود برای بیماران بسیار آرامش بخش خواهد بود.
این بیمار بابلی گفت:  در برخی از روزها با توجه به افزایش بیماران دیالیزی اورژانسی ، این بیماران هم به این مرکز آورده می‌شوند و با توجه به این که بیماران اورژانسی حدود دو ساعت و نیم باید از دستگاه دیالیز برای تصفیه خون استفاده کنند ، این امر هم بر حجم فعالیت این مرکز و طولانی شدن روند درمان اضافه می کند.

دیالیز  سحرگاهی رنج مضاعف بیماران بابلی

وی با اظهار این که تنها مشکل مرکز کمبود تخت است و از نحوه برخورد و کیفیت کار مرکز دیالیز رضایت دارد ، گفت : مهم ترین تقاضا و مشکل ما این است که مرکز نیمه تمامی که در حال احداث می باشد هر چه سریع تر  راه اندازی شود.

این بیمار دیالیزی افزود: با راه‌اندازی مرکز جدید دیالیز و افزایش تخت و تجهیزات فعالیت مرکز به دو شیفت کاهش می یابد که این امر برای بیماران دیالیزی مسرت بخش خواهد بود.

معاون درمان دانشگاه علوم  پزشکی بابل هم در گفت و گو با  خبرنگار ایرنا با اعلام این که بزرگ ترین مرکز دیالیز شمال کشور در بابل در حال راه اندازی است  ، گفت : با تامین تخت های دیالیز از سوی وزارت بهداشت ، این مرکز در آینده نزدیک شروع به کار خواهد کرد .

دکتر شهرام سیفی افزود : این مرکز دیالیز  یکصد تختخوابی در دو طبقه و هر طبقه به ظرفیت ۵۰ تخت در متراژ ۲ هزار و ۴۰۰ متر مربع با کمک خانواده خیر میناگر در حال تکمیل است ، ولی تجهیز آن بر عهده وزارت بهداشت است که با تامین تخت به بهره برداری خواهد رسید.

وی گفت : مرکز فعلی دیالیز بابل به علت عدم افزایش تخت طی سال های متمادی و مراجعه بیماران از بابل و شهرهای اطراف در چهار شیفت فعالیت دارد که این حجم فعالیت  کیفیت کار را کاهش می‌ دهد .

 معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بابل با اظهار این که روزانه ۸۹ تا ۹۲ بیمار در چهار شیفت در بیمارستان شهید بهشتی دیالیز می شوند ، توضیح داد : در حال حاضر ۳۴ تخت فعال به بیماران بزرگسال و کودک خدمات همودیالیز ارائه می دهد که از این تعداد ۲۳ تخت در بیمارستان شهید بهشتی، پنج تخت دربیمارستان کودکان امیرکلا و ۶ تخت در بیمارستان آیت الله روحانی مستقر است.

وی افزود : البته بیمارانی که در بیمارستان امیرکلا و  روحانی برای درمان نیاز به جراحی داشته باشند و باید دیالیز شوند برای حفظ جان و  جلوگیری از هدر رفت زمان به مرکز دیالیز شهید بهشتی اعزام نمی شوند و کار دیالیزشان در همان بیمارستان انجام می شود.

دکتر سیفی گفت : به طور میانگین ۲۶۰ بیمار در بیمارستان شهید بهشتی ، حدود ۱۵۰ بیمار در بیمارستان روحانی و هفت بیمار دربیمارستان امیرکلا ماهانه دیالیز می شوند.
وی افزود : محدوده سن بیماران از ۲۷ سال به بالا است که  میانگین سن بیشترین  مراجعین به بخش همودیالیز در گروه سنی  ۴۰ تا۵۵ سال۴۰ درصد می باشد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت : بخش همودیالیز بیمارستان آیت الله روحانی بابل در زمان همه گیری کوید ۱۹ به عنوان تنها بخش ارائه دهنده خدمات همودیالیز به بیماران مبتلا به کرونا فعالیت می کرد.

  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha