وزیر صمت فعال‌ترین دوره توسعه تجارت خارجی را رقم زد/ توسعه زیرساخت‌های تجاری با کشورهای همسایه

تهران- ایرنا- کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاونانش در دولت سیزدهم فعال‌ترین دوره توسعه تجارت خارجی را در چهل سال گذشته رقم زدند و شاهد توسعه روابط تجاری با کشورهای همسایه هستیم.

«احمد صالحی» در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا اظهار داشت: در گذشته مسوولان برای توسعه تجارت به کشورهای همسایه می‌رفتند و عکس یادگاری با همتاهای خارجی می‌گرفتند، بدون اینکه گشایشی در روابط تجاری و اقتصادی حاصل شود؛ این در حالی است که وزارت صمت در دولت سیزدهم به توسعه روابط تجاری و صادرات پرداخت.

وی افزود: اکنون شاهد هستیم که تجار اتاق بازرگانی که به‌نوعی نماینده بخش خصوصی است با کشورهای همسایه وارد مذاکره و امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری آن‌هم با هزینه‌های غیردولتی شدند.

 کارشناس اقتصادی ادامه داد: به‌جای حضور نمایشی مقامات رسمی، هیات‌های تجاری از کشورهای مختلف وارد کشورمان می‌شوند و حاضر هستند برای توسعه روابط تجاری هزینه کنند، به‌تبع بخش خصوصی نیز پیگیر روابط تجاری و صادرات است.

صالحی با بیان اینکه بر اساس آمارها، یک میلیارد دلار صادرات در حوزه‌های مختلف صنعت ازجمله پتروشیمی، فولاد و سایر موارد داشته‌ایم، گفت: این نوع صادرات با صادرات از جنس کالاهای مصرفی متفاوت است و منجر به اشتغال‌زایی بیشتر در کشورمان می‌شود.

 وی ابراز داشت: اکنون یکی از درخشان‌ترین دوره‌های وزارت صمت در حوزه تجارت خارجی را می‌بینیم و توسعه تجارت با کشورهایی ازجمله پاکستان، عراق، عمان، قطر و... به راه افتاده و تمرکز معاون وزیر صمت در روابط تجاری، توسعه صادرات است.

 این کارشناس تاکید کرد: توسعه زیرساخت‌های تجاری، توافقنامه تجارت ترجیحی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، حضور در پیمان‌های منطقه‌ای شانگهای، ایجاد کریدورهای لجستیک و سایر موارد ازجمله اقدامات در عرصه تجارت خارجی است.

صالحی با بیان اینکه در یک سال گذشته روابط تجاری و حجم تجارت ایران و روسیه دو برابر شده است، گفت: سطح فعلی تجارت این دو کشور، سه و نیم میلیارد دلار است که سه برابر تا ظرف ۲ سال آینده صادرات را شاهد خواهیم بود.

وی بیان کرد: با اقدامات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری و ایجاد کریدورهای شمال و جنوب با سرمایه‌گذاری روسیه، افزایش صادرات رقم می‌خورد که اگر این اتفاق بیافتد روسیه به هند و ایران وصل می‌شود و روابط تجاری و اقتصادی افزایش می‌یابد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha