میکائیل باقری در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه ایرنا درباره شرایط برگزیدگان هفتمین دوره مسابقات قرآن اظهارکرد: مسابقات قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش در مرحله کشوری با حضور ۳۲۰ شرکت کننده به عنوان برگزیدگان استانی در ۲ مرحله مقدماتی و نهایی برگزار شده که از این تعداد ۶۹ نفر از برادران و ۷۱ نفر از خواهران به مرحله نهایی راه پیدا کردند.
وی افزود: این مسابقات در پنج رشته قرائت تحقیق، حفظ ۱۰ جز و حفظ کل قرآن کریم، نهجالبلاغه و روش تدریس احکام برگزار میشود که ۵ نفر برتر، برگزیده اول در هررشته با امتیازات موثری در رتبه بندی و ارتقای رتبه حرفهای آنها و همچنین در نقل انتقال محل خدمت همکاران با امتیازات ویژه ای همراه خواهد بود.
شناسایی معلمان قرآنی برای سال تحصیلی آینده
مدیرکل قرآن، عترت و نماز و وزارت آموزش و پرورش همچنین درباره طرح توانمند سازی معلمان در حوزه قرآن اظهارکرد: تمامی معلمان حافظ قرآن کریم برای سال تحصیلی آینده شناسایی میشوند، به همین منظور در همایشی از این افراد دعوت و از آنها درخواست میشود که فارغ از رشته تخصصی تدریس خود، به صورت داوطلبی در آموزش قرآن کمک کنند. یکی از ابزارهای مورد نیاز برای پرورش ۱۰ میلیون حافظ قرآن دانش آموز، داشتن معلم متخصص است.
وی با بیان اینکه نیروی انسانی متخصص در دارالقرآن ها و همچنین معلمان حافظ قرآن در مدارس فعالیت میکنند، افزود: همچنین سایر موسسات و نهادهای مردمی مانند سازمان اوقاف و اتحادیه تشکل های قرآنی اعلام کرده اند که حدود ۱۳ هزار مربی قرآن آموزش داده اند.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: نیروهای انسانی قرآنی باید ساماندهی شوند تا از این ظرفیت ها به درستی در جایگاه حفظ خودش با قوانین و ضوابط اداری بهره گرفت.
باقری ادامه داد: درحال حاضر با اتحادیه تشکل های قرآنی وارد مذاکره شده ایم تا با تنظیم ساز و کاری مناسب و با بهره مندی از حمایت ستاد راهبری حفظ و شورای توسعه فرهنگ قرآنی بتوانیم دارالقرآن ها و مدارس را تحت پوشش قرار دهیم.
تربیت مربیان حفظ قرآن کریم
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش، تربیت و پرورش مربیان حافظ قرآن را از دیگر برنامه های این حوزه دانست و گفت: در این راستا، سال گذشته یک فراخوان در شبکه شاد منتشر شد که حدود ۱۹ هزار نفر معلم برای سپری کردن دوره های تربیت مربی در رشته حفظ قرآن متقاضی شدند.
باقری افزود: یک آزمون به منظور سطح بندی افراد از این ۱۹ هزار معلم گرفته شد، سپس ۱۰ هزار نفر از آنها در مرحله گذراندن دوره آموزشی قرار گرفتند و در نهایت هم یک آزمون خروجی از این افراد گرفته شد.
وی عنوان کرد: با مدیریت و هدایت دارالقرآن های کشور، مدارس و کلاس های درس و همچنین کمک مربیانی که در دوره های حفظ قرآن شرکت کردند، بحث حفظ جز سی برای سال تحصیلی آینده در همه مدارس و بیش از جز سی در دارالقرآن ها پوشش داده می شود.
با مدیریت و هدایت دارالقرآن های کشور، مدارس و کلاس های درس و همچنین کمک مربیانی که در دوره های حفظ قرآن شرکت کردند، بحث حفظ جزء سیام برای سال تحصیلی آینده در همه مدارس و بیش از جزء سیام در دارالقرآن ها پوشش داده می شود
جبران کمبود معلم
مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش همچنین درباره کمبود مربیان قرآن در مدارس توضیح داد:آموزگاران در دوره ابتدایی عهده دار آموزش قرآن به دانش آموزان هستند، بنابراین اگر کمبود معلم در دوره ابتدایی وجود داشته باشد، شامل درس قرآن هم می شود.
باقری افزود: در سایر پایه های تحصیلی هم کمبود نیروی انسانی وجود دارد اما با برگزاری آزمون ها، کمبود نیروی انسانی قابل احصا میشود و همچنین دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان و افراد پذیرفته شده از طریق ماده ۲۸(آزمون استخدامی) واحدهای آموزش قرآن را سپری می کنند.
نظر شما