به گزارش روز جمعه ایرنا از روابط عمومی بیست و هفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان، شهرام کرمی افزود: از اینکه بلافاصله بعد از شرایط کرونا، این جشنواره به سرعت برنامه ریزی و اجرا شد بسیار خوشحالم، زیرا این اتفاق نشان میدهد که هنوز جشنواره برای همه هنرمندان، مسئولان همدان و متولیان حوزه فرهنگ و هنر به خصوص هنر نمایش پویا، زنده و مهم است.
وی اظهار داشت: امروز جشنواره کودک و نوجوان همدان بیست و هفتمین دوره را میگذراند و این رویداد دیگر از مرحله معرفی، تثبیت و بلوغ عبور کرده و در واقع جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان به عنوان یک جشنواره با تداوم است که هر ساله برنامه ریزی و اجرا میشود.
داور بخش نمایش نوجوان جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان با اشاره به اینکه اگر جشنواره مهم نبود بیست و هفت دوره آن برگزار نمیشد، افزود: نقش جشنواره را در تئاتر ایران و رشد تئاتر کودک و نوجوان نمیتوان کتمان کرد و به صراحت میتوان گفت که جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان یکی از مؤثرترین رویدادهای هنری کشور ما محسوب میشود که میتوانیم تأثیرگذاری آن را از جهات مختلف بررسی کنیم.
کرمی، جشنواره را عامل مهمی در معرفی هویت تئاتر کودک و نوجوان دانست و گفت: به نظرم این جشنواره هویت تئاتر کودک و نوجوان را به شکل رسمی معرفی میکند و به وسیله آن ما در سطح بینالمللی و داخلی، هویت تئاتر کودک و نوجوان را با برگزاری این جشنواره به سمت ارزشمندتر شدن سوق میدهیم.
وی خاطرنشان کرد: این جشنواره گردهمایی بزرگ هنرمندان تئاتر ایران است و همه هنرمندان نیز برای آن ارزش قائل هستند و نکته دیگر این است که جشنواره تئاتر همدان دریچه بینالمللی مهمی برای ارتباط ما با هنرمندان تئاتر کودک و نوجوان در سایر کشورها به شمار میرود.
داور بخش نمایش نوجوان بیست و هفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان اظهار داشت: جشنواره تئاتر همدان یک رویداد مردمی و پرمخاطب است، زیرا برخلاف برخی رویدادهای تئاتری که برای هنرمندان برگزار میشود، این جشنواره با مخاطب بیش از ۱۰۰ هزار نفری مردم برگزار میشود و پویایی دارد بنابراین میتوان گفت که این جشنواره، یک رویداد کاملاً مردمی و مؤثر است که تولیدات آن برای مخاطبان حائز اهمیت به شمار میرود.
کرمی افزود: این جشنواره یک فرصت متقابل برای هنرمندان و متولیان فرهنگ و هنر به شمار میرود زیرا هنرمندان میتوانند از این رویداد برای ارتقای دانش، علم، آگاهی و ارتباط بهتر خانواده تئاتر کودک و نوجوان استفاده کنند، ضمن اینکه متولیان فرهنگ و هنر نیز میتوانند با استفاده از هنر کودک و نوجوان دریچه بزرگی را برای گسترش عرصه فرهنگ و هنر ایجاد کنند بنابراین من این رویداد را به فال نیک میگیرم.
او تأکید کرد: آنچه که امروز و در این جشنواره برای آن سرمایه گذاری شده و آنچه هویت تاریخی، فرهنگی و هنری ماست، موجب شده صاحب یک جشنواره بینالمللی شویم و من تمام این بخشها را یک سرمایه میدانم که باید قدر و ارزش آن را بدانیم.
داور بخش نمایش نوجوان بیست و هفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان گفت: بدیهی است که جشنواره نیاز به توجه، سیاستگذاری و برنامه ریزی دارد بنابراین از همین امروز میتوانیم برای دورههای بعدی برنامه ریزی کنیم زیرا این امر یک نیاز ذاتی است اما برای سیاستگذاری کلان باید بدانیم که با چه چشم اندازی به آن نگاه کنیم زیرا ما معمولاً یک نگاه ایده آل به مسئله داریم در حالی که واقعیتهای وضعیت حاکم و شرایط موجود چیز دیگری است و گاهی اوقات برخی اقتضائات را ناممکن میسازد که این در مورد وضعیت جشنواره نیز وجود دارد.
کرمی ادامه داد: سالها پیش، پیشنهاد داده شد که مدت زمان جشنواره را زیاد کنیم تا به عنوان یک برند بتواند منجر به جذب گردشگر به همدان شود و مانند جشنواره آوینیون عمل کند اما مسئله این است که چقدر زیرساخت و امکان اجرا وجود دارد، در واقع به دلیل محدودیت اعتبارات این کار تا حدودی ناممکن است البته بدیهی است که روزی میتوانیم به آن جایگاه برسیم.
بیست و هفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان با هدف تقویت مهارت، رشد، آگاهی و اعتماد به نفس فرزندان ایران زمین از طریق نمایش، یکم تا ششم تیرماه به دبیری امیر مشهدیعباس با شعار «تئاتر، پرواز پروانههای خیال» در کهنشهر همدان برگزار میشود.
نظر شما