پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو؛ محور گفت وگوی اردوغان و استولتنبرگ

تهران - ایرنا - رئیس جمهوری ترکیه تلفنی با دبیرکل ناتو در خصوص پیوستن دو کشور سوئد و فنلاند به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) که ماه گذشته درخواست خود را ارائه کرده بودند، گفت وگو کرد.

به گزارش امروز (یک شنبه) ایرنا به نقل از خبرگزاری قطر، در این گفت وگو "رجب طیب اردوغان" با "ینس استولتنبرگ" مسائل مربوط به درخواست سوئد و فنلاند برای پیوستن به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را بررسی و بر ضرورت برداشته شدن گام‌های مشخص توسط این دو کشور در مورد مسائل اساسی مد نظر آنکارا مانند مبارزه با تروریسم تاکید کرد.

رئیس جمهوری ترکیه پیشتر در گفت وگو با دبیرکل ناتو گفته بود، تا زمانی که سوئد و فنلاند همبستگی خود با ترکیه علیه تروریسم را نشان ندهند، آنکارا هرگز موضع مثبتی در قبال عضویت این دو کشور نخواهد گرفت. استولتنبرگ نیز در این باره به اردوغان گفته بود که ترس و هراس امنیتی متحدان باید در نظر گرفته شود.

پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو؛ محور گفت وگوی اردوغان و استولتنبرگ

بر اساس بیانیه دفتر ریاست جمهوری ترکیه، اردوغان در گفت وگوی تازه خود با دبیرکل ناتو، همچنین بر اهمیت پایبندی سوئد و فنلاند به منظور لغو ممنوعیت و محدودیت‌های مشابه اعمال شده در تامین محصولات صنایع دفاعی ترکیه تاکید کرد.
رئیس جمهور ترکیه پیش از این با «ماگدالنا اندرسون» نخست وزیر سوئد در مورد درخواست این کشور برای پیوستن به ناتو گفت وگو کرده بود.
نخست‌وزیر سوئد پس از این گفت وگو، با انتشار پیامی در حساب توئیتر خود نوشت: گفت‌ وگوی خوبی با رئیس جمهور ترکیه در مورد درخواست کشورش برای عضویت در ناتو داشته است.

پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو؛ محور گفت وگوی اردوغان و استولتنبرگ

وی تصریح کرد: مشتاقانه منتظر دیدار اردوغان و دیگر رهبران کشورهای متحد در اجلاس سران ناتو هستم که هفته آینده در مادرید برگزار خواهد شد؛ پیش از این اجلاس، با رییس جمهور ترکیه در مورد اهمیت روند پیشرفت به توافق رسیدیم.

رئیس جمهوری ترکیه پیشتر گفته بود که برای پذیرش عضو جدید در ناتو، رسیدن به اجماع در میان همه اعضا الزامی است؛ بنابراین از نظر تئوری، ترکیه قادر به جلوگیری از پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو است. این در حالی است که "جو بایدن" رئیس جمهوری آمریکا از پیشنهاد سوئد و فنلاند برای عضویت در ناتو استقبال کرده و وعده داده است که برای مقابله با تهدیدها با این کشورها همکاری کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha