به گزارش روز سه شنبه ایرنا رحمان در بیانیه ای به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد روز وحدت ملی این کشور گفت: بدخواهان کشور و مردم در داخل و خارج کشور، کسانی که منافع ملی و دولتی را زیر پا گذاشته و ایمان و وجدان خود را به اربابان خارجی خود فروختند، هنوز از نیات و نقشه های خودخواهانه خود دست برنداشته اند.
امامعلی رحمان افزود: از این رو ما باید همیشه آماده حفظ صلح، آرامش، ثبات سیاسی و وحدت ملی باشیم و هرگز هوشیاری سیاسی را از دست ندهیم تا غافلگیر نشویم.
وی یادآور شد که در اوایل دهه نود میلادی، "تاجیکستان در گرداب جنگ داخلی تحمیلی غوطه ور شد که در نتیجه آن همه حوزه های جامعه و دولت با بحرانی غم انگیز روبه رو شدند. "به گفته وی، خطر سقوط ملت تاجیک و محو شدن این کشور از نقشه سیاسی جهان وجود داشت.
امامعلی رحمان یادآور شد: «مذاکرات طولانی برای صلح در ۲۷ ژوئن ۱۹۹۷ در شهر مسکو با امضای یک سند سرنوشت ساز - موافقت نامه عمومی برقراری صلح و توافق ملی در تاجیکستان به پایان رسید.
وی خاطرنشان کرد: تجربه حفظ صلح تاجیکستان و تضمین وحدت ملی نه تنها به عاملی برای نجات ملت تاجیک تبدیل شده است، بلکه از سوی جامعه جهانی و سازمان های تاثیرگذار بین المللی به عنوان یک درس تاریخی آموزنده و تجربه ای بی نظیر در حل مناقشات و رویارویی ها شناخته شده است. .
رئیس جمهوری تاجیکستان تاکید کرد: اهمیت صلح و آرامش در شرایط مدرن به ویژه در سال های اخیر که بشریت با مشکلات بسیار دشواری مواجه است، رو به افزایش است. علاوه بر پیامدهای شدید تغییرات آب و هوایی جهانی از جمله کمبود آب، خشکسالی، کمبود مواد غذایی، افزایش قیمت مواد غذایی در سراسر جهان و شیوع بیماریهای عفونی، چالشهای امنیتی، مانند گسترش بیسابقه تهدیدات مدرن مانند تروریسم، افراطگرایی. رادیکالیسم، قاچاق اسلحه و مواد مخدر، جرایم سایبری و سایر جرایم سازمان یافته فراملی، زندگی بشر را بسیار آشفته و غیر قابل تحمل کرده است.
امامعلی رحمان از مردم تاجیکستان "در چنین شرایط حساس جامعه جهانی" خواست به اهمیت حیاتی صلح، آرامش، ثبات سیاسی و وحدت ملی پی ببرند و "از این مزایای گرانبها در کنار بزرگترین دستاورد جهان دفاع کنند.
روز ۲۷ ژوئن (۶ خرداد) که در تاریخ معاصر تاجیکستان، روز'وحدت و آشتی ملی' نامگذاری شد، سند توافقنامه نهایی صلح میان دولت و مخالفان به امضاء رسید و هر سال با برگزاری مراسمی از این روز تجلیل به عمل می آید.
این صلح حاصل دست کم ۲۰ دور مذاکرات میان هیئتهای دو طرف درگیری در خارج از کشور بود که از این میان ۱۳ دور مذاکرات با شرکت هیئتهای کارشناسی و هفت دور آن با شرکت رهبران دولت و مخالفان وقت دایر شد.
در این روز کنفرانس ها و همایش های مختلفی برگزار می شود و از گذشته تلخ جنگ میان شهروندان تاجیک و مزایای صلح و آشتی ملی یادآوری و بر حفظ وحدت ملی و دستاوردهای صلح و آشتی در کشور تاکید بعمل می آید.
جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری فارسی زبان که مشترکات فرهنگی و تاریخی زیادی با تاجیکستان دارد، نقش بارزی در گفت وگوهای صلح میان تاجیکان داشته و میزبان دست کم هفت دور مذاکرات بود.
نظر شما