به گزارش ایرنا، محمدرضا شایقی روز دوشنبه با اعلام این خبر اظهار کرد: با توجه به اینکه یکی از حوزههای مهم برای تحقق شعار سال بخش صنایعدستی است، امسال تلاش شده با برنامهریزیهای اساسی و لازم اقدامات مناسبی انجام و زمینه برای رونق صنایعدستی شهرستان فراهم شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی گرشدگری و صنایع دستی شهرستان اردبیل ادامه داد: زمینه بهرهمندی فعالان حوزه صنایع دستی استان از مزایای صدور و تمدید کارت پروانه تولید و تسهیلات ویژه فراهم شده است.
وی از برگزاری دورههای آموزشی صنایعدستی برای بیش از ۲۰۰ نفر در این مدت در سطح شهرستان خبر داد و افزود: این آموزشها در مراکز آموزش صنایعدستی شهرستان اردبیل در مراحل مقدماتی و پیشرفته برای علاقهمندان برگزار شده و گواهی مربوطه برای افراد شرکتکننده ارائه شده است.
شایقی همچنین با اشاره به برپایی نمایشگاه صنایعدستی بیان کرد: نمایشگاه و بازارچه صنایع دستی همزمان با روز جهانی صنایعدستی در صحن قزلباشلار محوطه جهانی شیخ صفیالدین اردبیلی با اجرای برنامههای متنوع فرهنگی آغاز و تا پایان تابستان تداوم خواهد داشت که این حرکت خوبی برای حمایت از صنعتگران صنایع دستی است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان اردبیل ادامه داد: در این نمایشگاه بیش از ۲۵ نفر غرفهدار شرکت کرده و به تولید و عرضه محصولات خود اقدام میکنند و نیز در راستای حمایت از صنعتگران اقشار آسیبدیده و دعوت از آنها، از انجمن حمایت از زندانیان، کودکان بیسرپرست، بهزیستی و کمیته امداد در این نمایشگاه حضور دارند.
اردبیل از استانهای برجسته در زمینه صنایع دستی در ایران محسوب میشود و دستان هنرمندان در هر منطقه از این استان از گذشتههای دور کالاها و آثار ارزشمند در این زمینه خلق میکنند.
بیش از ۱۲۰ هزار نفر در استان اردبیل در ۶۲ رشته متنوع صنایع دستی اشتغال دارند.
چرم و ملیله اردبیل، معرق نمین، مرصع و معرق سنگ خلخال، گلیم عنبران، جاجیم بافی، قالی بافی، پالاز بافی، ورنی بافی، تراش شیشه، مسند بافی، سفالگری، چاقو سازی، قلم زنی و کاشی معرق از جمله صنایع دستی معروف استان اردبیل است.
نظر شما