ایجاد عوامل محافظ در افراد سبب پیشگیری از اعتیاد می‌شود

مشهد- ایرنا- مدیر سلامت روانی و اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با ایجاد عوامل محافظ در افراد می توان از ابتلا به مصرف مواد مخدر پیشگیری کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر ندا اخروی روز یکشنبه در نشست خبری که به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر برگزار شد، در جمع خبرنگاران افزود: بهترین راه مبارزه با مواد مخدر جلوگیری از ایجاد زمینه روانی برای میل به مصرف مواد مخدر است.

وی ادامه داد: خانواده، مدارس و جامعه باید در مسیر افزایش عزت نفس فرد، کنترل هیجانات، جلوگیری از ابتلا به افسردگی و یا سایر بیماریهای روان پزشکی حرکت کند.

مدیر سلامت روانی و اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: انچه در مسیر کنترل مواد مخدر می‌تواند موثر باشد ایجاد عوامل حفاظتی در محیط اجتماع و خانواده است تا فرد برای درمان تالمات روحی و روانی خود به سمت مواد مخدر حرکت نکند.

وی با تاکید براینکه تصورات و شایعات در خصوص عدم اعتیاد آوری برخی مواد مخدر نادرست است، گفت: مصرف کنندگان مواد مخدر در معرض ابتلا به بسیاری از بیماریهای جسمی و روانی هستند بنابراین مصرف مواد مخدر برای درمان هر نوع بیماری امری کاملا نادرست است.

دکتر اخروی تاکید کرد: توجه به اختلالات روان پزشکی در کودکان مسئله مهمی است که می‌توان در گرایش به سمت مصرف مواد مخدر موثر باشد؛ علاوه براین در بزرگسالان نیز ابتلا به ناراحتی های روانی زمینه تمایل به سمت مواد مخدر را فراهم می کند.

راهکارهای مناسب در خصوص گفتن "نه قاطع" به مصرف مواد مخدر و دخانی ارائه می شود 

مدیر سلامت روانی و اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: راه‌کارهای مناسب در خصوص ترک و درمان اعتیاد، گفتن "نه قاطع" به مصرف مواد مخدر و دخانی است .

وی افزود: در حوزه‌های پیشگیری، درمان، پژوهش و کاهش آسیب اعتیاد اقدامات قابل توجهی در حوزه مدیریت سلامت روانی و اجتماعی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد صورت پذیرفته است.

دکتر اخروی ادامه داد: بخش عمده‌ای از خدمات معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه پیشگیری بوده و مواردی همچون مواد مخدر، دخانیات و الکل را شامل می‌شود و در این خصوص توصیه‌های لازم جهت عدم سوق یافتن به سمت مصرف مواد مخدر و دخانی داده می‌شود و اگر هم گرفتار می‌شوند راهکارهای مناسب در خصوص ترک و درمان اعتیاد و در یک کلام گفتن نه قاطع به اعتیاد ارائه می‌شود.

وی با بیان اینکه به کسانی که دچار اختلالات در مصرف مواد مخدر هستند آموزش‌های لازم داده می‌شود، خاطرنشان کرد: مشابه این آموزش‌ها را به تمامی خانواده‌های شهری و روستایی، به‌ویژه خانواده‌هایی که عضوی از آنان گرفتار اعتیاد شده است در حوزه‌های مختلف از جمله حوزه پیشگیری داده می‌شود.

مدیر سلامت روانی و اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: اعتیاد بیماری چند وجهی بوده که هم آسیب جسمی دارد و هم آسیب روحی و مهمترین کار در جهت دوری از این آسیب‌ها در فرد مصرف کننده و اطرافیان وی انجام اقدامات پیشگیرانه بوده است.

وی با اشاره به اینکه در مراکز ماده ۱۶ به عنوان رابط و ضابط بهداشتی عمل می‌کنیم و مداخله مستقیم نداریم، بیان کرد: ما در این مراکز در حوزه کاری خودمان ‌و مواردی که گزارشی دریافت شود ابتدا تذکر و سپس اخطار می‌دهیم و اگر برطرف نشد نسبت به پلمب واحد اقدام می‌ کنیم .

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha