به گزارش بامداد جمعه ایرنا از خبرگزاری تاس، در این بیانیه آمده است: ما قطعنامه ۷۵/۱ مجمع عمومی سازمان ملل را یادآور و مجدداً خواستار اصلاحات ارگانهای اصلی سازمان ملل متحد میشویم.
در ادامه این بیانیه آمده است: ما مجدداً متعهد میشویم که بحث اصلاحات در شورای امنیت سازمان ملل را دنبال کنیم و به کار برای احیای مجمع عمومی و تقویت شورای اقتصادی و اجتماعی ادامه دهیم و همچنین بر نیاز به اصلاحات جامع سازمان ملل از جمله شورای امنیت آن با هدف نمایندگی گستردهتر، مؤثرتر و کارآمدتر این شورا و افزایش نمایندگی کشورهای در حال توسعه به منظور پاسخگویی مناسب به چالشهای جهانی تأکید میکنیم.
به گزارش ایرنا، چهاردهمین اجلاس سران پنج قدرت نوظهور اقتصادی موسوم به «بریکس» BRICS با محوریت «تقویت مشارکت با کیفیت بالای بریکس، آغاز دوره جدیدی برای توسعه جهانی» روز پنجشنبه به ریاست و میزبانی «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین برگزار شد.
بریکس نام گروهی به رهبری قدرتهای اقتصادی نوظهور است که از به هم پیوستن حروف اول نام انگلیسی کشورهای عضو برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده است.
بریکس یک ائتلاف فراقارهای به شمار میآید که ساختاربندی جدیدی را برای اقتصاد و سیاست جهانی فراهم کرده است. به باور کارشناسان این ائتلاف قدرتمند جهانی بدون مشارکت اروپا و آمریکا تشکیل شده است و این ظرفیت را دارد تا صدایی قوی در مجامع و مباحث مهم اقتصادی و سیاسی بین المللی باشد و سیطره نظم مسلط فعلی را به چالش بکشد.
در سالهای اخیر کشورهای برزیل، آلمان، ژاپن و هند خواستار بدست آوردن کرسی دائم در شورای امنیت شدهاند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد از پنج عضو دائم و ۱۰ عضو غیردائم تشکیل شده است.
پنج عضو دائم این شورا یعنی آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه و چین از حق وتوی قطعنامههای این شورا برخوردارند.
این حق وتو بارها موجب به بن رسیدن تلاشها برای حل مناقشات بین المللی شده است. از این رو بسیاری از کشورهای جهان خواستار اصلاح ساختار این نهاد شدهاند.
نظر شما