زلزله افغانستان؛ ضرورت اعزام پزشکان زن برای معالجه زنان و دختران

تهران - ایرنا - همزمان با چهارمین روز زمین‌لرزه مرگبار افغانستان که تاکنون بیش از یکهزارکشته و یکهزار و ۵۰۰ نفر مجروح برجای گذاشته، رسانه های این کشور از درمان نشدن بخش عمده ای از زنان و دختران مجروح شده در زلزله به دلیل نبود یا کمبود شدید پزشکان و کادر درمان زن در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی گزارش می دهند.

به گزارش روز شنبه ایرنا، تارنمای شبکه خبری طلوع نیوز امروز در گزارشی با عنوان "زمین‌لرزه مرگبار؛ بانوان زخمی به علت نبود پزشکان زن درمان نشده‌اند" نوشت: برخی از مردم مناطق زلزله زده که زخمیان شان را به بیمارستان ها و درمانگاه های منطقه خوست انتقال داده اند، می‌گویند که به علت نبود پزشکان زن، بانوان زخمی تاکنون درمان نشده اند.

«به گفته آنان، در حال حاضر شمار پزشکان زن اندک است و از همین رو بانوان زخمی تاکنون درمان نشده اند. این آسیب دیده‌گان زمین لرزه از کمبود امکانات بهداشتی در بیمارستان های ولایت خوست نیز سخن می کویند.»

یکی از زلزله زدگان به طلوع نیوز گفته است: پزشک زن اصلا وجود ندارد؛ زخمیان آنجا افتاده اند، زیرا پزشک زن نیست.

یک شهروند دیگر می گوید: ما بسیار تلفات داده ایم؛ زنان و کودکان زخمی شده اند، پزشک زن نداریم.

به گزارش ایرنا، به دلیل برخی قوانین و مقررات حکومت طالبان پیرامون حقوق زنان، به نظر می رسد این مقررات محدودیت هایی را در روند درمان مجروحان زلزله ایجاد کرده باشد.

بر اساس گزارش طلوع نیوز، افزون بر تلفات جانی و زیان‌های مالی، مسئله بهداشت زلزله زدگان مساله دیگری است که نگرانی مردم را بر انگیخته است.

براساس این گزارش، اداره هماهنگی کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد اعلام کرده است تاکنون ۵۰۰ هزار مورد اسهال شدید در سراسر افغانستان تایید شده اند. آماده‌گی‌ها برای جلوگیری از شیوع بیماری در حال انجام است؛ فعالان جامعه مدنی گزارش داده اند که در مناطق آسیب دیده از زلزله نیاز جدی به سرویس های بهداشتی ویژه زنان و دختران است و نیاز است که امدادرسانان بشری زن در این بخش هرچه عاجل‌تر اقدام کنند تا به مشکلات زنان و دختران در این مناطق رسیده گی شود.

از سویی هم، سازمان نجات کودکان از دسترسی نداشتن کودکان به آب آشامیدنی تمیز، غذا و سرپناه مناسب ابراز نگرانی کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha