به گزارش خبرنگار گروه علم وآموزش ایرنا، سیاوش ملکی فر روز دوشنبه در رویداد توسعه همکاری های دانش بنیان در استقرار هوشمندسازی نظام توزیع گاز طبیعی در صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: در ابتدای مطرح شدن طرح جهش تولید دانش بنیان ، سرمایه سه هزار میلیارد تومانی برای این صندوق در جهت ارایه خدمات مالی به شرکت های دانش بنیان تصویب شد.
وی خاطرنشان کرد: از زمان تصویب این سرمایه تاکنون ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان به صندوق نوآوری و شکوفایی پرداخت شده و هنوز سرمایه اولیه این صندوق در طول این سال ها تامین نشده است.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین گفت: این سرمایه در زمان خودش پاسخگوی نیازها بود اما این مبلغ برای امروز و تامین مالی شرکتهای دانشبنیان کافی نیست و باید افزایش یابد، چرا که امروز تعداد شرکتهای دانش بنیان به بیش از ۶ هزار و ۶۰۰ شرکت رسیده است.
ملکی فر ادامه داد: در قانون بودجه ۱۴۰۱ کل کشور، پنج هزار میلیارد تومان برای تامین مالی دانش بنیان ها در نظر گرفته شده است.
وی یادآور شد: در سال جاری برای توسعه فناوری و نوآوری در کشور، سازوکار طرح های ملی را در صندوق نوآوری تصویب کردیم، در این طرح به سراغ شرکت ها، سازمان های دولتی می رویم و نیازهای آنها را جویا و در جهت تامین نیاز آنها با شرکت های دانش بنیان وارد عمل می شویم.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین گفت: برگزاری رویداد امروز نیز بر اساس همین سازوکار است و نیاز شرکت ملی گاز طبیعی برای استقرار هوشمندسازی نظام توزیع گاز طبیعی با همکاری دانش بنیان ها برگزار شده تا نیازمندی ها و الزامات این حوزه برای دانش بنیان ها تشریح شود.
ملکی فر به دیگر خدمات این صندوق اشاره کرد و اظهارداشت: در صندوق نوآوری و شکوفایی سه مدل ضمانت نامه به دانش بنیان ها داده می شود، در سال گذشته سه هزار و ۴۵۵ میلیارد تومان ضمانت نامه برای دانش بنیان ها صادر شد، از دو هفته پیش شرکت های دانش بنیان برای ضمانت نامه پیمان دو نیم درصد هزینه می کنند در صورتی که در گذشته چهار درصد بود.
وی به ورود منابع مالی بخش خصوصی در توسعه نوآوری کشور اشاره کرد و افزود: در این سال ها توانستیم نسبت یک به سه منابع بخش خصوصی را در اکوسیستم نوآوری کشور در قالب صندوق جسورانه بورسی و غیره وارد کنیم.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی یادآور شد: در قانون جهش تولید دانش بنیان اعلام شده که شرکت های بزرگ می توانند از معافیت مالیاتی بهره مند شوند و همچنین اعتبار مالیاتی برای تحقیق و توسعه در نظر گرفته شده است، قطعا با اجرای این قانون می توان منتظر منابع جدید مالی در اکوسیستم دانش بنیان باشیم.
ملکی فر درخصوص صادارت شرکت های دانش بنیان نیز گفت: شرکت های دانش بنیان در این زمینه نیز خوب عمل کرده و در همین راستا نیزمیزبان هیات های تجاری از کشورهای مختلف بوده ایم و قراردادهایی نیز منعقد شده است.
وی یادآور شد: در رویدادهای اعلام نیاز شرکت ها تا کنون بالغ بر چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تفاهم نامه منعقد شده است و نزدیک به ۷۰۰ میلیارد تومان نیز قرارداد بین دانش بنیان ها و شرکت های بزرگ منعقد شده است.
نظر شما