به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، لاوروف در گفت وگو با شبکه ملی بلاروس که روز پنجشنبه منتشر شد، گفت: دبیرکل سازمان ملل با اقدامات خود حل بحران غذایی را به تعویق میاندازد، او متاسفانه اجازه ارسال غلات در اسرع وقت را نمیدهد.
به گفته وی، روسیه از واکنش کند سازمان ملل متحد به پیشنهادات مربوط به انتقال غلات نگران است.
لاوروف توضیح داد: ما از واکنش آهسته به موضوعی که فوری به نظر میرسد، نگران هستیم. احتمالا دبیرخانه سازمان ملل تحت فشار شدید کسانی است که مایلند این سازمان بینالمللی را تحت کنترل خارجی قرار دهند.
وزیر خارجه روسیه افزود، مسکو راه حلهای پیشنهادی خود را برای حل این بحران ارائه کرده است.
لاوروف گفت: همه پیشنهادات مطرح شده از سوی ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، روی کاغذ پیاده شده و به نیویورک ارسال شده است. ما هر چه در توان داشتیم انجام دادیم.
وی تصریح کرد، گوترش دبیرکل سازمان ملل در تلاش بوده است تا موضوع انتقال غلات از بنادر اوکراین را بدون در نظر گرفتن اعلامیههای روزانه روسیه در مورد کریدورهای بشردوستانه در این خصوص حل کند.
به گزارش ایرنا، روسیه و اوکراین روی هم حدود ۳۰ درصد از عرضه جهانی گندم را برعهده دارند. حدود ۴۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان به صادرات غلات اوکراین وابسته هستند.
سازمان ملل پیش از این هشدار داده بود که اگر بنادر اوکراین که به دلیل جنگ بسته شدهاند، بازگشایی نشوند، میلیونها نفر در جهان با خطر گرسنگی مواجه خواهند شد.
در آغاز سال ۲۰۲۲ حدود ۲۷۶ میلیون نفر در سراسر جهان با گرسنگی حاد مواجه بودند، اما انتظار میرود در صورت ادامه درگیری در اوکراین، ۴۷ میلیون نفر به این افراد به ویژه در کشورهای جنوب صحرای آفریقا افزوده شود.
ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه پیشتر گفته بود که اگر کییف بنادر خود را مین زدایی و صادرات محمولهها را از طریق بنادر تحت کنترل روسیه مانند بردیانسک و ماریوپل تضمین کند، مسکو عبور بدون مانع کشتیها با محموله غلات اوکراینی را تضمین میکند.
مقامهای ترکیه وعده دادهاند که امنیت محمولههای غلات اوکراین را از طریق دریای سیاه تضمین کنند.
نظر شما