به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا جزء قاسمی روز دوشنبه و به مناسبت هفته صرفه جویی در آب در نشست با خبرنگاران استان با اشاره به اینکه موضوع آب نباید به یک بازه زمانی خاص، محدود شود، افزود: با توجه به وضعیت اقلیمی که داریم نیازمند این هستیم که در طول سال موضوع مصرف بهینه آب مورد توجه و در دستور کار قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه باید گفت ۲۸ سال است که همواره و در مقیاس های مختلف با وضعیت خشکسالی مواجه شده ایم، اضافه کرد: این موضوع بیانگر آن است موضوع خشکسالی در بعد جهانی به ویژه در منطقه خاورمیانه نمود بیشتری داشته و کشورمان و استان زنجان نیز از این مهم مستثنی نیست.
این مسوول با بیان اینکه طبق آمار ارائه شده در میانگین بلند مدت چیزی در حدود ۳۰۰ میلی متر بارندگی باید در استان داشته باشیم ادامه داد: بر این مبنا کنون ۸۲ میلی متر بارندگی داشته ایم در واقع باید گفت ۲۸ درصد کاهش بارندگی به وقوع پیوسته است.
وی با اشاره به اینکه کمبود بارندگی ها در روند تامین آب بسیارتاثیر گذار است، اظهار داشت: بیش از ۷۵ درصد تامین منابع آبی استان متکی به منابع زیر زمینی است از طرفی موضوع خشکسالی، تغییرات اقلیمی و به ویژه تغییر رژیم بارندگی از برف به بارش نیز بسیار اثر گذار بوده است.
جزء قاسمی با تاکید بر اینکه وضعیت سفره های زیر زمینی استان نیز خوب نیست، افزود: روان آب های ورودی به سدها به ویژه سد تهم زنجان نیز کاهش یافته که تمامی مسائل اهمیت بهینه مصرف آب را بیش از گذشته ضروری تر کرده است.
وی با بیان اینکه یکی اهداف این شرکت مدیریت تقاضاهای مدیریتی آبی در استان است، گفت: در این استان امکان ایجاد منابع جدید آبی وجود ندارد و با توجه به اینکه این شرکت غیر دولتی بوده، برای هزینه های جاری و غیره متکی به پرداختی قبوض آب مشترکین است و در واقع از منابع دولتی بی بهره است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان با تاکید بر اینکه همراهی و اطلاع رسانی رسانه هیا گروهی در خصوص فرهنگ سازی مصرف بهینه آب اثر گذاری خوبی دارد، ادامه داد: تحقق این مهم می تواند به مدیریت بهتر تقاضا در این حوزه متنهی شده و بخشی از کمبودهای آبی برطرف شود.
وی با اشاره به اینکه خشکسالی موجب شده تعدادی زیادی از روستاها ی استان با تنش آبی مواجه باشند، اضافه کرد: خشکسالی های متولی ذخایر زیر زمینی را کاهش می دهد که امیدواریم با همراهی مردم تابستان بی آبی کمتری را شاهد باشیم.
جزء قاسمی در ادامه به موضوع تامین زیرساخت های نهضت ملی مسکن نیز اشاره کرد و افزود: اوایل این کار با مسکن مهر شروع شد، که در آن موقع مقرر شد که هزینه های مربوطه آن بصورت یک سوم توسط شرکت آب و فاضلاب، یک سوم راه و شهرسازی و یک سوم دیگر استانداری متقبل کند که متاسفانه یک سوم ها اتفاق نیفتاد و شرکت با همکاری وزارت نیرو مجبور به تامین منابع لازم آن شد.
وی با بیان اینکه پس از این کار، اقدام ملی مسکن مطرح شد که در قوانین مربوطه به صراحت اعلام که از محل منابع بانکی و آورده، فروش املاک راه و شهر سازی مولد سازی شده هزینه های زیر ساختی آن از این طریق تامین شود، گفت: در این بین نام طرح اقدام مسکن تغییر پیدا کرد که با راه شهرسازی تفاهم نامه هایی منعقد شد اما از سوی مجلس شورای اسلامی، جهش تولید مسکن اعلام شد که تمامی اقدامات گذشته کنار رفت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان خاطر نشان کرد: در ماده سه، صندوق مسکن قید شده بود که حتی نوع تامین منابع ذکر شد که یکی از هزینه ها ایجاد زیر ساخت است که متاسفانه تا کنون از این صندوق خبری نیست که طی جلسه برگزار شده پروژه های بار گذاری کنونی باید از وزارت نیرو و شرکت آب فاضلاب سوال می شد که آیا امکان تامین منابع آبی آن وجود دارد یا نه؟
وی، با اشاره به اینکه در غرب زنجان زیرساختهای ما پاسخگوی حجم جمعیت نیست، گفت: در این مناطق نیازمند زیرساختهای جدیدی هستیم و این در حالی است برای ایجاد زیرساختها و تاسیسات جدید نیاز به اعتبار داریم.
به گفته این مسوول: منابع داخلی ما پاسخگوی این نیازها نیست، زیرا برای کل استان بالای ۵۰۰ میلیارد تومان جهت ایجاد آب و فاضلاب لازم است.
وی با بیان اینکه در بحث جهش تولید با توجه به اینکه برخی از ساختمانها احداث شده و یا در حال احداث است، آمادگی داریم با مجموعه استان مشکل را برطرف کنیم خاطر نشان کرد: بر این اساس در کوتاهترین زمان جلسهای در این زمینه تشکیل خواهد شد.
نظر شما